Sillykoll på centermarknaden efter Vita Hästen och inför mötet mot faktiskt resultatmässigt formsvaga Björklöven: Hur kan Iacobellis eventuellt ersättas?

Kan VIK åtminstone störa Björklöven lite? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Med tanke på petningen av Steven Iacobellis behövs det verkligen en solid center för att VIK ska ta sig till slutspel. Och i den bästa av världar vore det ju väldigt bra om nästa centervärvning blir någon som även kan bli kvar över en större satsning nästa säsong.

Bloggen listade tidigare några centernamn som letade jobb här, av dessa är fem fortfarande arbetslösa. Vet dock ej hur aktiva deras agenter är här just nu:

Wacey Hamilton – AHL-veteran som inte producerat speciellt bra där borta (bara 0,31 PPG), men relativt småväxt och sådana centrar kan ibland blomma ut här. Solid ledartyp om varit assisterande kapten många år i starka AHL.

Zach Budish – Producerat hyfsat i finska ligan, men alltid svårt att översätta hur bra sådana spelare gör sig i tempostarka HA. Se hur det gick för Ville Korhonen (och Steven Iacobellis)…

Connor Brickley – Klasspelare. Mer av en ytter dock, men 28-åringen har fina meriter från NHL, AHL och nu inkörd i Europa efter 29 poäng på 36 matcher i Österrike. Ska ha haft allsvenska bud tidigare men då tyckt att det är för låg nivå. Men sådant kanske kan ändras…

Zach Boychuk – “Twitterkungen” är en välmeriterad 31-årig center (NLA, NHL, KHL, AHL) som säkerligen skulle lyfta VIK:s offensiv ordentligt. Men säkerligen “schweindyr”, som Leffe Rohlin skulle sagt. Och vill nog inte spela i HA…

John Albert – Senast i ECHL, men tidigare bra AHL/NHL-meriter och hyfsad produktion i Finland. Men VIK siktar nog på bättre namn (fast har ju mycket bättre meriter än exempelvis Iacobellis). Albert har ansetts vara en kvick spelare med bra arbetskapacitet, men normalt sett ingen stor poänggörare.

***

Sedan finns det såklart en massa namn på marknaden som denna blogg inte känner till, någon talade exempelvis om Tanner MacMaster. Transatlanter är alltid en intressant målgrupp eftersom det helt enkelt alltid finns störst utbud av dem.

Sen är frågan om VIK kanske kan plocka någon från de lag i Finland eller Tyskland som sladdar i tabellen och vill dumpa lönekostnader? Det är alltid en möjlighet som kommer desto närmare våren vi är

Till sist finns kanske möjlighet att göra något bra SHL-lån. Men vilken center skulle det i så fall kunna vara? Bloggens läsare har säkert bra förslag.

***

På söndagen väntar Björklöven hemma. Intressant att Lars Ivarsson indikerade inför Vita Hästen att det viktigaste just nu är att ”vänta på våra chanser”, vilket betyder betyder mer styrspel och mindre forechecking.

Någonstans har coacherna alltså kommit till insikten att detta VIK måste fokusera på defensiven i första rummet. Det var faktiskt ett ovanligt intressant uttalande från Ivarsson.

Räkna därför med ett ännu mer tillbakadraget VIK mot Real Löven. Dock har faktiskt Löven varit mänskliga efter att de vann de tio första matcherna på serien.

Löven har otroligt nog bara vunnit två av de åtta senaste matcherna. Men givetvis kommer de gröngula, visa av historien då VIK mött formsvaga lag, få ordning på allt mot VIK. Så det kommer krävas mycket ”tur” och skicklighet om VIK ska ha någon chans överhuvudtaget.

4 Responses

  1. Höftskott skriver:

    Kan suras nya transatlanter innebära en injektion även i vik om sura klarar sig kvar? Vet inte riktigt hur bra de är. Då har vi i så fall få möjlighet att titta på dem redan nu inför nästa säsong och det lär bli ett billigt alternativ.

  2. Kung Bore skriver:

    Finns det inga Ryssar, Slovakier, Tjeckisk eller från något annat land som är lediga? De har ju lyckats bra förr i Västerås.