Mycket hänger på att potentiella powerforwards Urbas & Montpetit kliver fram mot Rögles stora backar

7 svar

 1. Mr H skriver:

  Malmöbo – jag gillar Dina idéer om långa anfall, Söderkvist, samt sarg ut. Rubins kanske kan vara svaret. Vi måste vara mer fysiska, annars får vi inget momentum!!

 2. Mr H skriver:

  Tackar Mikael. Du är den som står för de kloka och genomtänkta analyserna, och hockeyfilosofin. Det är det vi som vill något om hockey och framför allt VIK vill läsa.
  Kolla Dalen-Rönnby (för att nämna lokal idrott) där Rönnby väl var mer eller mindre down and out i helgen. Det är ej samma idrott (innebandy). När det inte gick att slå hål på Dalen – som ledde hopplöst stort – så bytte Rönnby helt taktik, till helplanspress, och då vände det! Supervändning!! Det kan vara applicerbart. Man vågade ändra taktiken helt och det betalade sig.
  Leksand-Malmö där Leksand inledde så darrigt att man kunde ana att de nere i Malmö bara var ett mål ifrån att åka på två raka stryk. Lätt att säga i efterhand, men ändå. De vände 0-2 därnere och vann efter förlängning match 2. Minst 3,4 nyckelspelare skadade i match 3, och supertufft läge, men tack vare tro hos övriga spelare (Guter) så tog Leksand en supermoralisk seger. Vad var det som gjorde det? Något för VIK att tänka på. Vilka mekanismer kan sättas igång när man får lite utdelning på slitet…? En match i taget

 3. Malmöbo skriver:

  Jag gillar VikFansCentral, eftersom det sällan är så mycket gnäll här. Samtidigt låter jag själv bli att gå in och kommentera matcher direkt efter, vilket ju är er uppgift. Och efter de senaste 5 matcherna har det varit riktigt frustrerat att vara VIK-supporter.

  I nuläget känns det som om det är kört, trots att Rögle spelat tillbakadraget och låtit VIK dominera matcherna. Men jag är imponerad av Rögles power när de väl går till anfall, ofta med minst två man in på kassen. Det har VIK inte hittat något motmedel mot.

  Jag tror inte på att VIK ska spela tufft i alla lägen, vilket Rögle räknar med inför den här matchen. Det räcker med att Gråhns och Johner retas. Om VIK ska lyckas vända på detta, så krävs det att vi inte bara skjuter på mål i alla lägen, utan försöker få långa anfall som kan trötta ut Röglespelarna.

  Men även att vi väljer enkla lösningar, när Rögle får fast oss i vår zon. Hellre en icingpuck än att vi fastnar i egen zon.

  I den här matchen bör Bjurö stå, trots att jag tycker att Fransson gjort det bra.

  Jag gillar din idé med Fredriksson i anfall (men bara vid PP) och att Söderkvist blir back, istället för Emmerdahl, som har det tungt just nu. Då blir det plats för en joker i anfall. Vem vet inte jag, som boende i Malmö kan man inte se juniormatcherna.

 4. Mikael Norén skriver:

  Mr H, ja Messier hade vassa armbågar. Underbara minnen! Klockrent inlägg Mr H!

 5. Mr H skriver:

  Bra Micke, som alltid! Men nu över till lite mer källa till inspiration för oss VIKare. Lex Mark Messier: att tackla bort deras grundbult-nyckelspelare. Visa nu att det här tar vi aldrig en gång till. Då kan man vända allt. 1994 (tror jag att det var) Rangers 6.e match mot Devils – Messier tacklar deras viktigaste spelare ur matchen, åkte fram till deras bås och stirrade dem i ögonen!! Attityden – det blev en chock för dem – och sedan gjorde Messier ett hattrick. Devils föll i 7:e och avgörande. Rangers tog sitt första guld på 54 år (efter finalen). Ligans bästa Captain genom alla tider, eller?
  Samt powerforward.
  Tro på det! Om man inte slutar älta det som inte funkar så får man bara det som inte funkar. Man måste våga ändra på det som behövs. Våga bänka de som inte är i form längre. Kill Your darlings. In med några juniorer. Kötta hårt. Släpp inte boxen någonsin, blad mot blad, disciplin. Sitt inte för djupt i målvaktens knä. Checka. Försvaret i första hand. Rätt antal man på rätt sida om pucken – annars rinner Rögle bara ifrån. Ni kan det.
  Tillbaka till det fysiska: minns Douglas Murray´s open icare – kolla tuben, rent och rejält. Finns inget bättre. Att våga göra det som vänder trenden. Än en gång – tro på det! Ärligt.
  Så – Simon, Nick, Helmer, Monpetit, Gråhns, whoever You are…DO YOU HEAR ME OUT THERE?

 6. Kenny King skriver:

  Skönt att Ni hjälper Er coach med laguttagningen. Jag hoppas verkligen att nerverna fortsätter att spela Er ett spratt. Tycker att analysen i stort är klockren, Ni måste öka trycket framför vår mv, skjuta mer och börja spela lite uppoffrande i BP. Men detta kommer inte att vända matchserien, PP kommer att avgöra…har Filander en plan B, nu när ni är totalt sönderlästa??

  Vi ses i ABB arena morgon!!

 7. stalle skriver:

  Jag skulle faktiskt vilja se montpetit,Andersson och jonte berg i samma kedja, urstarka på skridskor och har mål i sikte när dom har puck!