Ispremiär och investering i framtiden med barnfokus då Komarek & Co. glänste i sitt bemötande mot de yngre & Pontus Holmberg gästade från Toronto

 

Under lördagen var det ispremiär inför kanske runt 1500-1700 fans. Utanför arenan fanns mycket skoj för barnen, men det ostadiga vädret skrämde kanske bort en del. Men köerna ringlade ändå långa.

Inne i ABB Arena inleddes det med en imponerande skills competition, en bitvis spektakulär uppvisning av teknik och skicklighet. Publiken bevittnade när de 13 nyförvärven plus de kvarvarande visade upp sitt kunnande.

Ett virvlande skimmer av skridskoåkning, straffar och träffsäkra skott fyllde arenan.

Denna presentation gav möjligen en glimt av den höga nivån på talang som VIK förhoppningsvis har tillskansat sig, och samtidigt kunde de nya ansiktena anpassa sig till den gulsvarta nya försäsongsdräkten:

FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

Men evenemanget handlade inte bara om att visa upp färdigheter på isen. Det var en dag som omfamnade hela familjen, med aktiviteter som knöt samman generationer.

Ett av de mest minnesvärda ögonblicken var när unga entusiaster fick chansen att möta VIK och åka runt på isen tillsammans. Glädjen och förväntan som glittrade i deras ögon var ett tydligt tecken på hur dessa möten skapar bestående minnen och inspiration. Barnen kan nu relatera till spelarna på en personlig nivå.

Jag stod precis vid isen då jag hade barn med och Konstantin Komarek (med många till såklart) tog sig verkligen tid för alla och stod ut i sin värme mot barnen.

Det är lätt att förstå att österrikaren blivit så populär i Luleå…

Komarek verkar gå all-in i allt, både gällande hockeyn och att bry sig om de minsta VIK-fansen. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

***

VIK:s initiativ att prioritera barn och familjer i denna ishockeyfest är ett klokt steg för att säkerställa framtida framgång, detta istället för den kanske ibland lite avslagna internmatchen.

***

Nedan lite videos. Först utsågs målvakterna till vinnare av straffläggningen då ingen nätade:

Nedan Bohm i stolpen:

Nedan Komarek nära, men Halonen följsam:

Nedan skillsskytte, Dmytriw 3 – Pontus Holmberg 2. Ian och Niilo 8/10 resp 7/10, men sista slajdningen?

Fysfenoment Adam Hofbauer glänste med fin åkning. Hofbauer visade även bra händer på en straff som förtjänade ett bättre öde.

Hutchison vs Topping i tek:

Komarek vs Topping i tek:

Ludvig Östman åkte ifrån Krupic, Bohm och Hadobas:

Komarek vs Pontus Holmberg:

Lindelöf glänste i skytte mot Kemp. Lindelöf visade även bra händer på en straff som verkligen förtjänade ett bättre öde.

Gersich vs Kemp i skytte:

Till sist presenterades den nya unika VIK-mållåten baserad på inledningshymnen. Perfekt att fansen själva fick rösta fram denna som nog kommer växa:

***

Men nu ser vi fram emot riktig hockey i den första träningsmatchen mot Örebro på tisdag 18.00 i ABB Arena.