VIK checkade ut efter 20 minuter i Södertälje och även målvaktssituationen tveksam med knepig rotation

44 svar

 1. Flygis skriver:

  Oskarshamn och Filander ändrar sitt spelsystem radikalt efter en lång tids kräftgång. De inser att det behövs drastiska förändringar för att få ordning på grejerna. Detta har jag önskat att VIK gjorde för många år sedan. Inse att man inte har laget för spelidén och anpassa därefter spelsystem efter kompetensen. Men självbilden i VIK är så skev och snedvriden så man stoppar huvudet i sanden och låter haveriet fortgå. Det gör man inte i Oskarshamn… SE och LÄR! Istället för att fortsätta inkompetenta och mjölka sponsorer och supportrar på pengar som aldrig ger någon sportslig framgång… Självinsikt!

  • Curre L skriver:

   Man kan nästan tro att det är den riktiga Flygis som är inne och härjar med tanke på skarpheten i analysen.

   Poängen att spelsystemet kontra spelarna är fel stämmer dock skapligt, resten rent dravel.

   VIK har de 13 senaste månaderna spelat 3 olika spelsystem med 3 olika huvudtränare så att man inte ändrar spelsystemet stämmer inte alls.

   Är det Oskarshamn vi vill titta närmare på så får
   Vi chansen nästa säsong för de 3 senaste matcherna har de torskat med 1-10, 1-5 och 3-6 så du har hittat ett av de absolut sämsta exemplen som gick att ta fram.

 2. Patrick skriver:

  C bra skrivet håller med dig man kan bara inte sluta att hålla på ett lag. Upp och ned går det. Det är sport vi håller. Hej a vik nu kör vi.

 3. Peter skriver:

  Stora utmaningar och spännande matcher framför oss! De kommande sex matcherna kommer att testa VIK ordentligt. Ska bli spännande och hur mycket själ och hjärta det finns i laget. Vi möter Kalmar, Västervik, Nybro, BIK, Östersund och Tingsryd. Att ta hem 18 poäng här vore som att vinna på Eurojackpot!

 4. Boris skriver:

  Förlusterna mot DIF och SSK svider och alla poäng är naturligtvis viktiga. Ska man se något positivt på dessa förluster så kom dom mot rätt lag att förlora mot i det läge som VIK befinner sig i. Nu gäller det först och främst att ta poäng mot lagen som befinner sig på nedre halvan av tabellen. VIK har ett jätte läge att vända den negativa trenden med de matcher man har den här veckan, klarar man inte av att vinna mot Kalmar hemma och Västervik borta är man nog tyvärr inte ett lag för topp 10 i år. Att göra några förändringar på tränarsidan tror jag inte på, skulle kosta mer än det smakar. Bättre att lägga dessa pengar på att försöka förstärka upp med ett par backar.

 5. Lena Breider skriver:

  Det är beundransvärt att du ännu orkar skriva i bloggen och hitta någon ljuspunkt!

  • C skriver:

   Det måste väl vara det som är att vara en riktig supporter. Inget gnäll om att ”VIK aldrig kommer gå upp” mm utan att med mer sakliga skäl beskriva vad som blivit fel och ge nya förslag på vad man kan göra bättre. Ibland tar känslorna över men aldrig så att man säger att man ska sluta stötta laget. Gulsvart i hjärtat på riktigt.

   Tack för att arbete Micke. Som jag sa i fredags är de knappt några som orkat det du gjort.

 6. C skriver:

  Nu ligger vi på n poäng bakom nykomlingen Kalmar som har ca 6 miljoner i spelarbudget NJ har fått ca 20 att spendera. Något att fundera på till framtida säsonger hur man bygger ett lag.

  • Fimpen skriver:

   Det var det jag menade tidigare, skicka NJ för att han är bara ett dyrt fiasko.

 7. Total fiasko fullbordat skriver:

  Total fiasko nu elfte plats efter Kalmar och Almtuna vinster idag. Vinner dom inte nästa match mot Kalmar är dom riktigt illa ute.

 8. Hesa Fredrik skriver:

  Hej C!
  Du har rätt i att det är svårt med bedömningen av videocoachningen!
  Men när jag ser utvecklingen undrar jag! Tar spelarna till sej av informationen? Kan de ens göra det under pågående match?
  Som betraktare känns det just nu viktigare med rejäla backar!
  Läget är akut, på det kan ingen tvivla!

