J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand & Djurgården) som kan bli en liten guldgruva för A-laget kanske snabbare än vi tror

Erik Thorwalls var dominant mot Mora, som en av flera riktigt intressanta spelare i VIK J20. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

4 Responses

 1. VIKKS skriver:

  Kan bara hålla med dig i dina analyser Micke. Var själv inne på båda matcherna i helgen och blev riktigt imponerad av spelet Vikarna visade upp. Snackade även med några andra som har sett J20 laget ett antal år, detta tyckte de var det bästa de sett på mkt länge. Mkt hockeygodis, väl värt att kolla på.

  • Pelle skriver:

   Men det blev ju ”bara” 2-1 mot Mora. Brände dom många målchanser?
   Eller kommer Mora bli ett topplag i serien i år.

   Jag låter kanske gnällig, men jag har ju inte sett dom spela. Och det framgick inte riktigt om resultatet speglade matchen. Men visst, man kan imponera utan att göra så mycket mål.

  • Pelle skriver:

   Såg nu att matchen var jämn. Minnet är kort ibland. Men Mora sköt bara 16 skott. Kanske var en målchansfattig match.

   • Mikael Norén skriver:

    Pelle, ja du har rätt i det. Rent resultatmässigt var det inte så överdrivet imponerande. Men jag tittar mest på individerna och försöker få grepp om deras prestationer och potential, och där är det lovande, faktiskt klart svajigare mot Leksand trots 6-2-seger. Mora är ju som sagt inte dåliga och vann med 6-1 mot Brynäs.

    Men såklart alltid enormt svårt att bedöma vilka som blir bra på seniornivå sedan, blir ju ofta olika roller också, man ser ju att Kangas kanske passar bättre just nu som ytter i en energiroll (som han får i A-laget).

    Man ser ju även att NHL-scouterna ofta ”väljer fel” (ofta bortsett från de två första rundorna i NHL-draften). Men hursomhelst riktigt kul med J20 och att försöka greppa den verksamheten och det laget.