Isbitar inför MoDo och slutspelet, Greba hyllar ”magiska fans” & Södertäljes existens kan hänga på VIK – och mycket talar nog för att man kommer gå för det mot Almtuna

Greba hyllar VIK-fansen. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

11 svar

 1. Pelle skriver:

  Det enklaste är att Troja vinner eller åtminstone tar poäng så spelar det ingen roll hur det går i Uppsala.

 2. Pontus skriver:

  Vad är då moraliskt rätt?

  VIK sätter Almtuna i en dålig sits även om man nu fått muntligt ok. Visst det är SSK som anmält trots att det tydligen finns nån code of cunduct att inte göra så. Att SSK själva 2 ggr smitit runt regler ang NJL spelare gör ju inte att det smakar mindre illa från deras sida. Men fakta är att VIK också satt Almtuna på pottan.

  Så vad är moraliskt rätt? ”Rätta till” sitt misstag kan ses som moraliskt rätt men även att man tutar och kör som vanligt.

 3. kolle skriver:

  Varför detta agg mot SSK? Det vore ju tjänstefel av SSKs ledning att inte anmäla med tanke på det prekära läget. Det är dessutom relativt vanligt förekommande och har väl hänt tidigare i vinter i hockeyettan (Boden) och har hänt tidigare säsonger. Släpp det och gå vidare. Ni hade gjort exakt samma sak om det gällt er.

  Och MoDo har haft kopiöst lätt för Västerås och man har inte ens behövt förta sig. Jag tror att det beror på att MoDo är det enda laget som verkligen kan möta Västerås fart. Västerås får bra betalt för farten mot exempelvis Löven, men inte mot MoDo.

  • Musse skriver:

   @ Kolle. Att det drabbar VIK är ju en sak. Har vi gjort fel enligt reglerna så ta våra 5poäng som straff. Men att det ska drabba Almtuna att SSK får 2 poäng som man inte förtjänat, och skulle det bli så att Almtuna ramlar ur serien för att SSK klarar sig kvar av en regel som drabbar tredje part. Då kan jag förstå att många är bittra på er…

  • Kalle skriver:

   Nåja. Kopiöst lätt för
   Modo har det väll inte sett ut i matcherna även om resultaten blivit stora tillslut. Tror många i Västerås gärna möter Modo i ett slutspel 😊

   • Kolle skriver:

    Vi i MoDo tar gärna Västerås. Det känns som att vi har väldigt lätt att skapa chanser mot just Västerås, medan det verkar som att Västerås sällan kommer till lägen som verkligen är heta. Skott utifrån är nästan bara farliga om man har skymning eller att man fått en förflyttning på målvakten, men det har aldrig Västerås på MoDo. Har man nu gjort tre mål på fyra matcher?

    Spelmässigt har matcherna mot Västerås varit väldigt enkla, även om det känns som att både ledare och supportrar för VIK inte förstår varför det blivit klara segrar varje gång.

    MoDo är det lag som har bäst skottprocent i serien, därför att man alltid har bra skymning. Det är inte bara tur eller tillfälligheter, utan har varit så nästan hela säsongen.

   • Freaklund skriver:

    Det tror inte jag efter 17-4 och 12 poäng till MoDo…???

 4. Per wall skriver:

  Jag kommer att spy galla över ssk så länge jag lever, så dåligt att anmäla vik, men ssk ska ut ur allsvenskan.

 5. Musse skriver:

  Klart att VIK inte kommer att lägga sig mot Almtuna. Men vi vet ju hur kampmoralen är i ett lag som inte har något att spela för vs ett lag som kämpar för att inte riskera nerflyttning. Moraliskt sett tycker jag Almtuna förtjänar 12e platsen då ryssarna verkligen inte hade någon avgörande betydelse i matchen som dömdes 0-5. VIKs överklagan kommer sannolikt inte ge något annat beslut. Nu tror/hoppas jag att Troja vinner hemma på onsdag så att vi slipper spekulationer från SSK om vi tappar poäng i Uppsala.

 6. Kenta skriver:

  Man kan tycka vad man vill om dessa 5 poängen men sanningen är att vik har haft bra häng på 4de platsen om inte södertälje väntat med sin anmälan till efter matchen ! Det har satt almtuna i en dålig sitts som de inte förtjänar ! västervik är tysta å glada för att de har häng på plats 6! Klart Vik ledningen
  knyter näven i fickan å är förbannade över det hårda straffet, när man tycker man handlat i god tro! SSK har riktigt satt vik på pottan! att gå vidare från kvarten! Vad man än tycker om Zas KHL värvningar så har han fått mycket skit om han inte gjort någonting innan fönstret slog igen! Bäst att Troja gör sitt nu! Vik vill inte få mer spyor från ssk om vi inte är på topp mot almtuna! Tack för det fria ordet!

 7. C skriver:

  Modo har känts starka hela säsongen. Har väll legat topp 2 i princip hela tiden.

  Om VIK vunnit endast en av de 3 förlustmatcherna mot Modo och haft kvar de 5 poäng som försvann med ryssarna så hade seger ikväll betytt att VIK och Modo legat på samma poäng.

  Det är små marginaler men visar också att vi inte är långt efter toppen.