Kan VIK äntligen skapa en omgivning som håller för Jeremy Williams och skarpskyttens preferens

En nyckel 2015-16 är att skapa en omgivning som gör att Jeremy Williams får mer yta för sin offensiv. Hittills har kanadensaren mest fått hoppa runt i olika kedjor. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

En spännande vecka väntar där mycket troligen kommer klarna gällande vilka som kommer att stanna eller få gå. En nyckel är att hitta en omgivning som maxar mer ur Jeremy Williams.

Faktum är att trots att kanadensaren skjutit 45 mål på 96 matcher totalt, varav 15 mål i power play, så har man inte funnit en bestående omgivning till #18. Här borde det finnas potential att få ut ännu mer.

– Jag försöker hålla i pucken mer och jag har försökt jobba mer med min skridskoåkning, men som skytt behöver jag någon center som kan hålla i pucken och hitta de där ytorna, sa Jeremy till Centralen tidigare.

– I Tyskland hade vi grunderna för att det skulle fungera med mina kedjekamrater Brandon Dietrich och Aaron Lee. De gick rakt på mål och drev på. Vi hade jättebra kemi i den kedjan men sedan slutade Brandon för att bli brandman och Lee hade lite klena meriter i övrigt för att NJ skulle våga satsa på honom då, berättade Jeremy.

– Men det är inte enkelt att få sådana centrar som ska vara bra i Allsvenskan. De är dyra och svåra att få tag i, för alla vill ha dem, sa Jeremy till Centralen då.

***

Aaron Lee lirar förresten i Danmark och spelar i detta nu final för Esbjerg. Lee leder faktiskt skytteligan i danska slutspelet delat med två andra med nio mål på 12 matcher.

Kanske vore en sådan som Lee värd att ge en chans på try-out? Klart är väl att VIK måste lyckas med någon ”halvchansing” då vi nog inte kan räkna med man får råd med att värva idel ädel beprövad hockeyadel.

Dock vore det bra om man lyckades landa något riktigt tungt direkt för att sätta standarden lite och underlätta för att locka sponsorer och nästa spelare.

4 svar

 1. Jim skriver:

  Vet att Danska ligan inte håller jätte hög klass men helt klart en intressant spelare är den här centern Andrew Clark.
  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=13598

 2. Mikael Norén skriver:

  Mange och Marko, samtidigt har Jeremy utan en superomgivning gjort 2/3 av sina mål i 5-mot-5 och är +15. Ofta har våra producenter som LÖK-kedjan, Arla & Arlbrandt, Fleury & McGrath mfl hjälpt varandra, medan Jeremy inte haft något parhäst riktigt. Jag tror det finns mer att plocka med bättre omgivning. Men skadebekymren är såklart jobbiga, men vad jag förstod hade Jan Hammar hittat någon typ av lösning.

 3. Marko skriver:

  Ska VIK behålla Williams i truppen så är det nog bra att om han tillåts kort semester i Kanada och sen tillbaka till Västerås och jobba med fysiken för att få han mindre skadebenägen. 2 år på raken som han går sönder på slutet när han behövs som mest skickar lite taskiga vibbar i min värld…

 4. Mange skriver:

  Williams skott håller mycket hög klass men frågan är om Williams fysik håller för spel i HA? Ska man vara ärlig så var Williams osynlig i spel 5-5 och är väldigt skadebenägen. Är det verkligen en spelare man bygger en förstafemma på?