Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Mikael Erikssons crosschecking i huvudet på Fredrik Johansson blev tyvärr det största avtrycket från match 1 då Karlskoga vann efter chockstart mot givmilt VIK

 

Västerås föll i match 1 i Karlskoga på tisdagskvällen med 4-2 i kvartsfinalen. Detta efter en chockstart direkt med två påhopp från BIK som tog Lukas Zetterberg och Fredrik Johansson ur matchen, och dessutom 3-0 i mål till hemmalaget efter 6.00.

VIK var inte alls redo för BIK:s cynism eller offensiv. VIK började exempelvis matchen att kasta iväg till icing, helt fel signaler. VIK var inte riktigt redo.

Johan Larsson sänkte Lukas Zetterberg mycket fult med en oerhört sen tackling och Z utgick skadad redan efter 48 sekunder. Trivellato hade plötsligt en mörk afton och kladdade både vid 1-0 och 2-0.

Mikael Eriksson crosscheckade sedan mot Fredrik Johanssons huvud i bytet efter, och inom ramen av några minuter hade BIK plockat bort två av VIK viktigaste forwards ur en redan tunn forwardssida. Cynism i kvadrat.

3-0 kom sedan Nilsson fastnade högt och Åkerström gick på skytten och då blev förflyttningen svår för Kruse. Varför gå mot skytten där och tvinga Kruse till en svår förflyttning? Lika var det vid 1-0-målet, detta är något för backcoach Ivarsson.

VIK stoppade dock blödningen i andra. 8-6 chanser BIK då Kruse lyfte. Anthon Eriksson bra före viktiga 3-1 av Åkerström efter 30.08, då även Filip Karlsson gjorde det bra framför kassen. Matchen levde inför 3:e, trots allt.

I tredje skapade VIK mest och hade 5-3 chanser i spel 5-mot-5. Jesper Johansson brände ett tidigt friläge. I spel 5-mot-3 gjorde sedan Skedung och Karlsson bra saker som dukade upp för Jimmie Jansson 3-2-mål i matchminut 46.

Jansson hade sedan ett rungande skott i ramarna då det fanns PP-tid kvar i spel 5-mot-4. Men det riktiga draget saknades mot slutet.

Trivellatos mörka kväll fortsatte och italienaren slarvade före Mikael Erikssons långskott som på något sätt satt högt då Kruse gick ner på knä efter 55 minuter. Ett brandskattat VIK orkade inte sedan.

SAMMANFATTNING

Om VIK kan dra snabba lärdomar av denna match finns alla chanser i denna matchserie. BIK är bra, men som väntat inte alls i Timrås nivå, och vi kan förstå att VIK vunnit två av fyra i serien mot BIK, varav senaste med 5-0.

Utan en så total chockstart som i match 1 finns alla möjligheter att VIK kan vinna matcher mot detta Karlskoga, som alltså trots alla sina poänglirare känner sig nödgade att tillgripa sådana här skamlösa och direkt farliga grejer, och dessutom av två så här rutinerade spelare.

Rapporterna är inte bra gällande Zetterberg och Freddan som bägge alltså fick huvudskador. En redan tunn och skadedrabbad forwardssida blev alltså ännu mer utspädd.

Det är också otroligt att Karlskoga fortfarande har en egen regelbok. Vad är domarna så rädda för? Det klagas rejält på många olika sätt mot domarna från BIK, där andra lag hade åkt på tvåor för osportsligt uppträdande.

Men om VIK ska upp och vinna matcher mot Karlskoga måste de många slarviga uppspelen bort, och många behöver då upp från osynligheten. Marklund har det fortsatt noterbart jobbigt med puckkontrollen och missade talande nog trissan i bra ett läge. Benkers genombrottsförmåga saknades.

Hillding och Trivellato måste också snabbt upp i mycket högre nivå, vilket inte alls är omöjligt. Lunsjö var en av de mest driftiga denna afton och forwarden är nog lite på gång efter en relativt blek serie mot Almtuna.

I en forwardssida som saknar poängstarka topp-6-forwards är det också viktigt att spelare som Hetta, Skedung och Bergman snudd på spelar över sin förmåga.

Jimmie Jansson är väldigt ensam som ett farligt offensivt vapen. Vilka fler kan nu kliva fram och bli slutspelshjältar och börja producera?

Paananen var eldig i TV och det lät som VIK kommer komma ut mycket mer förberedda på torsdag, samt att VIK kommer lobba för att Johan Larsson och Mikael Eriksson får långa avstängningar. Men vi vet ju att det sannolikt blir symboliska straff, om några.

Till sist. Svara med samma mynt är medicinen, stå upp. Såg precis när Peter Popovic berättade hur Alexander Edler vände på allt då han tacklade bort kanadensaren Eric Staal ur VM-kvartsfinalen 2013.

”I efterhand insåg jag hur viktig händelsen var. Det blev ombytta roller, vi blev inte ett offer och vi vände på allt”, sa Poppe då. VIK har ju ganska många storväxta spelare som borde kunna spela oerhört mycket hårdare…

PUCKLIGAN

5 Jesper Johansson

4 Alexander Lunsjö

3 Jimmie Jansson

2 Isak Skedung

1 Emil Kruse

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1616538316
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1374487441655009287";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1374487441655009287";s:5:"pDate";s:19:"2021-03-23 22:25:17";}}";

20 Kommentarer

 1. Musse

  Patetiska domare och domarchef! Almtunaspelaren som råkade krocka med domaren bakom mål i förra veckan har fått två veckors avstängning i september, samt böter för att det var respektlöst att nudda domaren för spelaren kunde ändrat åkvagn. Han blev heller inte skadad. Här gick det bra att straffa i efterhand men om man crosscheckar någon i ansiktet och blir skadad så är det inte skäl för en efteranmälan. Det värsta är att fyra domare ser ingenting….?!? Det säger väl det mesta om dessa skitdomare.

 2. PatrikH

  Jag kan tycka att om inte domarna visar att de inte accepterar cross-checking i ansiktet så kommer detta att urarta Big Time. De har fortfarande chansen att stoppa det kommande blodflödet som sannolikt kommer bli fallet om de inte visar att det inte är OK med övergrepp på planen.

 3. UliH

  Hoppas på friare tyglar för Anthon Eriksson framöver, en av få som kan stå upp på riktigt. Helt uppenbart spelar han med nån form av hängslen.

  Tänk det motsatta, att han spelat i BIK som powerforward, ojojoj

  1. Pelle

   Problemet är bara att om en VIKare gör någon grej så blir det matchstraff direkt och BIK kan avgöra matchen. Vi spelar efter olika regelböcker med dessa fega domare. Domarna verkar tro att matchen ska urarta om de dömer matchstraff för BIK.

 4. Robert Jonsson

  Tyvärr var VIK inte påkopplade från start så här fick man starta i rejält underläge. Känns också märkligt att VIK inte var förberedda på grisspel från Karlskoga när de lirat på detta sätt under flera decennier.
  Här gäller det att stå upp för varandra och inte backa. Sedan att Mikael ”Daggen” Eriksson utmärker sig på detta sätt är ingen nyhet. Han har uppträtt på detta sätt tillsammans med numera aktive HA domaren Wessner under många år.
  Tyvärr kan man märka dessa osportsliga takter ända från ungdomslag i klubben upp till A laget.

 5. Nobben

  Att Bofors med sin inavlade raggarmentalitet spelar på det här sättet kan inte kommit som någon överraskning för någon – det är bara att acceptera.
  Men att domarna inte står upp för regelboken otroligt svagt.
  Malte Setkov i AIK utdelade en liknande crosschecking mot Timrå och fick matchstraff direkt.

  Nu erkänner domarbasen att det skulle varit två matchstraff utdelade igår och ”beklagar” felbedömningarna vilket är att betrakta som en totalsågning av sina kollegor.
  – Det är beklagligt att VIK går miste om tio minuters spel i power play, säger Björn Wettergren.

  Men vad hjälper det..

 6. Jan Malmberg

  Tillägg spelet var avblåst ingen spel situation. Fredda var helt försvarslös, feg stackare som bör bli avstängd!!!

 7. Jan Malmberg

  Såg inte att Fredda gjorde någonting. Gå ut på stan och tryck en hockeyklubba i huvudet på en polis utan anledningen så han går ner på knäna som Fredda av hjärnskakning. Då blir man dömd för misshandel speciellt om någon filmar händelsen som i detta fall. Finns ju film bevis domarna måste ju se att det är match straff och att det bör bli avstängning. Det kan väl inte vara okej att detta blir tillåtet i resten av match serien. Vart inte ens en tvåa otroligt😡

 8. Peter T

  Vilket patetiskt inlägg av ”Lägg ner”.
  Jag tänker inte ens kommentera dina kommentarer, det är i alla fall ingen idé.
  Du fattar ingenting ändå, du är ju antagligen från Karlskoga, det säger ju allt.
  Nä, du får nog sitta på kaféet imorgon oxå, och invänta nästa match, det är väl det enda du har att se fram emot.
  Vem fan kan sitta och skriva ett inlägg här 01:13, en veckodag, när det har vart hemma match??
  Jo, antagligen nån ynklig, patetisk, arbetslös krake, som lever på bidrag.
  Nä, du får nog fortsätta sitta på kaféet imorgon oxå, precis som alla andra dagar.
  Väl mött nästa match.

 9. Steffo

  Trist start, hoppas vi kan studsa tillbaka på torsdag. Lite legosoldattrupp över VIK när man inte står upp för varandra, hoppas jag har fel. Smart av BIK att ta ut en stekhet Fredda tidigt, säkert värt några matchers avstängning för dem om det ens blir det. Ser fram emot ett fullskaligt hockeykrig på torsdag, Show no mercy!

 10. Lägg ner

  Vad är detta för skämt till text egentligen? Lider alla i Västerås av något slags mindervärdeskomplex eller vad är grejen? Ni har ju bönat och bett överallt på sociala medier att ni vill ha krig mot BIK, nu får ni det. Stå upp då för tusan och sluta lipa!

  ”Påhopp”, ”fulsmällar” osv. Hade Jimmie Jansson tryckt till Calle B som kanske blivit olyckligt skadad så hade hela Västerås ropat filmare istället. Gärna lite floskler om grisar också, det gillar ni 🙂 Stor jävla humor att läsa denna text och övriga kommentarer från v-åsare.

  Tacklingen på Zetterberg är lite sen absolut. Men det är ingen blindside, huvudtackling eller nåt annat skit som ni påstår, är ni så enögda att ni inte ser vad som händer? Olyckligt med skada men det beror inte alls på att tacklingen på nåt sätt är ful!

  Klubban som Johansson får är ju bara olyckligt och inte alls menat. Det är ju Fredrik som själv söker upp daggen och muckar. Daggen trycker ifrån och klubban träffar axel/nacke….

  Sluta skriv massa skit som inte stämmer bara för att du har gulsvarta glasögon.
  Ta upp Kruses patetiska svanhopp istället när han låtsas bli pååkt. Men ne det skulle du aldrig göra va 😉

  1. Musse

   Lägg ner själv! Om du tycker att en crosschecking rätt i ansiktet efter avblåsning är ok och lite ”olyckligt” som Daggen försökte förklara bort sin fega grej…. pinsamt….

  2. Olle

   Ingen glömmer ”låt han döö”-ramsan i Karlskogas hemmarink! Spelaren hade fått hjärtstopp och en domare gjorde hlr! Ingen glömmer den attityden!

   1. Pelle

    Man kan konstatera att de här uteblivna matchstraffen avgjorde matchen.
    Vid rätt bedömning skulle alltså VIK fått spela PP länge vid ställningen 0-1.
    Det hade inte varit garanterad vinst förstås, men underläget 0-3 hade aldrig uppstått och matchen hade fått en helt annan utveckling.

    Gissningsvis hade kanske inte Freddan behövt bli skadad om VIK vid den tidpunkten spelat PP i fem minuter pga matchstraffet på Larsson. Nu när domarna vek ner sig blev det fritt fram att skada VIKare på löpande band. Dom försökte tydligen skada Lunsjö också så dom hade tydligen planerat att ta bort bästa målskyttarna plus lagkaptenen som var i storform.

  3. Mathias

   Fråga dig själv hur i hela friden Fredrik kan få en huvudskada av att få en klubba på axeln. Jag förstår att det är svårt att se objektivt på händelserna men så fort ordet huvudskada mynnas borde väl ändå varningsklockorna ringa?

