Koll på klubbrekord & individuell spelarutveckling inför Södertälje: Blir det en fortsatt en framgångssaga för denna VIK-ledning?

Thomas Paananen kan ny fylla bänken med mer folk. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På onsdagskvällen väntar ett ganska formstarkt Södertälje (fyra vinster på sex matcher) hemma i ABB Arena. VIK-legenden Fredrik Johansson gör sin 600:e match i VIK-tröjan!

Morgan Hassel och Calle Ehrnberg fortsatt skadade. Calle Själin gör hemmadebut efter en allt bättre första match i Mora.

Det som annars kanske främst kännetecknat VIK under Paananen, Zäta & Co. i VIK-ledningen är hur fint de utvecklat många spelare individuellt sedan de tillträdde våren 2017.

Givetvis hänger detta även mycket på hur utvecklingsbara spelare Zäta värvar. Och eftersom VIK verkar ha betydligt mindre budget än de flesta andra topplag är just spelarutveckling extra viktigt här, med tanke på de krav som finns från oss kräsna vid sidan.

Bloggen kollar här hur det gått denna säsong i en extremt subjektiv bedömning (grönt=positivt!, orange=vänta lite och rött är stopp…)

VIK-ledningen förtjänar beröm för att ha bidragit till att göra Kelsey Tessier till en pudelklok och producerande center. Viktor Hertzberg är verkligen på G och snart grön.

Wikman, Skedung och Lunsjö också fortsatt på väg uppåt. Men annars är forwardssidan inte utan frågetecken. Inte lika spikrakt överallt.

Undrar också hur det kändes för Thomas Paananen att tvingas ge upp ett långvarigt utvecklingsprojekt tillsammans med Gustav Lindberg. Kanske förstå gången det rakt av inte helt enkelt funkade med en ung spelare.

Det viktigaste framöver blir att få fart på Zetterberg och Öhrn, plus att Mattias Kalin gärna får visa lite mer offensivt.

Sedan om vi tittar på backsidan:

Det är mycket grönt och skönt på backsidan. Braksuccé för Leduc och Jansson. Younan inte långt efter som mer defensiv nyckelback och pucktransportör.

Om även Erik de la Rose fortsätter på inslagen väg, efter en jobbig start, kommer det snart bli nästan bara grönt här. Backcoach Lars Ivarsson har lyckats med adepterna.

August Nilsson är dock fortsatt Ivarssons (och Paananens) största utmaning, då backen inte verkat hittat sin roll riktigt 30 omgångar in.

På målvaktssidan är Jesper Myrenbergs utvecklingskurva imponerande och detsamma måste då också sägas om målvaktstränaren Patrik Sjöströms arbete. De senaste tio omgångarna har Myrenberg påmint starkt om Samuel Ersson…

***

Summa summarum finns chansen att vi åter kommer hylla VIK:s spelarutveckling efter säsongen, om nu ”de orangea” tippar över till ”de gröna”. Samtidigt får ju inte gröna glida ner till orange…

***

Läsaren Mathias var vänlig nog att skicka denna sammanställning över segrar i rad den senaste tio åren:

(2017-2018 spelade VIK i Ettan.)

Vid seger mot Södertälje kommer man alltså slå rekordet från 2014/15 på nio raka segrar i ”modern tid” i HA…

2 Responses

  1. Adam skriver:

    Hej, jag tycker att det skulle vara intressant att se hur det ligger till med Corsi, PDO o.s.v nu efter denna vinstsvit. Hur stor är skillnaden då mot nu? 🙂

    • Mikael Norén skriver:

      Hej Adam, ursäkta sent svar. Jag har tyvärr inte noterat de siffrorna exakt, men Corsi verkar faktiskt har sjunkit lite om jag ser på dagenshockey.se, men får be att återkomma i ärendet.