Inför VIK – Almtuna: Fortsatt dramatik

Kräftgång i Småland i tisdags då ett oinspirerat VIK förlorade mot bottenlaget Tingsryd efter förlängning.  Ljusglimtarna i Västerås var få, och det är nu som Jocke Fagervall kommer att få bekänna färg ordentligt.

Bacon och Erik Johansson har ett förflutet ihop i Mora…. kan det ge Gulsvart ett lyft ?

Motståndaren: Almtuna IS

Uppsalalaget Almtuna gästar ABB ARENA på fredagen i hopp om att kunna inkassera ytterligare tre poäng för att kunna undvika kvalspel.

Bortsätt från att uppsalaborna inte behöver åka land och rike runt för denna bortamatch, finns det inte mycket som glädjer varken spelare, ledare eller någon annan inblandad uppsalabo. Säsongen 12/13 har varit miserabel både sportsligt och ekonomiskt för klubben och såhär långt. Tyvärr så har Almtuna hamnat i en avgrundsdjup nedåtgående spiral där allt verkar gå åt skogen.  Spelare har inte lyckats varpå resultaten uteblivit och som ett brev på posten får klubben varken publik eller några större intäkter. Både Aftonbladet och UNT rapporterade häromdagen att Almtunas klubbchef Marcus Leto valt att avstå sin lön tills den ekonomiska situationen förbättras.    Kommer inte en vändning inom kort så dröjer det nog innan Almtuna spelar allsvensk hockey igen.

39 poäng efter 40 omgångar är för dåligt för ett lag som slutade på fjärde plats i Hockeyallsvenskan så sent som för bara några år sedan. Men i hockey är allt en färskvara. Undrar hur tabellen sett ut idag om Jonas Rönnkvist varit kvar i klubben ?!?  Inför matchen i morgon har laget fyra raka förluster i bagaget och dessutom har Almtuna förlorat samtliga tre tidigare möten med Västerås.

Ändå kan man inte räkna ut Almtuna… Västerås dagsform är väl allt annat än bra.

 David Lundbohm har gjort 5 poäng på 6 matcher.

VIK Hockey

Fjärde plats i allsvenskan och fortsatt krig i tabellen.  Magplasket i Tingsryd ger väl ytterligare en fingervisning om att VIK Hockey inte riktigt är där man vill. Laget har stundtals presterat bättre än senaste matchen men det veckar som om varken Jocke Fagervall eller Nicklas Johansson varken är nöjda med varken spel eller resultat.  Herrarna Santorelli och Johansson är väl levande bevis för det.

Den alltid lika sympatiske Jimmy Gerdin som bloggar för VIK.se, publicerade en intervju med Jocke Fagervall så sent som idag. Fagervall medger där att det finns ett problem med offensiven men hävdar att ”laget ständigt arbetar med justeringar för att hitta rätt.”

Jocke Fagervall låter väldigt optimistisk och de nykomponerade kedjorna med Fornataro – Santorelli – Lundbohm och Zettergren- Johansson – Bergkvist. Det ska bli spännande att se om denna injektion i form av nyförvärv kan ge VIK den luft under vingarna som laget såväl behöver med ett getingbo i bakhasorna.

 

Matchtips: 4-2