Kanske tänkbara lediga centrar, lite mer Hayhurst & lysande inlägg av Andreas Hanson om att Allsvenskan blir allt mer en farmarliga

JACOB HAYHURST, skärmdump VIK.se

 

PÅ BILDEN: JACOB HAYHURST, skärmdump VIK.se

Talade med en NHL-meriterad scout om Jacob Hayhurst:

– Kansas City Mavericks (KC) hade några intressanta spelare som jag har tittat på nyligen, bland annat Hayhursts kedjekamrat Jeremy McKenna (klar för Nürnberg i tyska toppligan enligt bloggens källor).

– När det gäller Hayhurst: De flesta av hans mål kommer från slottet, området framför målet.

– Han har en väldigt snabb och kraftfull release i skottet som ECHL-målvakterna inte ofta hängt med på. Tyvärr kan jag dock inte bedöma hans totala spel, har sett för lite.

– När det gäller statistiken för Hayhurst (som inte finns officiellt tillgänglig av någon anledning):

– TOI (Time On Ice): 19:11 per match senaste säsongen. FO (Faceoffs): 267 vunna / 231 förlorade vilket ger fina 53,6 % vunna tekningar över 88 matcher 23-24 i ECHL.

***

Så Hayhurst kan nog teka skapligt och vara ett centeralternativ, men bloggen tror fortsatt att det blir en till center till lagbygget. Om man nu inte lånar in Simon Zether.

Några kanske tänkbara namn som är officiellt sett lediga enligt EP. Fokus på svenska eftersom NJ ju onekligen valt det spåret nu:

GP G A PTS
Timrå IK  Erik Andersson (W/C) 51 1 4 5
Utica Comets  Filip Engarås (C) 53 6 6 12
TPS  Linus Fröberg (C) 60 8 22 30
KooKoo  Emil Molin (C/LW) 41 10 11 21
Ässät  Marcus Davidsson (C/W) 45 9 9 18
Tingsryds AIF  Melker Eriksson (C) 45 5 16 21
Almtuna IS  Anton Klint (C) 49 9 10 19
Brynäs IF  Jacob Blomqvist (C/RW) 50 9 5 14
Södertälje SK  Christopher Liljewall (C/LW) 52 6 8 14
Djurgårdens IF  John Norman (C/W) 24 4 10 14
Djurgårdens IF  Emil Berglund (C) 32 5 8 13
Tingsryds AIF  Gustav Eurenius (C) 14 2 6 8

Mest spännande alternativen på denna lista är nog Molin eller Davidsson, Fröberg knappast realistisk, och övriga inte jätteheta på pappret kanske. Men ekonomin måste ju självklart gå först.

Sen finns det ju såklart ett stort utbud i AHL/ECHL, men NJ verkar ju vilja satsa svenskt nu.

***

Bästa jag läst på länge här och nedan av Andreas Hanson i Södertäljes länstidning. Därför blir Hockeyallsvenskan mer av en farmarliga till SHL. (Tillgänglig för VLT-prenumeranter, och VIK tas upp i artikeln).

Kort utdrag nedan om att få lag går runt i Allsvenskan och Ettan, samtidigt som SHL-lag har över 100 miljoner i eget kapital och får tio gånger mer i TV-pengar då HA får cirka 5 MSEK/år:

Jag är mycket väl medveten om att ligorna är olika organisationer och har förhandlat fram olika tv-avtal vid olika tillfällen. Men det som är skrämmande är att det inte finns något som helst intresse från vare sig SHL eller Svenska ishockeyförbundet att försöka få till en förändring.

Hade SHL eller förbundet velat ta något som helst ansvar över svensk hockeys hållbarhet hade man jobbat för en sammanslagning till en stor organisation, där naturligtvis även Hockeyettan ska ingå och helst även SDHL och juniorligorna, för att fördela de intäkter som finns på ett så rättvist sätt som möjligt – för svensk hockeys bästa.

Hoppas ansvariga får svara på detta inlägg nu av vasse Hanson. Varför funkar detta i svensk fotboll, då kan det ju inte vara omöjligt…

1 svar

  1. Pelle skriver:

    Zether klar. Blir han andrecenter? Har nog potential.