  • C skriver:

   Vi är nog egentligen rätt överens. Jag vill dock vara rättvis i kritiken och imin värld lägger videocoachen upp tänkbart material och förslag på spelare till sportchefen som tar besluten och bygger själva laget. Känner dock inte Max men min känsla är att av alla 100 problem föreningen och laget har så är han ett av de absolut minsta problemen.

   Men det får framtiden utvisa 😊

 9. Pelle skriver:

  Att spela två dagar på raken är väldigt ogynnsamt för VIK. Man har väl förlorat alla dag2-matcher. Man törs inte ställa Halonen i mål dag två i rädsla att överanstränga honom. En skada på Halonen skulle vara katastrof.
  Sen när man går hårt på tre kedjor så är det heller inte önskvärt med för täta matcher.
  Kan bara skadeläget ljusna så tror jag segrarna kommer för formen känns som den är i stigande på många spelare.

  • PatrikH skriver:

   Jag är också optimist nog att hålla med dig. Vi behöver bara få koll på defensiven, hur nu det ska ske.

 10. VSK++++VIK=EJ GODKÄND skriver:

  Lär av VSK Fotboll och Bandy. Blomqvist urusel släppte in två skott från samma dåliga vinkel. Vid första målet var det helt öppet mål. Vi vet självklart inte vad som hade hänt om Halonen stått. Men kan knappast varit sämre. Nu gäller det att undvika elfte platsen om det inte ska bli totalt fiasko.NJ lär av VSK Micke Carlsson och Kalle Karlsson. Helmersson har inte lyckats helt klart.

 11. Stalle skriver:

  In med Johan Hedberg och popovic i båset

 12. Olle skriver:

  Tack för ett bra inlägg Norén
  Vik behöver verkligen ordna defensiven illa kvickt.
  Finns det ens klassbackar att få tag på nu, finns det ens pengar till det?
  Jag tycker att man ska vända sig till div1 och plocka in några stycken.

 13. Hesa Fredrik skriver:

  Som medlem gör jag vad jag kan, betalar, går på hemmamatcherna, äter och dricker och hejar! Det kostar förutom pengar även psykiskt lidande!
  Då har jag också rätt att ifrågasätta och kritisera! Byt ut Östman, Lindelöf, och Loponen mot några fysiska backar, dessa har inte vunnit en närkamp på hela säsongen! De kan prova konstsim där tacklingar inte uppskattas! Skicka videocoachen på semester, sen han anslöt har det bara blivit rörigare! Något spelmönster har jag svårt att se förutom att vi backar hem och upplåter vår zon till motståndarna!
  Nu låter man negativ men ibland måste det sägas, vänder VIK på detta kommer jag hylla istället! Så funkar det!

  • C skriver:

   Jag håller med helt om att backarna har underpresterat, det gör nog alla. Frågan är bara vad videocoachen har med det att göra? Han lägger upp olika alternativ till NJ som fattar besluten (tillsammans mer huvudtränarna får man hoppas).

   Nej skyll på NJ och tränarna var det gäller värvningar och spelsätt men videocochen arbete har nog ni vi runt om mycket svårt att bedöma.

   • Kalle skriver:

    Menar han inte den tredje tränaren? Och inte Max som är scout

    • Al skriver:

     Exakt, Eric Karlsson, han skulle göra mer nytta i föreningen om han jobbade med u16r-j20, som det var tänkt, det är stökigt i dom lagen p g a det saknas styrning. Det sker ingen utveckling där över huvudtaget, det är som alltid varit ingen samordnad utveckling eller röd tråd på många år.
     Där behövs en stark hand och en tydlig långsiktig plan.
     Scouta och dokumentera alla klubbens u15-j20 spelare,
     gör ett spelarkort på varje spelare
     Gör en individuell utvecklingsplan på varje spelare från u16-j20
     Följ upp utvecklingen

 14. Patrick skriver:

  Loser lag?! Loser supporter!!? har vik landets bästa medgångs supporter!!. Sån som bara är med när det går bra.

 15. Tomtar skriver:

  Otroligt provocerande och fegt av klubben att gömma sig i detta läget och inte göra ett skit! Inga kommentarer eller uttalanden om det fria fall som laget befinner sig i. Att lokalmedia inte sätter större press på ledning, ordförande osv i det här läget är för mig en gåta. Men VLT och VIK kliar väl varandras ryggar…

  • AiU skriver:

   Anser själv att fallet inte är så stort som många vill få det till. Det är inte som tidigare säsonger. Mot SSK lirar laget bra, vi fallet på för dåligt backspel, så vad ska klubben gå ut och säga? Kolla på matcherna istället för att sprida sådan här skit

 16. Mats i Wien skriver:

  Det finns ingen plan B , alla lag back checkar sönder VIK , kommer nästan inte ur egen zon..Spelar Anfalls spel som Henke säger i sitt tilllägg, helt vansinnigt..blir tyvärr inget slutspel för VIK i ÅR..
  Alles gute,bis näschstes Jahr. Vi ses nästa År…Hej då från Wien, Auf Wiedersehen

 17. Örjan skriver:

  Som någon skrev
  VIK kommer aldrig gå upp i SHL och jag är beredd att hålla med där
  Lika VARFÖR står inte Ian i J20 för så han får matchträning ???
  Och så många enkla mål VIK målvakterna bruka släppa in ett par gånger per match
  Det får inte hända
  Kanse dax att pensionera Sjöström som målvaktstränare och ta in något nytt där med
  Känns oxå som Västmalands hockeyn är påväg utför rejält nu
  Sura ligger på negativ kvalplats
  VIK är snart påväg att missa slutspelschansen
  Är väldigt rädd att VIKs sponsorbudget halveras till nästa säsong
  Dels är det tuffare tider i landet men framförallt
  Vad får dom för sina pengar dom ” pytsar” in år efter år ??? Ingenting absolut ingenting som der ser ut nu iaf
  Pengar går till ex antal primadonnor som har noll klubbkänsla
  Tror flera kommer satsa på VSK fotboll tyvärr

 18. Linkan skriver:

  Har inte mäktat med att kommentera förrän nu!
  Men jag säger bara en sak, VIK är en loser förening vilket är oerhört tråkigt. Men alla de miljoner som företagen satsat år efter år leder ju ingenstans.

  Vi ska nog vara glada om VIK klarar av att nå slutspel. Väl där tror jag inte man kan slå ut varken Nybro eller Karlskoga tyvärr.

 19. Påsen skriver:

  Komarek måste undra vart han har kommit till för loser klubb. Captenen hänger på sargen match efter match o tycker det är helt ok. Var är styrelsen nu när det blåser minusgrader i laget. Kanske är dem nöjda med lönen varge månad. För i någon annan klubb hade dem fått sparken för länge sedan. Nej gör om o rätt.

  • Christoffer Franzen skriver:

   Påsen:
   Kan bara hänvisa till mitt eget inlägg. Inom en idrottsförening räcker det inte med att alla anställda ser det som ett jobb. Det måste finnas passion, stolthet, kärlek etc etc. Bland spelarna måste det tex växa fram en känsla av stolthet och samhörighet till sina lagkamrater. Man måste vilja något mer än att bara hiva in sin lön varje månad. I ett vanligt företag funkar det nog. Men inom lagidrott, räcker inte detta. Du måste vilja mer än motståndarlaget. Har länge kännt att Västerås hockey är ett ” vanligt företag. ” Därför vi sitter i skiten år efter år.

  • Majken skriver:

   Styrelsen har ingen lön.

 20. Jonas skriver:

  Är det inte illa om jag tycker att Engstrand var bäst på planen och vart det de senaste matcherna?!

 21. Christoffer Franzen skriver:

  Bristen på lokalpatrioism har tidigare nämnts. Om ingen på linjen: Klubb-styrelse-sportchef-ledare-spelare brinner för det och endast ser det som ett jobb, blir det såhär. Komarek verkar vara det stora undantaget. Men han kan omöjligt bära hela klubben på sina axlar. Någonstans måste man börja för att vända på det, men klubben verkar helt sakna förmåga att få ändan ur vagnen….Sportsligt är klubben ett skämt när man inte ens försöker lära av sina misstag.

  • