Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Mycket var bra mot Karlskoga men forwards skytte och produktion fortsatt ett frågetecken inför slutspelsserien

 

VIK spelade med mycket mer vilja och desperation än tidigare och vann skotten med 44-33 hemma mot Karlskoga på fredagskvällen. Men BIK vann det viktigaste – målskyttet och målvaktsmatchen. Detta då gästerna vann med 3-4 efter sudden.

Första var bästa hemmaperioden på länge med ett hårt arbetande och smart VIK. Men bara 0-0 efter 18-11 i skott. Fredda J och Bergman gjorde nog sina bästa perioder denna säsong.

VIK skapade mycket och hur kunde Zetterberg missa dubbla öppna mål där tidigt i första? Detta efter att Zäta själv gjort en snygg brytning och serverat Bergman ett jätteläge. Dock ett svagt PP i första. Bra stämning och VIK kändes äntligen på gång, bra uppspel och rörlighet.

Eriksson serverade Wikman bra läge. Ehrnberg var riktigt vass och efter en rundtur dukade backen upp för Skedung. Fredrik Johansson åkte sig elegant fri men Juel stoppade allt i första perioden. Bergman skapade sig själv ytterligare en bra chans.

VIK började bra även i andra då Tessier och Benker oerhört vackert gjorde så att Lunsjö blev fri och 1-0 efter 20.52. Samma kedja hade flera bra varianter men Benker bommade många lägen denna kväll.

Okey men dock en kvalitetssänkning i andra då BIK nätade på i princip alla sina heta chanser. Benker sumpade minst två heta lägen, men fin pass vid 1-0 som sagt. Leduc lite optimistisk i egen zon på BIKs två första.

Efter ett pucktapp vid sargen vid egen blå av Eriksson tjuvade kanske offensiva backparet Leduc och Själin lite och 1-1 efter 26.15. Leduc tappade sedan en duell rakt ut och 1-2 efter 27.00.

Leduc friställde Benker med en utsökt passning men den store forwarden skulle kanske behöva studera hur BIK-forwards avslutar. 2-2 kom istället efter ett nytt tungt skott av Åkerström som Hertzberg styrde och Jesper Johansson gjorde sitt första mål på 15 matcher på en retur efter 32.33.

Dålig utvisning av Tessier gav 2-3 från blå efter 37.59. Tessier är för övrigt bättre passningsspelare än förväntat, men kan inte alls skjuta från distans tyvärr. Annars anonym Zetterberg fixade ett PP i slutet.

VIK inledde bra i tredje. Leduc visade sin enorma offensiv då han drev fram och Tessier kunde näta med ett närskott på en fantastisk Leducpass efter 46.03. Allt började med en smart droppass av en stekhet Lunsjö (Själin fick felaktigt assisten).

VIK fick mer vind i seglen och Wikmans briljanta fotarbete gav yta och forwarden gav Själin ett fritt läge men New York Rangers draftval visade inte NHL-klass i avslutet som satt högt över.

August Nilsson är fortsatt på väg uppåt efter en lång jobbig start på säsongen och No. 3 förvånade med ny en lysande instickpass som gav Fredda J. en het chans, men en ny bom.

BIK var dock såklart inte heller ofarliga. Forsberg utnyttjade åter att VIK har väldigt många offensivbetonade backar då Jansson inte var tillräckligt vaksam hemåt, men Myrenberg räddade friläget. Thorell visade sitt spelsinne och skapade en het chans.

Under övertiden hade VIK otur med domarna då de letade upp en fantomutvisning på Åkerström, detta samtidigt som de blundade för en grov tripping på en VIK:are i samma byte.

Sedan fick BIK alldeles för lätt och förutsägbart sätta 3-4 med ett genomspel genom triangeln, ett spel som alla visste om i förrgår förutom de VIK:are som var på plan. Där måste Myrenberg och alla på isen läsa spelet mycket bättre. Alla vet ju att Forsberg står och skjuter där…

SAMMANFATTNING

Med bättre skytte i avgörande lägen hade VIK vunnit denna match. Men åter visade det sig att VIK inte har samma kvalitet i skyttet och avsluten som Karlskoga. I övrigt är lagen tämligen jämna.

VIK sköt 44 på mål, och säkert 20 skott över Juel och BIK-kassen. VIK som inte direkt dräller av starka skyttar på forwardssidan lider verkligen av att Lukas Zetterberg är i en sådan svacka och har bara 0+1 senaste fem för den tidigare så vasse skytten och bara fem mål senaste 28 matcherna.

Fredrik Johansson och Bergman inledde annars strålande i första perioden, men tröttnade kanske lite efterhand. Dock visade duon att de verkar vara lite på gång. Men det handlar trots allt om att göra mål.

Calle Ehrnberg är efter skadehelvetet åter där han slutade och blir att räkna med nu i slutet. Med Younans skada blir Ehrnberg än mer viktig med sin förmåga att driva med upp i anfallen.

Myrenberg hade kanske inte en så lätt match, men ska VIK komma någonstans måste den som står i mål vara övermänskligt bra. Det är en ganska intressant situation då VIK har en så meriterad backup i Kruse, som rentutav kanske har högre högstanivå än Myrenberg. Men den sistnämnde är betydligt jämnare.

Kruse var ju så bra i ett SHL-kval för BIK mot Rögle tidigare att pågarna värvade honom. Det säger något om hur bra Kruse kan vara då allt stämmer.

Annars är det en lite jobbig sits att det inför omgång 50 inte är glasklart hur VIK ska formera kedjorna i kvalet då även Hertzberg (gjorde det bra i fjärde idag) och Öhrn ska in. Frågan är hur VIK ska formera kedjorna för att få igång produktionen bland många forwards som inte riktigt hittar nätet?

Dock gjorde Lunsjö för andra matchen i råd ett fint mål och en smart assist. Skåningen är äntligen kraftigt på gång efter nästan 20 matcher utan poäng med 2+2 senaste två nu. Skåningar i VIK är väl annars ofta en lyckad kombo?

Södertälje lyckades på något sätt vinna två poäng i Umeå trots att Björklöven ägde mycket av spelet. Därmed var poängen i afton viktig, om ska se det från den positiva sidan. Men det blir en rysare ändå in i sista omgången om femteplatsen.

SSK har ett lättare program och kommer till 99 % vinna lätt mot avsågade AIK och Västervik. VIK måste därmed ta fyra poäng hemma mot Vita Hästen och borta mot Tingsryd.

PUCKLIGAN

5 Alexander Lunsjö

4 Carl Ehrnberg

3 Kelsey Tessier

2 Jerome Leduc

1 Simon Åkerström

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1582928466
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1233517510567350272";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1233517510567350272";s:5:"pDate";s:19:"2020-02-28 22:21:06";}}";

14 Kommentarer

 1. Vakna Z

  Alla lag i VIK, från J18 och upp till A-laget i HA har en fysik som en påse gamla nötter. Skrämmande att inte sportchef Z ens försökte behålla Helena Ambjörn som fystränare och ge henne en rimlig lön som hon precis som Z själv kan leva på. Att kunna betala sina egna rimliga löpande utgifter är ett krav från både spelare och alla tränare i VIK kan jag tycka och inte bara och inte bara hos sportchef Z. Nå du Z, dags för dig att se till klubbens bästa och inte enbart till dig själv

 2. Jan Malmberg

  Det var snack före säsongen att vik fick behålla Marcus Bergman. Kan inte vara något shl lag som är intresserade av honom nu. Efter en bra försäsong fullständigt anonym nu i serien. VIK behöver spelare som höjer sig rejält i slutspelet. Att Timrå kan slå Almtuna med 11-1 på bortaplan och vik torskar mot ett bottenlag är inget bra omen inför slutspelet . Att vik tog 3 poäng mot en nykomling är ingenting och skryta om.
  Som jag ser det behövs ett MIRAKEL i slutspelet.Där finns inget Kristianstad att spela mot.

 3. Bozo

  Brage lyfte sitt spel till hög nivå först sista 4:a matcherna han gjorde i grundserien förra säsongen. Längre tid behövs inte för att toppa inför slutspelet. Paananen har därför ett stort beslut inför onsdagen, då Kruse gjorde det bra när han kom in senast mot Almtuna.

 4. Robert jonsson

  En match i bra fart. Det som måste upp ett snäpp till slutspelsserien är både pp och bp samt målvaktsspelet.Trots att Myrenberg gör det bra så krävs ett snäpp till. 6 pp o inte ett mål är för dåligt. Bp har sett bra ut men i denna match såg det ostrukturerat ut.

 5. Musse

  Stort steg framåt både från laget och publiken. Det är dessa matcher man vill se, hetta och grinigt efter varje avblåsning. Tessier är den stora ledaren i laget, önskar vi hade haft fler av den karaktären. Backsidan har fått ett lyft med Åkerströms intåg och Ehrnbergs återkomst. Hela laget får en annan fart med spelskickliga backar.
  Z gjorde en bra match, mer involverad. Tyvärr så funkar inte pp alls i någon av formationerna. De senaste matcherna har vi t om svårt att behålla pucken i anfallszonen. Undrar vad Eriksson höll på med? Hans loja taffliga agerande vid 1-1 målet sänkte laget. Även vid 2-3 målet i bp så åkte han runt lite ointresserad. Efter det åkte han ner i fjärdelinan och fick inte många fler byten. Den inställningen håller inte om man ska spela i gulsvart.

 6. Gulsvart

  Väntad förlust mot Karlskoga. Blir ytterligare en förlust mot Vita Hästen i nästa match.Det som saknas i VIK är målskyttar och spelare som vågar ta striden framför motståndarmålvakten.Som det är nu och varit hela säsongen är någon form av ” flickspel ” framför motståndarmålvakten. Där behövs en rejäl uppryckning om denna säsong ska sluta med ett godkänt betyg

 7. Bozo

  Paananen är duktig på grundspelet. Men PP och specialspelen 3mot3 är det märkliga matchningar under hela säsongen. 3mot3 fattar ju alla att kedjespelarna Wikman-Skedund-Eriksson alternerat med en back plus lite Benker och FJ ska lira järnet.

 8. VIKKS

  Som du säger så har ju båda det tungt, kan nog också vara svårt att ta sig ur det när kedjekompisen också har det tungt, Bergman känns inte bekväm med pucken, därav uteblir även liret i den kedjan.

 9. Miko

  De här två senaste matcherna är verkligen ett fall framåt och laget har återhämtat sig efter en minst sagt dålig insats mot Almtuna. Med den här inställningen finns det goda chanser att plocka de fyra poäng som krävs för att av egen maskin säkra femte platsen. I slutspelsserien sen krävs bättre effektivitet, mindre slarv och målvaktsspel som höjer sig ytterligare för att kunna vara med ända in i slutet. Om man nu kniper den femte platsen ställs man förmodligen mot Södertälje i första matchen och Karlskoga i andra (om nu schemat följer förra säsongens mönster). De två första matcherna kommer att sätta prägel på resten av slutspelsserien, vinst och helt plötslig är man i en riktig bra sits, förlust i en av dem och säsongen är sannolikt över.

 10. Bozo

  Jag älskar redan Åkerström. Backmässigt ligger VIK i topp i serien just. Bort med de obligatoriska två grova backlängesmissarna per match, så ser det bra ut (dvs agera som i matcherna mot Löven)

 11. Bozo

  AIK kommer inte sälja sig billigt mot SSK. Det blir deras motivationshöjare inför kvalet.

  Dags att sätta Z som extraforward. Våga gå emot gamla meriter. Så skrattretande med personer som försökte jämföra Lunsjö mot Z inför matchen, där Z skulle vara så överlägsen på alla sätt och vis. Kanske Z borde skolas om, fysiskt påminner han om Leduc.

  FJ-Öhrn-Herz är värt en prövning. Då vill jag se Bergman-Kalin-JJ.

  1. VIKKS

   Tycker ändå Z gjorde det bättre denna match. Det jag är brydd över är att han, (eller är det p.g.a.passningsläggaren), inte kan få till direktskotten i pp eller 5 mot 5, där gjorde han många poäng förra säsongen, nu letas det en handledare som oftast täcks bort och då hinner även målisen ta rätt position, ett bättre pp i dag hade fixat vinsten, hoppas de hinner få igång detta.

   1. Bozo

    Tycker dock det ger fel signaler att spela Z och Bergman högre i hierarkin än exvis Öhrn, Herz, FJ eller Lunsjö. Varken på vad de presterat eller i synvinkel kontrakt nästa säsong. Att ta ner dessa två i hackordning tror jag enbart tänder dom, då de verkar spela under mentalt-ok. Se det som en möjlighet.

  2. RONNY KARLSSON

   SÅ DÅ VAR VI DÄR IGEN..

   VISST KAN KRÄVA VISSA SAKER AV OLIKA INDIVIDER..

   MEN FORTFARANDE OM MAN LIRAT TIO TILL 15 MINDRE SÅ BLIR DET RÄTT SÅ MYCKET

   DIFFERANSER EMELLAN SPELARNA

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt… https://t.co/iuwsFstcMQ

SvaraRetweetFavorit
Peter E - AvatarpetereliasonPeter E

@VIKFanCentral Stort grattis! Tacksamt att i förskingringen få dina alster.

SvaraRetweetFavorit
#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Grattis Mikael! 🍾🥂🎂🤍💛🖤🏒

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto