Niclas Lundgren om lagkamraten Rasmus Korhonen efter säsongen i Jukurit: ”Jag tror han blir bra i VIK – en stor kille som ändå är rörlig, vig och placeringssäker”

Niclas Lundgren, ARKIVFOTO: FREDRIK LYCKEDAHL

 

PÅ BILDEN: Niclas Lundgren, ARKIVFOTO: FREDRIK LYCKEDAHL

Bloggen fick byta några ord om nye målvakten Rasmus Korhonen med förre VIK:aren Niclas Lundgren. Västeråssonen var nämligen back framför Korhonen förra säsongen i Jukurit, och en av de som nog känner 21-åringen bäst på isen.

– Jag tror han blir bra i VIK. En stor kille som ändå är rörlig och vig. Gjorde det bra i kassen förra året, menar Niclas.

– Styrkor? Så länge en målis stoppar puckarna är man väl nöjd, haha.

– Skämt åsido: Som jag sa stor, så han täcker mycket mål och är placeringssäker.

– Men känns ändå som sagt rörlig för att vara så stor liksom. Hans ben blir väldigt långa (om man kan säga så, haha ). Tror du förstår vad jag menar.

Något han kan vässa för att ta nästa steg i VIK?

– Oj svårt! Som jag sa var jag glad så länge han stoppade puckarna. Kommunikationen kanske kan bli bättre, är fortfarande ung. Han pratar inte jättemycket under spelet.

– Överlag känns kommunikation och snack är något som de äldre målvakterna gör mer det mer än de yngre. Så det kanske kommer med erfarenhet.

– Han kan väldigt lite svenska. Jag var på Rasmus att han borde kunna bättre med tanke på att hans pappa (Markus Korhonen, numera målvaktstränare) lirade i Sverige, haha.

Är han en given toppmålvakt i Allsvenskan tror du, eller ska VIK-fansen lugna ner sig lite?

– Jag hoppas såklart att han är en given toppmålis.

– Skulle säga att han är ambitiös så han kommer säkert utvecklas ännu mer ju längre säsongen går också, särskilt med tanke på hans låga ålder, säger den mycket sympatiske Niclas Lundgren avslutningsvis.

***

Hursomhelst öppnar den mer ekonomiskt fördelaktiga målvakslösningen för tyngre värvningar i andra lagdelar. Skulle inte alls förvåna om en riktigt tung centervärvning står näst på tur då nu medel ”frigjorts”…

6 svar

 1. PatrikH skriver:

  Ja, då är det bara att glömma att få se Marcus Bergman i VIK-dressen nästa år: https://www.eliteprospects.com/transfer/2024/05/04/marcus-bergman-in-a-confirmed-transaction-to-nybro-vikings-if/558537
  Ger mig sjutton på att han kommer att tillhöra toppen i poäng och plus/minus-statistiken kommande säsong. Hur var det NJ uttryckte sig angående att byta tränare? Han ville inte se de lyckas någon annanstans nästa säsong. Tyvärr är det väl vad vi kommer att få se med Bergman i Nybro. Nog om detta från mig. Tycker ändå att målvaktsvärvningarna ser lovande ut och hoppet inför kommande säsong byggs ändå upp nu.

  • Tango skriver:

   Jag tycker också att det är tråkigt att mista Bergman
   Men som jag sagt tidigare så är det karaktären som dom tycker brister hos honom
   Det är mer än bara vad han ibland visar på isen som spelar in
   Nu vill NJ verkligen få in den kärna i laget som han tycker behövs , och där har det antagligen funnits brister hos Bergman
   Kan vara väldigt svårt att behålla honom när han varit här så länge och inte kan ta en plats i den kärna, som förhoppningsvis kommer skapas.
   Jag för min del väljer att ha fortsatt stort förtroende för NJ och låter honom nu försöka skapa något nytt i laget

 2. Red line offside skriver:

  Vad är det som gör att alla tror att det är en billig värvning? Det är ganska bra löner i Liiga och med vår numera skräpvaluta (pinsamt Sverige) där en Euro kostar 12 kr istället för normala 9 kr så gör ju bara det att det blir 25-30% dyrare än vad det hade varit för några år sedan.

  • Pelle skriver:

   Det är väl i jämförelse med Touhima, som skulle kosta två mille om året med alla skatter. Nu kanske det blir högst hälften. Inte billigt men billigare.

 3. Höftskott skriver:

  Hoppas att Lundgren vill spela i VIK kommande säsonger 🙂

  • Musse skriver:

   Blir nog veteranlaget isf. Nicke blir 35 i år och gör nog sista rycket i karriären där nu. Inte en chans att VIK värvar 35+-åringar.