Karriärens kanske viktigaste match för Anthon Eriksson i Karlskoga – men även Hetta, Hillding & Marklund måste visa att de bryr sig på allvar

Anthon har varit mycket populär bland fansen, troligen mycket beroende på sin genuina framtoning och massor av tacklingar. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Ibland ställs saker lite på sin spets. Som för Anthon Eriksson ikväll i match 2 i Karlskoga. VIK saknar runt fem ordinarie forwards och behöver all offensiv och tuffhet från #53 Gulsvart kan få.

Detta från ett läge där Eriksson haft en mycket tung säsong. Eriksson är en av de mest ojämna spelarna undertecknad skådat. I höstas var forwarden bäst på plan i flertalet matcher. Men sedan rann allt ut i sanden.

Lubomir Fetkovics huvudtackling på Eriksson i Väsby den 13:e december, som höll forwarden borta en dryg månad, är en förklaring. Men knappast hela anledningen till att Eriksson varit så blek i flera månader nu.

Säsongen 18/19 och 19/20 var Eriksson ofta ett hot för motståndarna, både med sitt fräsande skott och fysiska spel.

Efter 24+12 sina första 104 matcher i VIK-tröjan i HA har nu Eriksson bara 0+1 sina 33 senaste, en rejäl måltorka således. Dock lite istid och en del petningar.

Men nu har Anthon Eriksson chansen att vända blad ordentligt. VIK skriker efter forwards med målsinne och karaktär nog att säga ifrån mot Karlskogas översitteri, trakasserier och våld. Eriksson kommer högst troligen få massor med istid nu.

Eriksson har nu möjligheter att ge både sig själv och VIK något bättre. En riktigt vass avslutning av Eriksson kan nog rädda ett bra kontrakt. Forwarden behöver verkligen en bra avslutning av många skäl.

***

Men många fler behöver steppa upp i det fysiska spelet för att skydda Lunsjö och Jansson, som kanske blir nästa ”mål” för vissa i Karlskoga.

Att de snudd på ”politiskt styrda” (eller vad nu felet är) domarna och domarcheferna gör sitt jobb och skyddar någon kan vi ju såklart glömma direkt. Otroligt och tragiskt nog.

Särskilt hoppas bloggen mycket på att Hetta, Hillding och Marklund nu på allvar ska visa att de bryr sig, som de gjort tidigare i avgörande matcher i andra föreningar.

4 svar

 1. Alfahanen skriver:

  Funderar på uttagningarna i A laget. Vi har i J20 2 st backar som jag tycker skulle ha mer förtroende, dom går sista året på HG har dom kontrakt till nästa år ? Dom 2 bästa poäng görarna i J20 är 2 st 03or utöver Kangas kommer dom vara kvar nästa år dom kanske byter HG när Västerås ik inte verka tro på dom. Dom spelare som kommit hit säger man, ge dom 5-8 matcher dom måste få en ärlig chans. Varför gör man inte lika med juniorerna. Nej man sätter in lån utifrån. Kan någon svara på detta.

 2. Kalle skriver:

  Vik borde sträva efter att skaffa en sådan karaktär som Mårtensson. Dem senaste åren borde vara ett bevis på att det är fördelaktigt med såna spelare i laget. Svårt att förstå varför man inte vill stå upp för varandra.

  • Pelle skriver:

   Jag tycker Ante Lindh är ett bättre exempel, eftersom han bidrog mycket mer även i spelet.

 3. Slutspel skriver:

  Tack Micke. Hoppas att Big Vic hinner skicka några tips till Gulsvart och Anthon m fl i ämnet. Viktor Mårtensson, en gulsvart legend, som alltid visade upp största hjärtat för vårt klubbmärke. Tänk att se han glida upp på tek framför nämnda blåa fegisar… och påminna hur de skadade 2 av våra sist. Bara så. Då var det ärligare man mot man och ingen som fegade ur med klubban crosscheckad i ansiktet på vår kapten.