VIK tog sjunde raka i Västervik på sin förmodade lägstanivå efter svajig domarinsats och mer flipperspel än ishockey

Isak Skedung sköt kanske in sig i Tingsryd efter en längre poängtorka? ARKIVFOTO: RUNE ÅHLÉN

6 Responses

 1. Mathias skriver:

  Jag vill se Freddan i PP1 istället för Öhrn. Freddan har mer smartness i sitt offensiva spel än vad #63 har.

 2. Jan Malmberg skriver:

  Tessier måste vara bästa tekaren i VIK. Alltid stor chans att han vinner tek.🏒Man borde alltid sätta in honom i slutet av matcherna som tekare om VIK leder med ett mål! Fattar inte heller målvakts bytet mot AIK, varför byta ut en vinnande målis. Smartare borde vara att byta vid förlust. Passning till Paananen👉🏒

  • Peter Lundqvist skriver:

   Tycker precis tvärtom, för en målvakts självförtroende så finns inget sämre än att bli utbytt nästkommande match efter en sämre insats. Så har VIK gjort i alla tider vilket har gjort målisarna osäkra då de vet att man måste ”rädda allt” annars utbytt. Byt när målvakten gjort en kanonmatch.
   / Casperius

 3. Christoffer Franzén skriver:

  Om inte minnet sviker, var det Ehrnberg som fick en smäll mot knät/benet i en närkamp vid sargen precis vid bortastå. Vi stod väl placerade och såg det tydligt. Han haltade tydligt direkt efter smällen.

 4. Bozo skriver:

  Helt annat djup i Tessiers spel numera. Det hände något i matchen han först var petad i och sen fick spela massa olika centerroller när FJ och Kallin skade sig i den matchen. Men såg tydligt att polletten föll ner då vad hockeyallsvenskan handlar om. När han fick agera i annan roll så kunde han se saker utifrån nytt perspektiv.

 5. PatrikH skriver:

  Tack Mikael för en bra analys av matchen. Huvudproblemet men även styrkan hos VIK är antingen brist på kreativitet och snabbhet eller tillgång på kreativitet och snabbhet. PP1 uppvisar brist på rörlighet, snabba pass och tryck mot kassen, medan vi vid målen ändå visade bra passar till rena mållägen som Jansson till Bergman. VIK har nog ändå byggt en bra lagmoral, kultur att spela för varandra som lag att fokusera framåt som kan bära frukt, trots vissa individuella misstag och svagheter.