Nycklar inför Match 1 – Björklöven megafavoriter men storväxta VIK kanske kan störa småväxta Lövenstjärnor, ojämna potentiella VIK-stjärnor & bedömning/disciplin avgörande

Marcus Bergman och VIK har mött Löven i många viktiga matcher genom åren i olika varianter av VIK:s ställ... FOTO: RUNE ÅHLÉN

6 Responses

 1. Taktikern skriver:

  Jag kan inte förstå att VIK inte förstår att dom inte kan spela ut löven. Då måste man dumpa puck och tackla mycket hårdare mycket oftare, inte alltid naturligtvis men vid varje givet tillfälle. Det kommer i längden göra löven om inte möra så mörare. Kanske dom börjar slarva om dom kännar att det smäller varje gång. Sen har man en spelare som kommer lite efter och tar hand om pucken samt en släpande i slottet så vi kan hota om/när vi vinner puck. Backarna fyller på om det verkar lovande och fegar inte eller hamnar på halvdistans.

 2. UliH skriver:

  Borde göra som Lidas berättade om från tidigare NHL-slutspel. Dumpa puck i sarghörnet i anfallszon i första halvan av matchen och kom tvåa på puck med en saftig tackling mot sargen som mål. Mörar backarna i motståndarlaget ordentligt. Sedan är det bar o åk

 3. Mr H skriver:

  Superfräsch analys igen. ”Bumlingarna” mot ett lag med 9 raka segrar, men som har haft speluppehåll.
  Nu gäller det: Inga vansinniga efterslängar, eller för vårdslöst, med långa avstängningar, eller matchstraff som följd. Då blir det för tufft. Hoppas Tero går igenom noga om disciplinen pånytt, så att vi har alla de viktigaste ässen i rockärmen kvar fortsatt.
  Tornberg, Roe och Wikman borta i VIK från ifjol, men mer kreativt framåt istället plus Bohm därbak. Det inte säkert att inte Albano med flera kan lite till.
  Gunnarsson?
  Domar-bedömningarna är oroande – det måste belysas mer noga vad domarkåren får göra, och hur de ska arbeta ”opartiskt”.
  Tackla och kör VIK!

 4. C skriver:

  Väldigt bra analys Micke.

  Har man sett ett HA-lag med 2 så bra toppkedjor tidigare?

  En stor nyckel blir att matcha rätt mot de 2 löven kedjorna. Vi har faktiskt fått in en hel del skickliga defensiva spelare nu som kanske kan plocka ner de 2 linorna precis som Huchings Lina plockade ner vår förstalina i kvarten förra året.

  Matchningen med vilka kedjor som möter vilka kommer vara superviktig för VIK. Jobbigt på bortaplan då hemmalaget alltid byter sist vid teckningar, gäller att få in rätt rullande byten tidigt där.

 5. Martin skriver:

  Klockren analys Mikael.
  En sak på nämner, matchen i matchen mellan coacherna. Stråhle har en enorm potential men har han verkligen sats på prov? Han har en otrolig trygghet i Kentää bakom sig men här tror jag Tero har några ess inrockärmen där Stråhle definitivt hade övertaget på pannan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *