Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

När det gällde som mest blev ett chansskapande VIK nollade av Karlskoga och lärdomar behöver dras av bland annat PP-fiaskot och vilka som ska leda i framtiden med tydligare spets

 

Säsongen 20/21 är slut. Detta då VIK inte orkade spela i 60 minuter hemma och blev nollade i en 0-1-förlust mot Karlskoga i match 4. Serietvåan BIK vann därmed serien med 3-1, kanske trots allt efter lite mer trubbel än vad många föreställde sig.

Jämnt första 20. BIK började och avslutade bäst, annars vasst VIK i första perioden. Högt tempo och bra spel, vilka skulle orka mest?

10-8 chanser 5v5 BIK. Anthon Eriksson var äntligen riktigt på G, Hetta och Marklund också bra inledningsvis. Wikman prickade stolpen på ett friläge, efter ett av flera riktigt fina uppspel av Jansson. Nilsson dukade upp bra och dubbelchans Filip Karlsson, men dubbelbom av den lite trubbige centern.

Riktigt dålig andraperiod av VIK. 6-4 chanser 5v5 BIK. BIK gick på fyra kedjor och det där BIK-tappet kom inte denna period, som i match 1-3.

Riktigt svagt backspel av Younan och Edvinsson (pucktitt) gav 0-1 BIK, då värmlänningarnas fjärdekedja fick näta. Detta efter att Younan inte verkade vara vaksam i mittzon vilket gav Berglund en 2-mot-1:a och tyvärr gick Edvinsson mot puckföraren (som VIK ofta av någon anledning gör) och så svårt för annars stark Kruse.

Dock något bättre i slutet av andra. Fortsatt svagt PP. Var var Hillding, F Karlsson och Benker? Det var dags att leverera inför tredje. Lunsjö var anonym hittills, men det var 20 långa minuter kvar.

Men någon leverans kom aldrig. Istället fick en totalt iskall Benker fortsätta att tappa massa puckar i tredje och Hillding började perioden med att skjuta över efter bra arbete av Wikman och Kangas.

Kangas fixade ett PP, men den spelformen var fortsatt under all kritik och det närmaste var skott i Juels bröstplatta. Jansson fick spela vartannat byte i tredje (10:00 och 26:08 totalt) och #10 dukade snyggt upp för Bergman, som dock skulle bomma många heta lägen i tredje.

Younan och Karlsson spelade fint så att Anthon Eriksson fick ett bra läge, men #53 är inte samme vasse skytt som tidigare säsonger och åter satt pucken i Juels bröstplatta.

Henrik Hetta gjorde en del bra saker, men var nog övertänd och tog två utvisningar precis när VIK hade fått PP. Särskilt var hakningen i tredje periodens PP inte smart.

Benker hade flera lägen, men #27 kunde inte hantera pucken alls och trissan gled av klubban. Svag coachning att låta en så formmässigt bottenfryst spelare som tyvärr Benker är få så mycket istid i PP och i tredje.

Younan gjorde ett nytt bra uppspel som satte Bergman fri, men bom på friläget. Bergman missade även halvt öppet mål i med 24 sekunder kvar, dock även en fantomräddning av Juel som nu inte alls bjöd på saker som kanske i match 1-3.

VIK skapade således en del och hade 6-3 i  målchanser i sista, men det var en klassisk ”slutspels-choke” då det nog blev lite gelé i armarna då VIK brände ganska många bra lägen i tredje, plus såklart att VIK inte riktigt haft den skickligheten sett över hela säsongen.

SAMMANFATTNING

Ett stukat VIK gjorde det ändå ganska bra som pressade och skapade relativt mycket mot serietvåan såpass mycket i spel 5-mot-5, där finns något att bygga vidare på.

Anthon Eriksson och Sam Marklund gjorde sin bästa matcher på oerhört länge. Tyvärr kom det lite för sent, då VIK hade behövt dessa två i storform redan i match 1 och 2.

August Nilsson fortsatte spela sin tuffa och misstagsfria hockey och är en av få som verkligen gör det han är bra på inom ramarna för sin kapacitet. Nilsson är en defensivback för framtiden.

Sättet säsongen avslutades på kan nog annars sägas vara ett litet mikrokosmos av hur denna säsong var som helhet. Ganska chansskapande och okey spel i spel 5-mot-5. Chanserna i afton i 5-mot-5 var 18-17 till VIK enligt bloggens bok.

Men ett relativt hårresande misstag defensivt, fortsatt obefintligt PP och dålig produktion från tänkta ledande forwards blev VIK:s ultimata fall denna säsong.

Lägg till denna skadelista på forwardssidan i match 4: Fredrik Johansson, Lukas Zetterberg, Viktor Hertzberg och Daniel Öhrn, plus att Isak Skedung och Joakim Hillding, med facit i hand, aldrig kom igång riktigt efter deras långa frånvaro med Covid19.

Visst är det svårt att gnälla när laget bara släpper in ett mål, men på det sättet att Edvinsson gick mot puckföraren har vi sett så många gånger. Laget kom ju helt snett i försvarsspelet från början av denna säsong, och reminiscenser från det plågade laget hela säsongen då målvakterna lämnades ensamma lite för ofta.

Sedan är det en läxa som de kvarvarande spelarna förhoppningsvis kommer ta med sig gällande hur icke redo laget var inledningsvis i både match 1 och match 2, där BIK nog vann serien till 90 %.

Den frustrationen tas förhoppningsvis med som en bitter erfarenhet in i nästa säsong, omvandlad till en frustande och vinnande aggression till våren 2022. Då ska VIK förhoppningsvis köra över motståndarna fysiskt från första nedsläpp i slutspelet.

Om vi vill vara bittra kan vi säga också att Karlskogas ”brott lönade sig” då de mycket fult sänkte och huvudskadade Zetterberg och Fredrik Johansson direkt i match 1. Dessa två har ju varit ”clutch” för VIK många gånger och de saknades verkligen i afton.

Johan Larsson fick bara två matcher och var tillbaka som en stor backnyckel ikväll, samtidigt som VIK inte hade Zetterberg i PP. Därmed saknades fortsatt en högerskytt otroligt mycket där i PP.

Vi får hoppas domarkåren/cheferna på något sätt gör mindre buskis säsongen 2021/22, för detta pågående skämt i bedömning måste upphöra (även om det inte var anledningen till att BIK vann serien).

Den dåliga produktionen från tänkta ledande forwards fick VIK verkligen lida av just denna afton. Detta då Hillding på nytt inte gick att finna, Benker hade en ny tuff kväll i puckhanteringen och Filip Karlsson gjorde det okey som tvåvägscenter – men inget extra.

Frågan är om det inte varit bättre att ha låtit låt oss säga Skedung och Kangas fått spela istället för Benker & Hillding i tredje. Lite feg coachning där.

Apropå buskis så blev VIK:s PP under hela denna säsong ett dåligt skämt tyvärr. Här måste Patrik Zetterberg, Thomas Paananen och Lars Ivarsson ta sig en lång titt i spegeln hur det kunde bli så här illa.

Totalt sett går dock VIK en ljus framtid till mötes, förhoppningsvis med Jansson, Lunsjö, Kangas (och det finns som sagt flera intressanta juniorer) och några till i ett nytt lagbygge med mycket tydligare spets 21/22.

Stort tack till bloggens alla mycket kunniga läsare som ofta förgyller denna blogg med intressanta kommentarer! Vi kommer tillbaka mycket starkare.

PUCKLIGAN

5 Jimmie Jansson

4 Anthon Eriksson

3 August Nilsson

2 Emil Kruse

1 Sam Marklund

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1617049502
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1376631510732828672";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1376631510732828672";s:5:"pDate";s:19:"2021-03-29 20:25:03";}}";

10 Kommentarer

 1. PatrikH

  Tack för Bloggen!
  Känns alltid bra att kunna läsa dina analyser efter och före matcherna. Håller med dig angående ledarskapet som bygger mycket på förtroende till spelarna, som inte alltid svarat upp till tränarnas förtroende. Jag hoppas att de spelare som krävt mer speltid i PP och sedan inte levererat tar sig en tankeställare inför framtiden.

 2. Steffo

  Tack Micke för all tid du har lagt ner på bloggen, fattar att det har varit svårt att hitta motivationen ibland när det har sett ut som det har gjort. Ingen slump att det är topp 6 som går vidare till semi, det var lite där det avgjordes när VIK missade topp 6. Trodde att laget skulle varva upp där när det var 10-12 matcher kvar och vi låg bra till i tabellen men spelet framåt fortsatte hacka.
  Det hade krävts ett ”miracle on ice” om detta lag skulle ta sig ända till SHL men några slutspelsmatcher till hade man velat se.

