Mycket var bra mot Karlskoga men forwards skytte och produktion fortsatt ett frågetecken inför slutspelsserien

William Wikman. FOTO: RUNE ÅHLÉN

14 svar

 1. Vakna Z skriver:

  Alla lag i VIK, från J18 och upp till A-laget i HA har en fysik som en påse gamla nötter. Skrämmande att inte sportchef Z ens försökte behålla Helena Ambjörn som fystränare och ge henne en rimlig lön som hon precis som Z själv kan leva på. Att kunna betala sina egna rimliga löpande utgifter är ett krav från både spelare och alla tränare i VIK kan jag tycka och inte bara och inte bara hos sportchef Z. Nå du Z, dags för dig att se till klubbens bästa och inte enbart till dig själv

 2. Jan Malmberg skriver:

  Det var snack före säsongen att vik fick behålla Marcus Bergman. Kan inte vara något shl lag som är intresserade av honom nu. Efter en bra försäsong fullständigt anonym nu i serien. VIK behöver spelare som höjer sig rejält i slutspelet. Att Timrå kan slå Almtuna med 11-1 på bortaplan och vik torskar mot ett bottenlag är inget bra omen inför slutspelet . Att vik tog 3 poäng mot en nykomling är ingenting och skryta om.
  Som jag ser det behövs ett MIRAKEL i slutspelet.Där finns inget Kristianstad att spela mot.

 3. Bozo skriver:

  Brage lyfte sitt spel till hög nivå först sista 4:a matcherna han gjorde i grundserien förra säsongen. Längre tid behövs inte för att toppa inför slutspelet. Paananen har därför ett stort beslut inför onsdagen, då Kruse gjorde det bra när han kom in senast mot Almtuna.

 4. Robert jonsson skriver:

  En match i bra fart. Det som måste upp ett snäpp till slutspelsserien är både pp och bp samt målvaktsspelet.Trots att Myrenberg gör det bra så krävs ett snäpp till. 6 pp o inte ett mål är för dåligt. Bp har sett bra ut men i denna match såg det ostrukturerat ut.

 5. Musse skriver:

  Stort steg framåt både från laget och publiken. Det är dessa matcher man vill se, hetta och grinigt efter varje avblåsning. Tessier är den stora ledaren i laget, önskar vi hade haft fler av den karaktären. Backsidan har fått ett lyft med Åkerströms intåg och Ehrnbergs återkomst. Hela laget får en annan fart med spelskickliga backar.
  Z gjorde en bra match, mer involverad. Tyvärr så funkar inte pp alls i någon av formationerna. De senaste matcherna har vi t om svårt att behålla pucken i anfallszonen. Undrar vad Eriksson höll på med? Hans loja taffliga agerande vid 1-1 målet sänkte laget. Även vid 2-3 målet i bp så åkte han runt lite ointresserad. Efter det åkte han ner i fjärdelinan och fick inte många fler byten. Den inställningen håller inte om man ska spela i gulsvart.

 6. Gulsvart skriver:

  Väntad förlust mot Karlskoga. Blir ytterligare en förlust mot Vita Hästen i nästa match.Det som saknas i VIK är målskyttar och spelare som vågar ta striden framför motståndarmålvakten.Som det är nu och varit hela säsongen är någon form av ” flickspel ” framför motståndarmålvakten. Där behövs en rejäl uppryckning om denna säsong ska sluta med ett godkänt betyg

 7. Bozo skriver:

  Paananen är duktig på grundspelet. Men PP och specialspelen 3mot3 är det märkliga matchningar under hela säsongen. 3mot3 fattar ju alla att kedjespelarna Wikman-Skedund-Eriksson alternerat med en back plus lite Benker och FJ ska lira järnet.

 8. VIKKS skriver:

  Som du säger så har ju båda det tungt, kan nog också vara svårt att ta sig ur det när kedjekompisen också har det tungt, Bergman känns inte bekväm med pucken, därav uteblir även liret i den kedjan.

 9. Miko skriver:

  De här två senaste matcherna är verkligen ett fall framåt och laget har återhämtat sig efter en minst sagt dålig insats mot Almtuna. Med den här inställningen finns det goda chanser att plocka de fyra poäng som krävs för att av egen maskin säkra femte platsen. I slutspelsserien sen krävs bättre effektivitet, mindre slarv och målvaktsspel som höjer sig ytterligare för att kunna vara med ända in i slutet. Om man nu kniper den femte platsen ställs man förmodligen mot Södertälje i första matchen och Karlskoga i andra (om nu schemat följer förra säsongens mönster). De två första matcherna kommer att sätta prägel på resten av slutspelsserien, vinst och helt plötslig är man i en riktig bra sits, förlust i en av dem och säsongen är sannolikt över.

 10. Bozo skriver:

  Jag älskar redan Åkerström. Backmässigt ligger VIK i topp i serien just. Bort med de obligatoriska två grova backlängesmissarna per match, så ser det bra ut (dvs agera som i matcherna mot Löven)

 11. Bozo skriver:

  AIK kommer inte sälja sig billigt mot SSK. Det blir deras motivationshöjare inför kvalet.

  Dags att sätta Z som extraforward. Våga gå emot gamla meriter. Så skrattretande med personer som försökte jämföra Lunsjö mot Z inför matchen, där Z skulle vara så överlägsen på alla sätt och vis. Kanske Z borde skolas om, fysiskt påminner han om Leduc.

  FJ-Öhrn-Herz är värt en prövning. Då vill jag se Bergman-Kalin-JJ.

  • VIKKS skriver:

   Tycker ändå Z gjorde det bättre denna match. Det jag är brydd över är att han, (eller är det p.g.a.passningsläggaren), inte kan få till direktskotten i pp eller 5 mot 5, där gjorde han många poäng förra säsongen, nu letas det en handledare som oftast täcks bort och då hinner även målisen ta rätt position, ett bättre pp i dag hade fixat vinsten, hoppas de hinner få igång detta.

   • Bozo skriver:

    Tycker dock det ger fel signaler att spela Z och Bergman högre i hierarkin än exvis Öhrn, Herz, FJ eller Lunsjö. Varken på vad de presterat eller i synvinkel kontrakt nästa säsong. Att ta ner dessa två i hackordning tror jag enbart tänder dom, då de verkar spela under mentalt-ok. Se det som en möjlighet.

  • RONNY KARLSSON skriver:

   SÅ DÅ VAR VI DÄR IGEN..

   VISST KAN KRÄVA VISSA SAKER AV OLIKA INDIVIDER..

   MEN FORTFARANDE OM MAN LIRAT TIO TILL 15 MINDRE SÅ BLIR DET RÄTT SÅ MYCKET

   DIFFERANSER EMELLAN SPELARNA