Jesper Kokkonen lyckades varken visa hunger eller offensiv skärpa i VIK och lämnar för Karlskoga, mer om Patrik Berglund, marknaden och tänkbara kedjor

Jesper Kokkonen floppade i VIK. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

8 svar

 1. Mr H skriver:

  Strålande, Pelle och C! Bra synpunkter.
  Lindelöf behöver rätt omgivning och kanske funkar bra i PP fortsättningsvis. Han gör ju en del poäng.
  Vi behöver någon defensiv komponent till. DG för dyr. Bohm – ja, det är för mycket trassel, klumpigt och ineffektivt med det som måste funka om vi ska komma upp något överhuvudtaget. En rockad till nu – byta ut någon till. Jag hoppas att det händer något till snart. Samt att tränarsidan nu med förstärkning kan få stopp på blodbadet bakåt. En härförare och ledare på isen behövs dock.
  Det sägs att man kan lära en elefant att åka skridskor, men det tar för lång tid. Lite elakt kanske, men då kan väl de som känner att de vill ha revansch bättra sig!!

 2. C skriver:

  Nu verkar Nicklas Johansson ha slutat som sportchef i Örebro med omedelbar verkan. Undrar var han jobbar imorgon 🤔😉

 3. Mr H skriver:

  Offensiven lider kanske också av skadorna. Det borde vi lösa när vissa spelare snart är tillbaka. Men vad ska vi då säga om defensiven? Ett lags hållfasthet i det totala spelet kommer väl ifrån hur väl backmaterialet fungerar? Uppspel och självklart förmågan att neutralisera och få bort motspelarna. VIK är sämst i serien försvarsmässigt just nu. Kanske är då en ny riktigt bra defensiv back viktigare och lättare att värva, än en ny och dyr center. Det kan visa sig vara väl använda kronor, eller? Vi har ju inget kvar av det vi hade ifjol gällande defensiva backar. Det räcker inte med Albano. Självklart måste VIK försöka ordna en ny center också, men en ny back a’ la’ Lundgren kanske är överkomlig pengamässigt. Särskilt om det stämmer det Du skriver, Micke – att priserna och marknaden har sprungit ifrån oss. Som det låter, så gissar jag på 1,5 – 2 miljoner, för en toppcenter. Har VIK de pengarna? Det skulle vara kul att få veta just detta. Hur marknaden ser ut kostnadsmässigt. Jag har inte hittat så mycket om det. Hur priserna ser ut just nu. Är det någon som vet något mer – fram med det!
  Nu handlar det alltså om att göra taktiska val investeringsmässigt! Börja med en def back och limma ihop defensiven innan tiden tar slut!! Vi måste kunna slå bottenlagen åtminstone, eller hur?
  Bryt ett till kontrakt på backsidan och frigör medel! Det har ju debatterats tidigare. VIK måste vara smarta nu när det gäller vad man använder pengarna till.
  I övrigt – Wiberg upp, men var? Vi måste ta tillvara på hans mål-egenskaper. Dower är ett frågetecken. Kan inte Lunsjö spela i förstafemman så länge?
  VIK kan fortfarande rädda säsongen genom att göra dessa förändringar!!
  Vad tycker ni andra om vad VIK behöver prioritera?

  • Pelle skriver:

   Bohm värvades för att vara en defensiv klippa. Jag känner att där har vi mycket dödkött för dyra pengar. Han tillför inget framåt, inte ens uppspel behärskar han. Och när han inte håller defensivt heller behöver han bytas ut. En så extremt defensiv back måste vara typ bäst i laget på att vara defensiv för att motivera sin plats. DG som många klagar på är visserligen ojämn men gör ändå många bra saker med pucken och tillför laget något.
   Lindelöf ger upphov till huvudvärk. Jag trodde inte VIK skulle värva honom pga hans extremt svaga defensiv. Men han är ganska ensam (innan Albano) på spelet i offensiv zon. Men han är annars en kandidat för att bytas ut pga alla mål han kostar bakåt i onödan. Jag har inte kollat backarnas +/- men det är så det känns. Öht har vi för många backar som läcker bakåt.

   • C skriver:

    Då kan jag meddela följande
    Spelare med 26-31 spelade matcher.
    Lindelöf 27-26 +1
    Bohm 21-20 +1
    Östman 15-14 +1
    Jansson 26-27 -1
    Gunnarsson 22-23 -1

    Spelare med 9-14 spelade matcher
    Parkkonen 4-4 0
    Habodas 1-4 -3
    Göransson 1-6 -5

    • C skriver:

     Min egen kommentar till det här är att backarna är jämndåliga just nu. Gunnarsson och Jansson låg nyligen ganska rejält på minus och Lindelöf på plus men just nu är det jämnt.

     Vill man inte släppa in mål ska man ha Östman på isen. Han lär dessutom vara billigast av backarna så där är det mest valuta för pengarna.

     DG är garanterat dyrast men som Micke uppmärksammat så blir han mycket bättre i 5-5 när han är petad i PP så där är vägen framåt glasklar. Spela av säsongen utan PP och förläng inte till nästa säsong.

 4. Musse skriver:

  Vinstlott att bli av med ett både långt och dyrt kontakt. Men alltså 15 forwards kvar, och med svag offensiv så måste det frigöras minst två platser för nyförvärv. ( Berglund och minst en spets till ) Svensson ligger nog närmast då han troligtvis inte får nytt kontrakt. Dower och Eriksson är lån som är här för att de behöver speltid, så har svårt att se att de eller deras klubbar skulle gilla att de är fjortonde eller femtonde reserver på läktaren. Med nyförvärv får de nog inte plats på tolv forwards. För något måste hända för att få fart på laget.