Jacob Blomqvist valde till slut Timrå och VIK går miste om härförare – men största behovet är en första klassens spelfördelare från mitten

Jacob Blomqvist valde Timrå. FOTO: SKÄRMDUMP

 

Enligt MrMadhawk på Expressen valde till slut eftertraktade toppcentern Jacob Blomqvist (ex Brynäs) Timrå. Att Timrå var ordentligt med i matchen avslöjade denna blogg den 19:e maj.

Därmed snuvas VIK på en tänkt ledartyp och härförare som man nog suktat ganska hårt efter. Samtidigt är den högerfattade Blomqvist, som fyller 34 i november, i en ålder där de flesta börjar få eroderande skills. Blomqvist har tappat mycket produktion de senaste två åren. Vilket även insatta källor sagt till bloggen.

Det viktigaste är att hitta en stark assistlevarande playmaker som kan lyfta Lukas Zetterberg och Marcus Bergman, som bägge i rätt omgivning är goda 30-40-poängsmän i Allsvenskan. Bägge saknade verkligen vänsterfattade spelfördelaren Kalle Östman säsongen som gick.

***

Samtidigt ökar detta behovet av att få in en pådrivare på något annat sätt (som kan hjälpa Fredrik Johansson och Jimmie Jansson när Källström & Hassel lämnar) och då är det svårt att bortse från välmeriterade backen Niclas Lundgren som det viskats om.

Nu när VIK gick miste om Blomqvist kanske man kan lägga in en än hårdare stöt för att få hem Lundgren?

***

Det är ingen heller fara på taket då det fortfarande finns massor av transatlantiska och andra utländska toppcentrar, se här och här.

Vad händer exempelvis med Rob Bordson (ex Västervik)? Kanadensaren är en fin spelfördelare som även tar ansvar bakåt och en stark tekare. Skulle nog duka upp väldigt bra för Bergman & Zetterberg.

3 Responses

 1. Bozo skriver:

  Inte för att låta diskriminerande men väljer man en transatlant så välj en utan småbarn. Då har de lättare att komma in i gänget.

  • Mikael Norén skriver:

   Kan ligga lite i det Bozo. Minns att Percy Nilsson talade just om detta som en nyckel då Mif hade sina största framgångar på 90-talet… Tufft att vara småbarnsförälder!

  • Johan skriver:

   Eller så värvar man två som båda har små barn, som fallet var senaste säsongen ( Leduc och Tessier). Dom hämtade sina barn som fick komma in på isen efter en match kommer jag ihåg.