Minisilly börjar hetta upp och VIK siktar på två nya spjutspetsar?

Enligt Johan Svenssons blogg kan VIK ha inte mindre än två nya anfallare på gång. Ett namn som erbjuds på den svenska marknaden ska vara Stefan Legein. Legein är dock troligen främst ytter och har just nu en try-out med Toronto Marlies i AHL.

En av centralens europeiska källor bekräftar att Legein har varit tillgänglig ett tag men källan är ovanligt förtegen. Kanske ett tecken att något är på gång? Ett som komplicerar saker är att Legein gjorde mål så sent som igår i AHL och kanske kan få förlängt.

Legein kanske är ett långskott, men på pappret känns det som en bättre version av Brady Leisenring. En liten snabb och ettrig ytter som dock, till skillnad mot Brady, har lyckats ta plats i AHL på ett annat sätt. Intressant med Legein är också att han lirare ihop i OHL med Luca Caputi, så referenser lär finnas.

***

Och på något sätt saknas väl en Brady i högform i laget? Någon som bara borrar ner huvudet och kör med bra teknik och ett fint skott…

***

Det är nog klokt att spetsa och bredda laget offensivt. Just nu är man väldigt skadekänsliga på forwardssidan. Tänk om exempelvis Romano skulle gå sönder? Så MrMadhawk är nog inte fel ute att två man kan vara på väg in. Kanske när man inte kan nå den här riktiga supetspetsen kanske man vill sprida rikedomarna och riskerna.

***

Det har surrats om att Evan McGrath inte trivdes i VIK. Efter samtal med nära vännen Jeremy Williams kan vi konstatera att paret McGrath sa till Williams att ”vi trivdes väldigt bra i Västerås, då kommer ni också göra det.”

Med både McGrath och Fornataro har gjort poäng på sistone. Dålig timing för VIK…

***

Hur skulle kedjorna kunna se ut med två nya?

Romano – NY1 – Williams

Caputi – Johansson – NY2

McArdle/Weiskog – Frycklund/Marklund – Bromé

Jonsson – Kinisjärvi – Söderkvist/Bergquist/Mårtensson

Då skulle man få 16 forwards i truppen. Det är några för mycket och kanske skulle det innebära en utlåning av två stycken.

En intressant framtidskedja som lirade ihop i J20 var Weiskog, Frycklund och Bromé. Visst har Weiskog och Frycklund mer att bevisa, men samtidigt kan unga storväxta spelare behöva mer tid på sig att utvecklas. Men ibland kan stora steg tas snabbt.

Skulle kanske vara värt att ges chansen om inga värvningar kommer.

1 svar

  1. Jocke skriver:

    Lite HA nyheter.
    Karlskrona la ut Sergio Somma på spelarmarknaden redan förra verkan pga av han ett producerat som han var värvad att göra. Han ryktades först till Djurgården eller Södertälje men nu blev det Mora istället. Kan hans gamla kedjekompis Ryan Thang från Ausberger Panthers ligga bakom tipset. Han kommer att få en helt annan roll där och blomma ut tillsammans med Thang, helt övertygad om detta.
    Mikael du har ju skrivit om gamla VIKaren Evan Mcgrath. Tyvärr så verkar Karlskrona jaga honom ganska ordentligt enligt rykte från tidningsbloggaren på Blekinge Läns Tidning Björn Skarpsvärd. Skarpsvärd känner ju både tränare Söderström och sportchefen Jönsson i Oskarshamn och brukar få lite inside info från dessa två herrar. Agenten sa tydligen nej i ett första skede och om det mot förmodan skulle bli något så blir det på ett lån.