   1. Pelle

    Det kommer säkert svar på frågan var den träffar, men det är knappast axeln.
    På bilderna ser det ut som ansiktet, och andra pratar om nacken så det verkar väldigt oklart.

    Det egendomliga är att på reprisbilderna ser det ut som att smällen tar framifrån mot ansiktet. Efter den smällen står fortfarande Freddan upp som om det inte var så farligt. Men i nästa ögonblick man får se honom ligger han på isen. Fick han en smäll till som inte kameran fångade upp? Eller var det en fördröjd effekt någon sekund? Hursomhelst så är det värt matchstraff det man ser på bilderna.
    Setkov i AIK fick det trots att hans smäll var mycket lösare. Alla crosscheckingar mot huvudet skall vara matchstraff pga att det är mycket stor skaderisk. Inget konstigt med det.

    1. Pelle

     Jag såg det bara en gång under matchen pga att man i Karlskoga inte gärna vill visa repriser.
     Nu har jag sett det igen. Smällen tar solklart på nacken. Mycket farligt spel som borde ge avstängning. Kan ju ge men för livet. dessutom försvårande att det händer efter avblåsning.

 11. Måndag

  Grisiga Bofors, som alltid. Fult o fegt. Riktigt illa att huvudtackla Zetterberg som har släppt pucken för länge sedan. Att också sänka vår duktiga kapten Freddan sent efter en situation är lika fult – med klubban insiktat i ansiktet. Kändes fult medvetet. Bra att Paananen lyfte det så tydligt efter matchen. Nu är det bara att hoppas att våra tyngre kort med Anthon, Hetta o Marklund kan gå i täten för att stå upp tillbaka för vårt fina klubbmärke. Att 4 domare inte ser deras grislir är horribelt. De hugger på Kruse flera ggr efter avblåsning och att ex Edvinsson åker ut där i slutet är pinsamt tjänstefel av huvudzebran bakom mål. Att han som back flyttar på en Boforsare som slår på plocken efter signal ingår i ett spel som kallas hockey. En målvakt ska alltid skyddas enligt regelboken. Det är inte innebandy. En ensam 2 min på oss trots deras fulslag finns ju inte i ett matchslut. Ridå där pga den randiga.

  BIK var inte ett dugg bättre än oss i Gulsvart sett över 60 min. Vi hade vunnit det med 6 bättre första minuter. Jimmie hade ju dessutom ett i virket och 3-3 där hade vi aldrig släppt. Eller Wikmans jätteläge som bara måste bli mål. Ikväll var Jimmie kung igen. En riktig ledare på isen. Ett ständigt offensivt hot och han är stark när han drar upp. Får oftast med sig pucken och tar sig igenom. Younan borde försöka detta mer, han kan också. Dessutom vågar Jimmie gå in helhjärtat framför deras Juel. Inkl trashtalk efteråt. Det betyder massor i ett slutspel. Det finns plats för fler att våga vara ledare på isen.

  Bra att fler önskar se utmärkta Edvinsson i pp. Jag har skrivit det typ sedan februari. Den killen verkar ha coola nerver för uppdraget, men framförallt fina handleder. Det skulle bli succé. Han ordnar ju senap o ketchup nästan varje gång han fintar upp motståndarna till korvkön.

  Rättvisa kommer förhoppningsvis att skipas; Disciplinnämnden måste solklart stänga av de 2 blåa och vi vinner på torsdag. Så måste det bli. Se bara upp lite extra def med deras diagonalpassningar över centrallinjen. Krya krya #12 & #28! Heja VIK!

 12. Musse

  Nä det här är absolut inget vidare slutspelsbygge! Såg mer ut som ett gäng ängsliga gula kycklingar som inte ens stod upp för sina lagkompisar när de fick fulsmällar. Var är den starka gruppen? Hade nog behövts 2-3 kaxiga transatlanter i laget för att inte vika ner sig mot Karlskoga. Det här blir torsk i tre raka om de inte tuffar till sig…..

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt… https://t.co/iuwsFstcMQ

SvaraRetweetFavorit
Peter E - AvatarpetereliasonPeter E

@VIKFanCentral Stort grattis! Tacksamt att i förskingringen få dina alster.

SvaraRetweetFavorit
#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Grattis Mikael! 🍾🥂🎂🤍💛🖤🏒

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto