Nytt haveri framför stackars Halonen och det är faktiskt panik att hitta backar som kan spela främst försvar (dock annars ny hygglig insats mot Södertälje)

Backcoach Örjan Lindmark har hittills inte alls lyckats, vad nu det beror på. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

19 svar

 1. Sebez skriver:

  Vem ska kunna rädda det sjunkande skepp?
  Denna säsong är körd så är det bara.

 2. Pelle skriver:

  Surt att matchen avgörs på en felaktig utvisning. Det är en SSK:ares klubba som åker upp i ansiktet. Typiskt att domarna ska spela huvudrollen hela tiden.

  Sen friade domarna när SSK gjorde trippingar. Och Anderssons utvisning var väldigt billig. Den tog domarna efter publikens reaktioner. Svagt.

  Jag tycker matchen var ett fall framåt. Med Halonen i mål kanske det blivit poäng. Ian är tyvärr väldigt svag. Är ju totalt matchotränad också.

 3. Slutföriår skriver:

  Lägg ner för i år! Skicka spelare som skickas kan! Börja om och bygg rätt nästa säsong! Och satsa på erkänt vassa coacher, låt det kosta då det har stor betydelse för hur laget kommer prestera. Att styrelse går ut med att 2024 är året VIK ska gå upp visar bara hur pinsam föreningen är. Kompetensen är skrattretande. Se och lär av tex SSK som insåg att kompetensen inte fanns för framgång och investerade i en eftertraktad sportchef och erkänt vass coach. Ta in personer i styrelsen som kan spelet ishockey! Nu har VIK en styrelse där ingen kan hockey men ändå är det denna styrelse som rekryterat sportchef och till och med spelare.

 4. Mats i Wien skriver:

  HAHAHAHA , börja spela Hockey , svagt Byt ut tränarstaben, FY FAN va dåligt

 5. Gurkan skriver:

  Bra inlägg! Laget är felviktat mot det offensiva och backarna hade behövt överprestera för att det skulle bli något bra av det. Krupit, Bohm chansning, Krupic chansning, Loponen dåligt scoutad, Jimmie ojämn, Flood Mr Risky och Östman tyvärr ojämn och för mycket pass i sidled och ingen rakhet över tid. Ingen back heller nån särkilt stark skytt. Lindelöf extremt ojämn i defensiven. Tokhyllade Hadobas inte ens kvar. Alla skador har också skapat ett slitet lag. Det som är positivt är att de rätt ofta har en comeback i sig. Problemet är alla underlägen i majoriteten av matcherna. Allt hinns inte med att räddas upp. Oftast uppkommet av dålig sortering och uteblivet jobb klubba mot puck. Finns inte en chans att Örjan/Helmersson lyckats med att nå fram med strategin. Mora och BIK – för stor skillnad gällande kravställning? Ovana? Tror det finns en stress i staben.

  Vilka backar är lediga på marknaden? Ge oss en lista! 🙂

 6. Mats i Wien skriver:

  Det finns ingen plan B , alla lag back checkar sönder VIK , kommer nästan inte ur egen zon..Spelar Anfalls spel som Henke säger i sitt tilllägg, helt vansinnigt..blir tyvärr inget slutspel för VIK i ÅR..
  Alles gute,bis näschstes Jahr. Vi ses nästa År…Hej då från Wien

 7. Henke skriver:

  VIK har två sätt att ta sig in i anfallszonen på: Antingen försöker puckföraren slingra sig in längs sargen och fastnar i hörnet eller så dumpar man och fastnar i hörnet. Får man nån gång tag på pucken så står backarna extremt brett och slår pass från en sidan till den andra, flippar in och hoppas på att nån ska fånga upp pucken. Det är hela anfallsstrategin verkar det som. Titta på Södertälje, de kommer samlat i mittzon och går rakt på. Vad Lindmark gör under matcherna förutom att stå med händerna i fickorna och dra sig i näsan vet jag inte. Är det någon som vet?

 8. Anders skriver:

  kanske det som ingick i NJs plan, att sänka vik skeppet till div 1

 9. Anders skriver:

  Ja behåll flood, och petersson till nästa säsong, resten kan vi byta ut, vi behöver defensiva backar också om vi ska kunna spela bra försvars spel, nu har vi en uppsjö av offensiva backar, är väl bara bohm som mer eller mindre är defensiv back

  • Patrik Johansson skriver:

   Lindelöf +5
   Jansson +3
   Loponen +2
   Resten av backarna 0 eller minus…
   Är man inne på fler mål framåt än bakåt så vinner man
   Matcher…

  • Tobbe skriver:

   Flood,EP ,spelar fortfarande som juniorer..

 10. KS skriver:

  Spara på pengarna nu istället. Det kommer kräva en lila stor ombyggnad nästa år som inför detta. Fiaskona bara avlöser varandra, helt sjukt vad denna förening är bra på att misslyckas. Allt är nattsvart…

 11. Försvars Spel vad är det. skriver:

  Nya finnen fiasko spelare i Linköping och Färjestad som VIK värvar enligt en hockey sight på nätet obegripligt att han har fått spela i SHL överhuvudtaget. Som sagt såg samma som Mikael Noren förlorade väl i princip alla teckningar. Vinner Almtuna och Kalmar imorgon och VIK torskar ligger VIK på elfte plats= slutspelat om dom skulle hamna därtill slut i serien. Vad ser NJ hos34 årige finnen från Italienska ligan obegripligt??? VIK fiaskot bara fortsätter BEDRÖVLIGT

  • Stefan Söderström skriver:

   Tror tyvärr att det just nu inte finns bättre spelare som vill till VIK eller som VIK har råd med. Många lag före i näringskedjan.

   • Stefan Söderström skriver:

    Och fokus nu måste vara på en eller två riktigt bra backar. Om det går att hitta några som vill komma till lag 9 i allsvenskan som dessutom riskerar att missa slutspel helt och hållet…..

 12. Musse skriver:

  Jag har ju klagat på de flesta backar hela säsongen så jag kan bara hålla med dig i din kritik. Ingen kan skjuta, dåliga i man mot man, långsamma i tanken och stora brister i tekniken så de spelar fast varandra i egen zon. Finns nog inga backar i HA som lägger så mycket i rundeln så våra forwards får bränna energi istället för att ta sig mot målet.
  Kvällens höjdpunkt var Nikodemus, vilken lirare! Bra fart på rören, snabbt ut i hörnen med fin puckteknik rejäla pass ur zon. Tror han hade ett misstag i matchen. Är med i toppen på min puckliga.

 13. Tobbe skriver:

  #20 kommer aldrig att spela i SHL…

 14. AA skriver:

  Den bästa spelaren på plan idag var Wernquist. Tänk om alla backar spelar som den junisen. Han gjorde enligt mig inga misstag utan spelade sitt spel och enkelt.
  Enligt mig petar han 66, 3 och 34 och dessa spelare kan NJ riva kontrakten med.

  • Mattias skriver:

   Instämmer. #77 gjorde sig förtjänt av matchens spelare, synd att han inte fick det. Hoppas han får förnyat förtroende ikväll!