 3. David

  Tack för en riktigt bra blogg-säsong. För oss gulsvarta i förskingringen är denna blogg guld värd. Längtar redan till nästa säsong av både hockey och blogg. Bor i Småland och hoppas att HV och VIK spelar i samma serie nästa år. Blir närmare att se gulsvart då😎

 4. Musse

  Har nog aldrig blivit så lite besviken när vi blivit utslagna som i kväll. Har under säsongen blivit van med ett obefintligt passningsspel, saknad spets och ett uruselt pp så förväntningarna var inte så höga. Tycker ändå truppen får godkänt som tog sig till kvarten. En trupp som såg helt ok ut på papperet i september men visade sig vara ett gnuggar-gäng utan klasspelare. Kommer redan i morgon se fram mot nästa säsong och hoppas Zäta max behåller 5-6 utespelare. Till önskelistan också minst 3st vassa högerskyttar så vi aldrig mer får uppleva en till sån här fruktansvärd pp säsong.🙏🏻

 5. Måndag

  Tack Micke för ett grymt jobb ännu en säsong. Förstafemman på det 💯

  Tack för säsongen Gulsvart. Det är över nu… tyvärr.
  Trissan ville inte in ikväll. Vi borde nog minst ha gjort 3 kassar framåt med tanke på de fina chanser vi hade. Nu känns det tomt att det är slut, men så är ju idrotten. Med en budget i balans blir det spännande att se de extra spelarinvesteringar det ryktas om.
  Förutom stenhård barmarksträning hoppas jag att aktuella forwards gnuggar hårdare på skottrampen i sommar – nätet måste hittas. 300 skott om dagen blir väl bra? Ser fram emot en normal säsong och längtar massor till ett kokande ABB Nord. Då är det ingen som glider på en skridsko. Nu spänner vi bågen.
  Forza Gulsvart!

 6. Bozo

  Årets tillkortakommanden grundlades faktiskt förra säsongen med några av de fleråriga kontrakten som skrevs då. Man ska inte kasta nya pengar efter dåliga.

 7. Bozo

  Gör man plusresultat en säsong som detta så finns det en tanke redan från början.

 8. Örjan

  Går inte att bygga ett PP runt en spelare bara som VIK gjort
  Ännu en gång ser man vad viktigt det är med bra målvakter
  Och man kan ju fråga sig hur sportcheferna i Karlskoga och Västervik gör för att hitta spelare
  Tror båda dom lagen har betydligt lägre spelarbudget än vad VIK har
  Bara hoppas VIK får behålla Lunsjö och Kangas till nästa säsong
  Resten är jag tveksam till att ha kvar av forwards
  Och säger som Conny Strömberg sa i sin podd
  Hoppas att sportcheferna sitter och tittar på div 1 hockeyn för finns massa fynd där
  Och handen på hjärtat tror VIK skulle må bra av att byta sportchef tycker Z har gjort sitt nu
  In med någon utifrån
  Och rensa upp i organisationen
  Lyssa på en podd med Mikael Karlberg
  Han sa att Leksands framgång i år beror mycket på sportchefen sen att det bytits ut folk i organisationen inte så många vänner och bekanta längre som skall vara med och bestämma
  Tror det är mycket så i VIK

  1. Bozo

   -”Går inte att bygga ett PP runt en spelare bara som VIK gjort”

   Menar du Benker (obs ironi)?

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Åtta viktiga frågeställningar inför försäsongen som startar mot Vita Hästen: Kan Salminen, Speers och Cheek börja b… https://t.co/2ar5HRNnV6

SvaraRetweetFavorit
Daniel Fallman - AvatardfallmanDaniel Fallman

@philipsunell @VIKFanCentral 😀 lycka till. Tror säkert han blir sevärd. Vi håller tummarna för Pooley

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@dfallman @VIKFanCentral Tolkade din tweet som att han skulle vara motsatsen till snabb på skridskorna och så är ab… https://t.co/mVnewmVM96

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@dfallman @VIKFanCentral Sjävklart inte men skridskoåkning är absolut en av hans styrkor, tycker jag man ser efter… https://t.co/dVtG2WfqPJ

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto