Niclas Lundgren: ”Jag önskar verkligen Västerås lycka till i Hockeyallsvenskan” & med det indirekta beskedet kollar vi på andra defensiva backar

Zäta på centerjakt. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Ronnie Rönnkvist på HockeySverige.se hade en fin och lång intervju med Niclas Lundgren. Dock är känslan att VIK-fansen nog kan glömma Lundgren i VIK redan nu. Bland mycket annat sa Niclas detta:

– Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att spela i VIK, men jag känner att jag haft två splittrade säsonger i Brynäs, sa Niclas till Ronnie. Jag tycker ändå att jag visade i Växjö att jag håller. Jag vill ha lite revansch och visa att jag fortfarande håller på högsta nivån.

– Just nu är inte VIK på högsta nivån, men jag önskar verkligen Västerås lycka till i Hockeyallsvenskan. Jag vill ge det tid för att se om något kan öppna upp sig. Jag tittar ganska brett, Sverige, Finland och så vidare. Min sambo är öppen med att vi kan flytta iväg för att prova något annat.

***

Med andra ord är det bäst att VIK börjar kolla på andra defensivbackar, om nu inte Zäta vill ha in just Lundgren och ingen annan. Zäta sa ju senast till bloggen att en defensiv backtyp som Lundgren skulle passa in bra i dagens backuppsättning, som trots allt bara består av sju man.

Och med tanke på att Paananen & Ivarsson gillar att rulla på sju backar i matcherna räcker det med en liten skada (eller förkylning) för att spräcka den föredragna matchningen.

Bloggen tittade runt lite efter främst svenska backar som ska vara starka i egen zon:

Källa: EliteProspects.com

Har alltid gillat Hartys höga energinivå. Lilliehöök är en ren defensivback och har spelat här förr och är säkert oerhört billig just nu.

Mylläri är en vass skridskoåkare men skulle ju säkert vilja ha PP-tid här, och sannolikt är befintliga PP-backar bättre än Mylläri offensivt som hade så svårt att få igenom skott.

Garrison har blivit relativt långsam men har en väldig karisma och var omtyckt i Djurgården. Alm har varit (är?) knäskadad och en återkomst i VIK kanske skulle vara rimlig i dessa tider.

Frågade en insatt källa om andra defensiva backnamn på marknaden och fick svaret:

”För många att nämna några speciella, då det är tonvis av spelare där ute…”

Vilka andra defensiva toppbackar finns där ute? Bloggens läsare har säkert som vanligt stenkoll, kommentera gärna!

4 svar

 1. CD skriver:

  Tycker nog Lundgren kan komma till VIK och både visa att han håller för SHL eller liknande och hjälpa oss samtidigt. Tänk om Lundgren! 🙂

 2. Peter skriver:

  Varför är det så få VIK-spelare som historiskt sätt inte är villiga att vända hemåt? De enda som jag på rak hand kan minnas valt att återvända är väl Patrik Juhlin och Henrik Nordfeldt?

 3. Pelle skriver:

  Mylläri lät mer positiv till att återvända enligt en intervju nyligen. Mer klubbhjärta där kanske. Men jag vet inte om han motsvarar VIK:s kravbild. Kan ju finnas andra bättre alternativ när det finns så mycket på marknaden. Jag har dålig koll på hans status just nu, har väl haft det lite trögt (men det gäller ju Lundgren också).

 4. Peter skriver:

  i år är ju ett speciellt år. det finns många som skulle kunna ta plats i högsta ligan som spelar i allsvenskan. jag är något förvånad hur Lundgren svarar….