Några tankar nu när försäsongen snart är slut efter Södertälje borta

Det har inte varit några floppar individuellt denna försäsong. Men Matt Sisca är ändå den bästa av de som NJ skickade tidigt. Sisca har haft en bra karriär i ECHL och spelar nu i österrikiska topplaget Bolzano.

Det har varit en ganska lugn försäsong med NJ-mått mätt. Man har inte skickat några Emil Mårtenssons, Matt Siscas, Emil Flodqvists, Giancarlo Iuorios eller Mike Wirlls, lirare som alltså fått kicken redan på försäsongen. Vissa som tryouts, men ändå.

Istället har både nya och gamle lirare sett riktigt bra ut individuellt:

Brock Montpetit ser ut att vara en väldigt komplett forward. En riktig lirare med mjukt rörelsemönster. Det vi däremot kanske inte sett så mycket ännu är att han skulle vara så gritty (ungefär tuff) som NJ sa. Kanske menade NJ bara att Brock driver mot kassen, och det gör han ju.

Conny Strömberg har inte synts så mycket, förutom i PP. Conny kommer få mycket stryk då motståndarna vill få spelgeniet ur balans, det har vi redan sett. Även fenomenale Nick Angell kommer uppvaktas hårt av motståndarna.

Eddie Davidsson har visat sig vara en mycket begåvad playmaker och målet mot Södertälje hemma gick inte av för hackor. Skjuta kan han också…

Mikael Frycklund och Linus Svedlund är också plusvarianter. Frycklund är en “Bulan-light” och Svedlund är en “Markus Ljungh-light” (just nu) i mina ögon.

Williams såg väldigt fin ut direkt mot Södertälje tillsammans med Johner och Strömberg. Den kedjan är nog här för att stanna.

Det som undertecknad skrev tidigare om att det bästa med Moracupen var att Fornataro & McGrath vaknade, slogs idag fast av NJ på VIK.se. Freddan J gjorde också ett klassmål mot Hästen. Den kedjan kommer nog sakta men säkert att växa.

Även tredjekedjan är nog mer eller mindre spikad med Davidsson, Frycklund och Montpetit. En bra start är nog viktig för Frycklund, som står på två mål på 98 allsvenska matcher, däremot gjorde Frycklund det mycket bra i kvalserien 12/13 med två fina, potentialen  och fysiken finns där. Hoppas Frycklund tillåts spela sig igenom någon eventuell svacka av coacherna.

Mathias Brome en som jobbar hårt i alla matcher.

Bromé har verkligen lyft efter en tung start på försäsongen då han och Linnarud ställdes utanför. FOTO: Rune Åhlén (C) FOTOBLOGG

Gällande fjärdekedjan blir det verkligen ett paradigmskifte efter Messy och Big Vic. Svedlund – Mastomäki – Bromé ser det ut att bli. Bromé som förresten verkligen lyft på slutet och gjort några fina mål under försäsongen. Kanske kommer Bromé spela in sig som topp-9-forward ganska snart?

Senast lirade Söderkvist ytter i fjärde i cupen i Mora. Det är ett alternativ.

***

Enda orosmomentet är bristen på fysiska och tuffa spelare. Drömmen vore om NJ kunde ta in någon med Mikkelsons fysik och någon mer fysisk variant av McArdle. Gärna någon forward som är lite “crazy”. Som Big Vic, men ändå skapligt disciplinerad. Så att inte Liffiton och Engsund får härja fritt.

Sedan kanske superbegåvade Mathias Linnarud behöver lite mer tid att bygga upp defensiven och fysiken. Men jag skulle gissa på att Linnarud är en toppspelare inom något år…

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:60:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2013/04/Sisca.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Waspfactory 🇸🇪🏳️‍🌈 - AvatarWaspfactory42Waspfactory 🇸🇪🏳️‍🌈

@VIKFanCentral @MartinF021 Jag säger att han är vår jag. Norin ska ingenstans, definitivt inte till en konkurrent i HA 😉

SvaraRetweetFavorit
Daniel Enestubbe - AvatarenestubbeDaniel Enestubbe

@hockeysnubben95 @zembla80 @palmisch @VIKFanCentral Ja. 12-månaders är väl i det närmaste obefintligt i de flesta HA-klubbar.

SvaraRetweetFavorit
Filip Sjöström - Avatarhockeysnubben95Filip Sjöström

@enestubbe @zembla80 @palmisch @VIKFanCentral För att klubben ska behöva ha 12 månaders avtal eller?

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto