Kan Z nyttja många AHL-spelares prekära ekonomi, Suras (!) NHL-prospects kanske värda att titta på & scout om Puempel ny i Malmö

Denna bild är aldrig fel. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Mycket intressant text om hur illa det är ekonomiskt för AHL och många spelare där i NY Post: ”AHL’s dire financial situation leaves players ‘begging’ for help”:

”Om AHL-spelarnas lön räknas strikt proportionerligt skulle en spelare i ett lag som bara kommer spela 24 matcher som tjänar $ 70 000 få 20 487 $ – före skatt. Och dessutom har dessa spelare inte fått betalt sedan de fick sina sista lönecheckar 2019-20 i mitten av april. Det är nio månader sedan.

”Spelare har ångest. Spelare och deras fruar gråter över vad som är en obehaglig situation. Spelare har kanske inte råd med hyran.”

***

– AHL-camperna börjar nu i dagarna så vilka som kommer bli tillgängliga blir tydligare snart, säger en insatt källa till bloggen. Om du inte får jobb där är det enda sättet att signa i Europa före 15 februari.

***

Här kan man tycka att om sportchef Patrik Zetterberg är riktigt på tårna bör det kanske gå att få tag i någon riktigt bra center som hamnat i kläm enligt vad som beskrivs ovan?

***

Annars kan det var läge att scouta i närområdet. Sura har ju faktiskt plockat in bland annat centern Blake Murray som är NHL-draftad. Murray har tre poäng på två matcher och 70 % vunna tekningar. Kanske är värd en liten titt?

***

Det är ett upprustningskrig i SHL om att slippa åka ur. Lagen storsatsar verkligen och Malmö har tagit in NHL-meriterade Matt Puempel:

– Skytt och PP-expert, säger en NHL-scout till bloggen. Skjuter bra från halvsargen, också bra vid styrningar. Skridskoåkningen är en aning ”hjulbent”, men ok totalt sett. Inte bra defensivt och inte lika effektiv 5-5. Men med en bra center kan du få målskytte från Puempel.

***

Det snackas ju om att TV-pengarna kommer öka från dagens cirka 40 miljoner till 70 miljoner snart i SHL. Avgrunden till Allsvenskan kommer därmed bara växa.

Kanske är det VIK:s tur att inom några år stå på rätt sida om avgrunden? Hursomhelst är det lätt att förstå att SHL-lagen satsar för att undvika HA…

***

Nu laddar vi inför nedsläpp mot Björklöven klockan 15.00. Annars har undertecknad njutit av lite NHL-hockey.

Tänk vilken ruskigt hög nivå många spelare håller där. Ett tips är att titta på Rangers back nr 23 Adam Fox för att få bevittna ren och skär hockeypoesi. Nästan omänskligt hur man kan vara så kall med pucken i det så höga NHL-tempot.

Hoppas VIK:s backar tittar mycket Fox…

3 Responses

 1. Markus Norberg skriver:

  Skulle slovaken Pavol Skalicky vara ett alternativ en storväxt center på 195 cm och 98 kg rightare 25 år gammal senast i Lukko i den finska ligan där han producerat 19 poäng på 25 matcher.

  Och skulle dansken Rasmus Thykjær Andersson vara ett alternativ en spelare som kan spela på båda kanterna en liten spelare på 179 cm lång och 80 kg 23 år gammal rightare senast i Rungsted Seier Capital i danska ligan där han producerat 39 poäng på 32 matcher.

 2. Mathias skriver:

  Blake Murray nu 8 poäng på 3 matcher

 3. Höftskott skriver:

  Verkar som suras amerikaner hade lekstuga idag. Nu vet jag inte vilken nivå Kumla håller men hoppas Patrik tittar på dem och skapar sig en bild av dem. Kan vara den injektion vi behöver. Om inte annat kanske något för nästa säsong.