Inför Västerås-Södertälje: Varma kringlor intar Västerås

I Västerås fungerar ingenting alls. Man har fastnat i ett korsdrag och står så nära stupet som man kan medan motståndaren Södertälje, tillsammans med Leksand, är seriens hetaste lag och står riktade mot himlavalvet. Ska Västerås kunna dra nytta av Södertäljes hetta och kliva ut från det kyliga korsdraget?

Södertälje

Södertäljes lagbygge behöver egentligen ingen presentation, det har den klarat av såväl själv. De flesta kan Södertäljes historia för den här säsongen. SSK såg ut att bli den klubb som skulle slåss med Djurgården om året fiaskostämpel men någongting hände, något som kom från andra sidan Atlanten.

Även om Södertäljes alla NHL-lirare aldrig blev några riktiga rubriksättare blev de högst bidragande till att lyfta klubben från den dystra botten. I Södertälje tycktes övriga laget ryckas med i NHL-spelarnas fart och vilja tävla mot dessa herrar, alla ville bidra som dem. Jämfört med VIK där övriga laget kröp undan och självmant ställde sig i skuggan av stjärnorna.

SSK tog lärdom av proffsen men det gjorde inte VIK. Kanske ska de gulsvarta ta lärdom av Södertälje som vände en negativ trend med lågproducerande forwards. Titta på Södertälje nu, inget ser ut att kunna stoppa dem.

Södertäljes säsonger i Allsvenskan har varit långt ifrån övertygande. Man hittade aldrig den allsvenska rytmen eller hur man ekonomiskt sköter en Allsvensk klubb. Nu har man lärt sig från sina tidigare misstag och kanske var Södertäljes sponsorer lite generösare inför denna säsong. Lagbygget är starkt och det chockar ingen att Södertälje ligger där man gör.

I Södertälje finns en spelare skadad och det är William ”Lill Nyllet” Nylander som fortfarande får vänta på att spela med pappa.

Västerås

Hoppet fanns att vändningen skulle komma mot Karlskoga men det gjorde den inte och reservfallskärmen i Ljungby fälldes aldrig ut. Man har fallit fritt alldeles för länge och än så länge har inga fallskärmar väcklats ut.

Kanske blir hemmaborgen räddningen av den här säsongen. Även om man har mött lättare motstånd på senare tid så har man lyckats knipa åt sig poäng på hemmais. Det är inte tack vare något skönspel men poäng har plockats och de har smakat lika bra som poäng brukar göra.

Efter matchen mot Södertälje kommer Niklas Johansson ha ytterligare ett par timmar på sig att plocka fram ett ess ur rockärmen. Kommer han lyckas plocka hem den där snipern som han varit på jakt efter så länge? En renodlad målskytt skulle behövas nu, utan tvekan, men det behövs inte några panikvärvningar som ger sämre ekonomiska förutsättningar till nästa säsong.

Det är vanligt att man ser att en vinst kan komma mot ett formsvagt lag. Nu har inte VIK klarat av det så kanske är det lag i formtoppar man kan rå på. Södertälje är i ett riktigt stim och chansen är stor att kringlorna kommer till ABB Arena med en gnutta övermod. Kanske är det dags för Södertälje att få sig en kalldusch och kanske har VIK kylan som krävs?

1 svar

  1. Malmöbo skriver:

    Som ofta kommer jag att koppla upp mig ikväll och titta på matchen via datorn. Såg inte matchen mot Troja och är glad för det.
    Tyvärr kan vi inte ha för stora förväntningar på Brady Leisenring första match på länge, men förhoppningsvis kan han höja tempot i VIK:s spel, genom sitt driv i åkningen. Vill också se att han får Mårtensson som bodygard, vi behöver honom verkligen i fler matcher om det ska kunna bli en vändning.
    Annars börjar jag se att säsongen går mot ett slut. Tveksamt att vi kan hålla undan för Oskarhamn. Vi får hålla på Malmö ikväll. Men de har sämre form än VIK.