Blandad ”VIK-mix” från SHL-premiären & VIK J20 premiärföll mot Leksand: ”Osynkat och nervöst, men Hagman, Keilin och Kangas får jag berömma”

Filiph Åström har imponerat med sin skridskoåkning och arbetskapacitet. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VIK J20 föll i premiären hemma mot Leksand med 2-5 på fredagskvällen. Men det fanns ljuspunkter i kedjan med Theo Keilin mellan Oscar Hagman och Gabriel Kangas enligt VIK:s tränare Oskar Laurell.

– Kedjan med Hagman, Keilin och Kangas får jag berömma då de gjorde båda våra mål, varav ett i powerplay, säger Oskar om matchen där Kangas hade två assist.

Oskar Laurell, tränare i VIK J20 SuperElit. FOTO: Oliver Szabo

– Det var annars en match där Leksand var mer påslagna och redo för det skarpa läget än vad vi var.

– Det kändes nervöst och osynkat från vår sida i två perioder.

– Sista perioden blev det bättre, men då är uppförsbacken för brant, menar Oskar, som nu har en Norrlandsturné nästa helg med ett dubbelmöte mot Modo och en match mot Timrå.

***

J20-analytikern Wictor Malmlöv är inne på samma spår om matchen, där glädjande nog backen David Göransson var tillbaka efter en lång från frånvaro efter en hjärnskakning i A-laget ifjol.

– De som var helt klart mest tongivande var andrakedjan med Kangas, Keilin och Hagman, säger Wictor.

– De förflyttade oftast pucken framåt, säger Wictor och det verkar som att Gabriel Kangas är ett namn att lära sig, då det flaggades för honom här tidigare.

Wictor Malmlöv, analytiker i J20.

– Annars en slarvig match. De gjorde mål på våra misstag och när de fick sina chanser var de otroligt effektiva, säger Wictor om matchen där nye målvakten Petter Johansson bara tog 83,3 % av skotten i sin VIK-debut.

Därmed fick alltså målvaktstalangen Johan Ström kanske oväntat sitta på sidan. Ström väntas ju gå i den sena NHL-draften i höst, åtminstone enligt EliteProspects.com scouter.

***

Så här såg J20-laget ut mot Leksand:

***

Calle Själin, som hade en mindre lyckad sejour i VIK i HA, fick överraskande nog spela hela 15.33 och gjorde en assist för Leksand i SHL-premiären mot Skellefteå under lördagen. Där ser man.

Mikael Frycklund fick bara 6.34 av Bert Robertsson som ytter i fjärde för Linköping mot Rögle. Broc Little, som nyligen önskat upp VIK till SHL, gjorde som vanligt mål för LHC där Västeråssonen Markus Ljungh fick spela nästan hela 21 minuter. LHC ska för övrigt ha fått betala rejält för att få dit den eftertraktade Ljungh.

Modos poängkung Adam Tambellini gjorde för övrigt hela 1+3 direkt i SHL-debuten för Rögle. Och alla allsvenskar som tillät Tambellini göra lite som han ville förra säsongen är därmed ursäktade…

1 svar

  1. CD skriver:

    Frycklund förtjänar att vara i första kedjan hos oss, itne där o härva…….