Nedslag i J20 SM-kvart Match 1 mot Leksand & åtta spelare har lämnat på tre dagar – en liten koll på backsidans struktur och kommande viktiga beslut

Trevor Cheek. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

15 Responses

 1. C skriver:

  Zetterberg lämnar VIK för nya utmaningar i Europa. ”Bra tid för mig och klubben att ta paus från varandra”.

  • Peter T skriver:

   Klockrent, klart grabben ska prova lyckan utomlands.
   Ta med dig Frycklund på äventyret, han kan behöva se lite nya platser.

   • Pelke skriver:

    Tycker Frycklund skall vara kvar..Får han vara frisk och en ny tränare som kan få han att göra det han är bra på kan det bli hur bra som helst..Tar man bort alla gamla trotjänare med så blir laget( ex jansson )rätt tomt.Lite gammal vik anda ska vara kvar..jansson har ochså ett stort vik hjärta

 2. Kenneht skriver:

  #1 Försvarspel vinner titlar/framgångar.
  Det behövs en tränare som kan sätta ihop ett taktiskt bra försvarspel.
  #2 Behövs en spelare som är en naturlig ledare som driver laget, som vet vad som krävs för SHL och som är bäst när det gäller.

  Dessa 2 punkter har saknats i VIK lång tid.

 3. Nyttlag skriver:

  Jag önskar att NJ bygger ett riktigt bra lag och verkligen hör sig för om spelare och även frågar spelaren vad han har för ambitioner. För att undvika spelare som Gunnarson som var överbetalda och inte presterar . Vill att Jansson , tackas av , Östman , Gunnarsson ,lindelöf . Hadobás,ser jag som en extraback , för att se utvecklingen , anser att han inte riktigt hänger med. Två nya målvakter behövs . JG är som en målvakt var för ungefär 10 år sedan, jobbar på knä mycket. Vill man göra mål på JG så så gör man det ca 1meter upp, helst på vänstra sidan av målet. Kommer man fri mot JG ska man komma med fart , komma ut lite på kanten så han behöver göra en liten förflyttning i sidled , då kommer han gå ner med benskydden i isen, snabbt skott 1 meter upp=mål. Power play, skym JG, skjut , 1-1-1.5m högt på sidan , längst stolpen =mål .. osv för lätt att göra mål på han. Vill ha en målvakt som hela tiden agerar olika =svårare att göra mål på .

 4. Alkemisten skriver:

  För att garanterat vara topp 4 behövs det 10-15 mille mer och det kommer inte ske, satsa mer långsiktigt och anställ mer personal på ungdom och juniorsidan för att driva ishockeybiten framåt, så VIK blir mer självförsörjande.
  Det är dax att inse att Västerås kanse är en stor klubb volymmässigt, MEN, MEN som kommu,n spelare/ invånare är Västerås sopsist. 1 klubb på 160000 invånare????, det är 4 för lite om man jämför med Gävle, Skellefteå, Ö-vik etc.
  Det är verkligen dax att sluta med 1 års tänket, vi måste lyfta blicken och utveckla klubben, staden och länet i en 5 resp 10 års period och inte bara slänga upp floskler, ”SHL 2024” och sedan tro att det räcker.

 5. Christoffer Franzén skriver:

  Är det bara jag som är gnällig eller är det alla andra som är blinda alternativt lever i förnekelse? Självfallet behöver vi ett lag till år 3 som på allvar kan konkurrera om en plats i SHL, men problemet är ju att folk enbart verkar fokusera på hur laget ser ut på pappret? Har ni glömt bort att det inte spelar någon roll hur bra lag vi har?? Det vet vi ju alla av tradition. Denna klubb har ju haft problem att leverera så länge man kan minnas. Då handlar ju inte problemen enbart om hur bra lag man har på pappret. Felsök var problemet sitter och skaffa ett bra lag parallellt!

 6. Musse skriver:

  Jaedeskogs flickvän är gravid så kanske de vill hemåt närmare familj. Många vill ha kvar Jansson men även här har bäst före datum gått ut… För stora brister i egen zon, långsam i tanken och oftast i tidsnöd i uppspelen ur egen zon.
  Såg Moras match sist. Vilken skillnad på deras backar hur snabbt och precisa passningar de vänder från egen zon. Min åsikt är att hela backsidan behöver renoveras om vi ska bli ett topplag.

 7. Håkan Bråkan skriver:

  Angående Campese och bandy. Campese uttalade sig i VLT för en tid sedan om att Västerås var en bandystad. När VSK spelar seriematch är det 7-800 åskådare plats. När VIK J 20 spelar mot Leksand är det 1000 åskådare på plats.
  Vadå bandystad ?

 8. Kalle skriver:

  Kanske bra att inte NJ går ut med ”fynd” då dessa lätt tas över av SHL. Tänker på bla Östman. Jättekonstig modell på kontrakt kan jag tycka.

 9. Robin Asplund skriver:

  Tror det är VIKtigt att lite stomme blir kvar i laget. Blir inte VIK om man inte behåller lite krigare från staden. Då blir man ett ”köpt lag”, det vet jag inte om jag skulle gilla…

 10. Jeppe skriver:

  Jag lyssnade lite på senaste
  Poddavsnittet idag och håller med Oliver där att det inte finns på kartan för mig att inte ha kvar Z frycklund och Jansson… men jag tror att det kommer att komma in spelare med ökad produktions konkurrens såklart. Det kanske kanske inte helt faller dessa herrar i smaken, men man får nog sälja in det som att man siktar på tre ”första linor” där leverans är lika med speltid. Så att Z och frycklund kan spendera sommaren med en Pepp på att visa vad dom kan även i sällskap av ytterligare kedjor som producerar och delar det ansvaret.

  Sen tror jag att det är just det som gjort att dom försvunnit så under slutspelen mot löven. Att dom varit på tog för ensamma och därför kunnat plockas bort så enkelt. Västerås har varit för lättläst för att dom varit för ensamma helt enkelt.

  • Bozo skriver:

   Finns bara en lösning på det. Lönesänkning, men det går nog att ordna så småningom då lukrativa erbjudanden inte lär dingla om de nu inte vill flytta till Polen eller möjligtvis Finland. Lill-Z kanske nog kan vara sugen på utlandsäventyr.
   Frycklund är tydligt att han mår bäst av att inte behöva vara ledaren på isen, exvis 14/15 när han fick smyga i bakgrunden.

 11. Bozo skriver:

  Alla har ett pris, även NJ, dvs tillräckligt lågt pris. Men mycket handlar nog om man kan komma ur något av de befintliga kontrakten.