Koll på spelarmarknaden efter snack med några bra källor: ”VIK är enligt vissa uppgifter inte nära vad Björklöven, Modo, Timrå, Södertälje, Mora & AIK har i spelarbudget”

Kan VIK få fart i spelarutvecklingen igen? FOTO: RUNE ÅHLÉN

14 svar

 1. Kjell jansson skriver:

  Det är en farlig väg att försöka köpa framgång med pengar oavsett bransch , riskerna är ju som vi alla vet stora och det är små marginaler i hockey ! Finns det riskkapital : investerare som i Umeå trakten är beredda att kasta in 10 kanske 15 millar extra så tackar väl inte Löven/Kenttä nej om andra står risken med kapitalet ! Det vore väl spännande om liknande hände här i Västerås !!

 2. Bäckman skriver:

  Det kommer att vara kris-rubriker kring Löven och Timrå efter denna säsong om dem inte lyckas knipa någon av platserna. Löven gör helt rätt i att gå all in nu då man verkligen har chansen.

  Galet vilken boost Kenttä var för föreningen.

 3. Pelle skriver:

  Blir löven det nya AIK?
  Det visar sig på vårkanten.
  Det finns likheter. Många av spelarna är dom samma som vek ner sig när det gällde. Sen kör man på en målvakt. Jönsson blev skadad och har inte kommit igen sen dess.

  Och sen är jag skeptisk till Fagervall. Han har väl aldrig lyckats med något.

  • Bozo skriver:

   Det är många dyra korttidskontrakt med legoknektar. Ska bli intressant att se hur första svackan hanteras.

 4. VIKarn skriver:

  Om jag inte minns helt fel, sa inte Z:a inför säsongen att spelarbudgeten låg i trakterna kring 8-9 millar!?
  Jag tycker vi ska ha lite tålamod vad gäller stödet från stans näringsliv.
  Inte så många år sen som vi låg i topp beträffande lönebudget, på NJ’s tid hade vi väl runt 15-16 millar.
  Efterdyningarna på det när NJ hade fått sparken, så uppdagades ett budgetunderskott på ca 8 millar.
  Som fans och stans näringsliv löste.
  Vi måste ge det nån säsong innan vi kan börja satsa stort igen, jag tycker löven gör helt rätt som satsar.
  Med det sagt, ingen garanti för succé.
  Men fan vad kul det ska bli på onsdag, oavsett resultat.
  Snacka om att vi är under dogs.

 5. Joakim skriver:

  @rob det stämmer bra, de har i ” ordinarie” budget inte budgeterat med topp 8 så går man till slutspel så gör man mest troligt ett bra resultat, särskilt med det ökade publiksnittet som varit.

  De värvningar som gjorts under säsongen kommer från ”extra” pengar som ett antal större partners gått in med i efterhand

 6. Rob skriver:

  Ligger inte löven i ett kontrollår pga ekonomiproblem eller minns jag fel?

  • Bozo skriver:

   I praktiken är väl VIK också i kontrollår. Alla som misslyckats med att klara de ekonomiska kriterierna för serien en säsong får inte göra det igen inom 5 år.
   Vi kommer få se en hel del tvångsdegraderingar och konkurser de närmaste åren med dessa hårdare krav. Kommer bli regel att efter en misslyckad satsning så sker degradering, dessa risker kommer behöva tas för att ha en rimlig möjlighet till att nå SHL. Säg att tre lag rustar under säsongen för att vinna HA. Ett lag gör det och de andra två degraderas. Resterande lag den säsongen spelar endast för att undvika att åka ut, vilket de inte i praktiken kan göra pga av att andra lag degraderas för sin ekonomi (Lex Pantern).

 7. Tomas skriver:

  Jämför man trupperna innan säsongen så känns viks trupp dyrare

 8. Stefan skriver:

  Kanske inte helt sanningsenligt men ändå. Är väl iof inte konstigt att Västerås har lägre budget?? handlar om intresse och intresset för löven är större än för vik….. Almtuna, Tingsryd etc har oxå lägre budget än löven

 9. Kjell Karlsson skriver:

  Men-faktagranskning-jag har mkt god insikt i företagsvärlden i Umeå och sanningen är just att finansiärer/företag står i kö för att betala Kenntäs klassvärvningar.
  Anton Holm nästa? Vi har nämligen allt nu, men ingen sniper. US killarna är bra men otroligt kladdiga, faktiskt.

 10. Olle skriver:

  Jag förstår att det kliar i ögonen på folk när en klubb håvar in spelare efter spelare. Man vet ju själv vad man tyckte tidigare säsonger när ex Leksand pysslade på med dessa saker.

  Nu ska det dock tilläggas att samtliga värvningar under senhösten och vintern (Weigel, Vesel, Palmquist och Liss) finansierats av externa intressenter. Nu när Löven äntligen hittat in på vinnarspåret står företagen på rad för att hjälpa till.

 11. mot SHL skriver:

  Oj, ingen faktagranskning innan publicering av info? Björklövens budget innan Deilert och Hutchings låg på samma nivå som budget 17/18 dvs 9m. Långt ifrån dyrast i serien. Inte och dessutom väldigt nära VIK. Nu har det dock blivit X antal Mille dyrare.

  • Mikael Norén skriver:

   Kul att Löven satsar, sunt för HA! Ovan är alltså som framgår citat m.m., inte någon faktasammanställning. Dock är det från väldigt bra källor som är trovärdiga. Hur man väljer att redovisa lönekostnader är ju lite tycke och smak vad som ingår mm, tex sociala, sign off bonus etc. Så där kan man nog frisera lite som passar.