Nytt klassmål av Wiberg då MoDo imponerade stort med sitt bedrägligt ”lugna” pucktrillande – men samtidigt svårt att döma VIK som inte hade något att spela för

Tungt värre. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

13 svar

 1. Kent skriver:

  Tittade på MoDo Supports fb-sida och där pratade man om vilka man ska välja i kvarten. VIK vetkar kännas säkert för MoDo att möta 🙂
  Kanske något för din blogg att ta vidare och fundera kring?

 2. Kolle skriver:

  Jag tycker att MoDo inte såg ut att vara riktigt påkopplade igår. Defensivt var man helt ok, men det var inte riktigt lika vassa i spelvändningar, passningsspel och tempo som matchen mot AIK innan den här. Samtidigt såg jag Västerås match mot Löven och vet att inte heller Västerås gjorde sin bästa match gällande inställning.

  MoDo gör mest mål per skott i allsvenskan och det är ingen tillfällighet. Man är fantastiskt duktiga på att få målvakten i förflyttning, samt folk på mål för skymning/styrning/returer. Jag är förvånad då jag inte tycker att MoDo inför säsongen hade ett så namnkunnigt lag, utan man har istället fått väldigt bra utdelning på värningarna. Kom ihåg att MoDo tappade väldigt många spelare från en trupp som slutade tolva.

  Sedan är det kul att läsa att fler ser MoDo som en utmanare till HV. Spelare för spelare är man chanslösa på forwardssidan, men man har bra backar och en likvärdig målvakt. MoDos stora styrka är Karlin och förmågan att ändra matchbilder och att spela på ett sätt som passar motståndarna dåligt. HV ska mötas med hög fart och fysiskt spel. Framförallt går det att få ned farten på dem om man får stopp på deras uppspel. Flera av backarna är vana att få tid på sig, men lag som Västerås, Kristianstad och MoDo har lyckats störa HV riktigt rejält när man sätter annars riktigt bra backar som exempelvis Andrae och Sjöholm under press så de börjar sprida puckar.

 3. Jan Malmberg skriver:

  Paananen erkänner ju nu i VLT att han vilar spelare 5e platsen är ju klar nu. Det var den INTE i Mora matchen. Filip Wiberg är klart bättre än Kangas 16 mot 6 mål i VIK för Kangas i J20 och betydligt mer mål i Hockeyallsvenskan med betydligt mindre antal matcher spelade. Undrar vilket lag som vill ha Kangas i framtiden han är ju vuxen nu18 år. Han kanske blir bättre i framtiden förhoppningsvis. Att Modo hotar HV71 om SHL platsen är helt klart. Blir intressant vilket lag VIK kan ställa på benen i Slutspelet. Onödigt riskera skador i Almtuna matchen som är helt betydelselös . Såg inte Modo matchen igår pungade ut med 179kr på Villa -VSK matchen som gick samtidigt (6-2) usel kvalitet på Aftonbladets sändning usel bild. Damhockeyn toppkvalitet är ju SVT som alla vi betalar skatt till. Edsbyn- Villa som SVT sänder blir säkert en toppsändning i Uppsala på lörd. där VIK Spelar på ons.(Almtuna)🏑🥅

  .

  • kalle skriver:

   Positivt skrivet Janne
   och så typiskt ensidigt att enbart se och vilja premiera mål och inget annat. (vem pratar om Salos härliga och avgörande räddning 1994, som innebar att Foppas mål blev det guldaktiga!!!)

   Vi vet alla att ett lag består av roller, vissa ska göra fler mål, andra får mer defensiva uppgifter och andra står framför målvakten och skymmer, men får inga poäng när pucken glider in. +- statistik ger nog en korrektare bild om vilka spelare som bidrar till framgången än enbart gjorda mål.

   Hur värderar man ordet bättre, genom att ställa en målskytt mot en hårt defensivt arbetande forward som håller tätt i boxplay och som inte ges lika mycket utrymme för det offensiva arbetet.

  • Vik-supporter skriver:

   … betydligt mindre antal matcher spelade. Wiberg 38 HA-matcher och Kangas 44 HA-matcher,
   6 matcher = betydligt !!! ungdomarna kan vara VIKs framtidshopp, ha tålamod

   Janne, Hur kan man skriva detta? ”Undrar vilket lag som vill ha Kangas i framtiden han är ju vuxen nu18 år. Han kanske blir bättre i framtiden förhoppningsvis”.
   Kangas är ju fortfarande junior nästkommande säsong, stort framtidslöfte enligt tidigare omdömen.

   RANK SPELARE NR POS GP G A TP PIM GWG PPG SOG HITS BKS + – +/- TOI/GP
   1 Filip Wiberg 15 F 38 6 4 10 4 0 0 36 23 5 18 12 6 7:23
   2 Gabriel Kangas 79 F 44 2 3 5 2 0 0 42 7 15 14 10 4 10:15
   3 David Göransson 18 D 18 0 1 1 2 0 0 4 3 2 8 2 6 6:17

 4. PatrikH skriver:

  Tyvärr måste jag säga att Frycklund inte var bra igår, långsamt med flera ödesdigra misstag som vid 2-4 målet. Modo-spelarna täcker pucken föredömligt och håller bort motståndarna som inte kommer åt dem. Här har VIK-spelarna mycket att lära. Sedan var det närmast pinsamt att se hur svårt backarna hade att spela ut pucken ur egen zon, där VIK var fastlåsta under många, långa sekvenser. Om vi får Modo i slutspelet kan vi glömma SHL.

  • Peter T skriver:

   Håller helt med, Frycklund va inte bra, tycker han borde ha bänkats igår. Största skillnaden igår va tävlingsinstinkten, där va Modo på en helt annan nivå.

   • Musse skriver:

    Ehh… hur tänker du nu? Blir han bättre av att bli bänkad? Han behöver ju tvärtom få så mycket matchtid som möjligt efter sin skada för att hitta tillbaka till tajmingen.

    • Peter T skriver:

     Ehhh, han va helt klart inte tävlingsberedd.
     Vi vet alla vad Frycken kan i sina bästa stunder.

   • Bosse skriver:

    Peter. I de här fallet är jag väldigt nöjd med att Paananen coachar laget och inte du. Bänka lagets bästa poängspelare och tillika assisterande kapten för att han är dålig i en match som helt saknar betydelse för tabellen. 1,5 vecka innan slutspelet startar dessutom.

    Sen hoppas och tror jag att Fryklund vill stanna i VIK även om vi inte går upp i år så att ha lite mer tålamod med honom än så är nog smart.

    Personligen tycker jag det är en styrka att kunna värdera vad man ska lägga krutet på och det verkar mer och mer som att VIKs spelare har den förmågan.

    • Peter T skriver:

     Jag är inte ett dugg kritisk till Frycklund, generellt.
     Iom att det va så tydligt att han inte va motiverad att spela igår, låt han slippa, låt nån annan yngre som vill spela, som behöver visa upp sig spela istället, precis som du säger, matchen igår va totalt betydelselös.

 5. Observant skriver:

  Tycker inte vi skall döma laget för hårt ikväll. Har slitit hårt på materialet de senaste veckorna med extremt mycket matcher och resor. 4-5 backar och 8-9forwards har haft extrem belastning. Ett motiverat och ordinarie Modo med lagbyggare Karlin i båset vann fullt rättvist. Tycker VIK skall vila spelare och inte chansa på onsdag och dra på sig mer skador. Idag var ju 2 tillbaka men 2 nya borta från Löven matchen.