Lite bra och lite dåligt då VIK trots allt räddade poäng mot Rögle efter stark forcering i sista med bra publikstöd

Rögle blockade många skott. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

På fredagskvällen var det bra stämning med 3400 högljudda VIK-fans och antalet i publiken med matchtröjor stiger sakta men säkert. Men i en svängig match kunde Rögle när krutröken lagt sig stå som segrare efter straffar, 3-4.

Rögle var desperata efter en dålig start på serien och RBK låg högt i banan och stressade VIK. Trots tabellplaceringen visade RBK gott gry och det var tätt på isen vilken tvingade fram en del slarv hos båda lagen.

Det svängde åt båda håll och VIK lyckades hämta upp 2-3 i sista till 3-3 i slutet genom Dustin Johner. Detta efter mycket snyggt förarbete av Eddie Davidsson och Conny Strömberg.

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Straffarna var dock riktigt bedrövliga från VIK, och Gulsvart missade en gratispoäng då RBK också tydligen inte tränat straffar. Synd att VIK-lirarna inte kunde samla ihop sig och göra bra straffar.

Sammanfattning

Det var roligt att den kloke västeråsaren Eddie Davidsson noterade 1+1, med ett riktigt klassmål och en fin assist. Eddie har verkligen breddat offensiven i VIK.

Andreas Lilja var generös då han gav Frycklund pucken vid 1-1-målet. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Frycklund gjorde också en bra match bredvid Davidsson, de verkar bygga lite kemi. Men tredjelänken Williams måste komma till skott oftare, i afton bara två skott.

McGrath fortsätter att kämpa och åka skridskor, men pucken vill inte in. Poänglös sju raka nu. Det är nog den så sent som 12/13 allsvenska poängkungens ära förnär. En risk kan vara att McGrath inte vill fortsätta i VIK om han blir poänglös ett gäng matcher till, med tanke på att det inte skulle se snyggt ut i framtida kontraktsförhandlingar med en extremt mager säsong poängmässigt…

Fornataro kämpar också och var bra i teken med 70 % vunna, men har lite svårt med timingen i fotarbetet och kommer inte riktigt till. Tog en mindre smart hämndutvisning också varpå RBK nätade. Conny tog också en slashing i anfallszon. Om det fortsätter måste Filander börja bänka då lirarna inte tänker på laget i första hand.

Vart tog den pucken vägen? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Kraftfulle Montpetit var verkligen involverad i afton. Vid ställningen 2-1 till VIK i andra tog amerikanen en rusch och dunkade ett fint skott insida stolpe, 3-1 där och VIK hade nog tagit alla poäng. Precis i slutet på tredje fick Montpetit iväg ett skott som slickade överkanten på ribban… Samtidigt slarvar Montpetit en aning och är smånätt med pucken i egen zon.

Fjärdekedjan var åter pigg där både Svedlund och Freddan J var mer offensiva än vanligt. Kanske börjar de få igång kemi. Freddan gjorde ett solonummer då han dribblade sig förbi hela Rögle men lyckades inte lura Volden.

Det mest positiva var spelet i sista perioden och stämningen i arenan. VIK spelade skjortan av Rögle och radade upp chanser. Angell var dominant i tredje då han verkligen släppte loss offensivt som fjärde forward. Bland annat åkte sig Angell fri från egen zon och serverade Fornataro en fin passning som dock #61 bommade.

Hampus Larsson fortsätter att utvecklas och Rubins var på nytt solid och visade upp bra pass. Emmerdahl och Jonsson är också solida, men det smäller varken i sargerna eller i det offensiva i det backparet. Tror VIK på sikt skulle behöva någon mer spektakulärt på backplats än bara Angell. Rösta till höger vad du tycker VIK ska göra gällande värvningar!

Negativt var att andra PP-enheten fortsatt har svårt att ens komma in i zon. Här skulle de också behövas en Angell om vi verkligen ska tro på SHL nästa år…

Västerås tre stjärnor:

1. Eddie Davidsson – Mycket klok över hela isen och stod för två delikata poäng. NJ har gjort det igen med en ganska ”oprövad” lirare.

2. Mikael Frycklund – Utvecklas allt mer och blivit mognare och klokare. Prickade elegant in viktiga 1-1. Tog många viktiga tekningar.

3. Nick Angell – Var oerhört framåt i sista perioden och körde upp stora sår i RBK-defensiven. Skönt att ha en fjärde forward ibland.

1 svar

  1. Andreas skriver:

    Tycker Mitell kan göra comeback. Bäst ekonomiskt, då finns de ju slantar kvar för ytterligare en klass värvning!