Inför Västerås-Malmö: Seriefinal med många detaljer

Kenneth Bergqvist har förvånat alla de senaste två matcherna med poäng i båda, kanske blir det ännu fler mot Malmö.

Kenneth Bergqvist har förvånat alla de senaste två matcherna med poäng i båda, kanske blir det ännu fler mot Malmö.

När det återstår fem omgångar av hockeyallsvenskan ska Västerås och Malmö mötas i grundseriens sista seriefinal.  Med tanke på båda lagens resultat de senaste matcherna är det denna match som kommer vara direkt avgörande för vem som slutligen står som seriesegrare.

Västerås kommer hem ifrån Ljungby där man totalt pulveriserat tabelljumbon Troja. 6-0 till Västerås skrevs slutresultatet till och för första gången den här säsongen så körde man över ett lag resultatmässigt. Troja är som sagt seriens jumbo, i och med det ska kanske inte en seger mot dessa hissas upp för högt i skyn. Det handlar dock om signaler och gulsvart skickade onekligen ut rätt. Kanske är det någonting som har skrämt pågarna från Malmö.

Det finns fyra direkta likheter i Västerås och Malmö. Båda lagen har spelat in sju raka vinster, de har seriens bästa poängplockare, ett varsitt nyförvärv som stått för varsina mål i sina debutmatcher och så har de också två fighters i Viktor Mårtensson och David Liffiton. Det blir fyra kamper som kryddar upp matchen lite och som blir intressanta att följa.

Williams och Joey Tenute är ligan bästa poängplockare. Williams har varit glödhet de senaste matcherna och fått sin poängproduktion att öka kraftigt. Han visade framförallt mot Troja att han också är en skicklig passningspelare då han var med och spelade fram till två av målen. Dock vet vi alla att Williams primära syssla har varit att göra mål och tillräckligt många för att få titulera sig som skytteligaledare. Även på denna post så finns det hot från Malmö och deras Daniel Viksten som bara är tre mål bakom Williams. Det är alltså mer än tre poäng och en förlängd segersvit som står på spel för Västerås assisterande kapten.

Vem förlänger sin segersvit och vilken sportchef värvade smartast? Det återstår att se.

2 svar

  1. Marko skriver:

    F.Ö så hoppas jag att nån gör skit av David Liffiton som har skit till hjärna och som borde ha levt på stenåldern med sin ”nu-ska-jag-klubba-ner-någon-mentalitet”. För hockey har han inte i sig överhuvudtaget den jävla sopan!

  2. Marko skriver:

    Hoppas nu för HELVETE att folk har vett att ta sig till Rocklunda för detta toppmöte! Här i Arboga laddas det med öl och OS-hockey (heja Finland) i väntan på att skjutsen som är beställd från Köping(!?) ska dyka upp! I kväll gäller det! Nu kör vi över dansk jävlarna!! FORZA GULSVART!!