Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Kan Julien Desrosiers vara intressant som toppcenter och Quebeckompis till Rouleau?

Lösa rykten gör gällande att franskkanadensaren Julien Desrosiers, 31, kan vara på väg till VIK.

På pappret känns det inte som en helt ologisk värvning. Desrosiers har varit fantastiskt effektiv i Frankrike med ett poängbästa på 59 poäng på 25 matcher att exempelvis jämföra med Damiens Fleurys 39 poäng på 25 matcher, även om poäng inte säger allt säger det lite om Desrosiers klass.

Desrosiers står nu redo att börja VM för sitt Frankrike (född i Quebec dock liksom Rouleau) tillsammans med Damien Fleury och just Rouleau (som garanterat kommer hårdgranskas av alla VIK-fans i TV-rutan).

Undertecknad fick återigen tag i franske hockeyexperten Laurent Lebrot på Hockeyhebdo.com angående sannolikheten att Desrosiers skulle välja Sverige.

”Jag har för tillfället ingen information om Desrosiers. Vissa rykten gör gällande att Desrosiers ska lämna Frankrike, men jag vet inte…

För mig är Desrosiers en mycket bra spelare, MVP i det senaste slutspelet. Vi frågade honom tidigare om han var sugen på ett utlandsäventyr, och han svarade att han är 31 nu och att han inte vet…”

Hur är han som spelare?

”Inte så stark, inte så snabb, men Desrosiers tar alltid rätt beslut på isen, han levererar mycket bra passningar, bra skott, riktigt vass i offensiven överlag.

Styrkan är spelsinnet och han är en av de få spelare i Frankrike som kan sägas vara en högklassig playmaker.

Svagheter… Han har åkt på skador ett par gånger och det fysiska spelet är inte det bästa. Men han tacklades hårt många gånger under slutspelet utan problem.

Desrosiers är en bra målskytt, men han har spelat i bästa kedjan i bästa laget, så för mig är han mer av en playmaker än en målmaskin. Han kan göra mål, men har inte direkt dominerat som skytt i det franska landslaget till exempel. På högre nivå bör han ses som en playmaker”, säger Laurent avslutningsvis.

***

Uppenbarligen har Desrosiers svagheter i snabbhet och fysik, men det utsökta spelsinnet gör att han kanske skulle funka som playmaker i ett VIK med ett flertal potentiella skyttar…

Säkerligen också en värvning som inte skulle kosta skjortan plus att alltså Rouleau skulle få en fransktalande kompis…

pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

  1. Hockeytok

    En första center ska väll kunna ligga på en 60 – 100% i tekningar per match och ska man platsa i vik ska han väll vara lite snabb på rören.

    Intressant kille för vik att bygga för framtiden Junior och från Danmark, Thomas Spelling som verkar ha bra näsa för poäng och när det gäller.

    Dom här två killarna verkar fått en liten törn i självförtroende eller hamnat i fel miljö (Henrik Björklund, Anton Gustafsson) som var riktiga talanger under tiden som ungdomsjuniorer. Båda är Draftade och kanske stannat upp lite i utvecklingen. För det måste finnas en hel del att krama ur dessa två grabbarna. Vilka lag kniper dessa två till nästa säsong tro.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Åtta viktiga frågeställningar inför försäsongen som startar mot Vita Hästen: Kan Salminen, Speers och Cheek börja b… https://t.co/2ar5HRNnV6

SvaraRetweetFavorit
Daniel Fallman - AvatardfallmanDaniel Fallman

@philipsunell @VIKFanCentral 😀 lycka till. Tror säkert han blir sevärd. Vi håller tummarna för Pooley

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@dfallman @VIKFanCentral Tolkade din tweet som att han skulle vara motsatsen till snabb på skridskorna och så är ab… https://t.co/mVnewmVM96

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@dfallman @VIKFanCentral Sjävklart inte men skridskoåkning är absolut en av hans styrkor, tycker jag man ser efter… https://t.co/dVtG2WfqPJ

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto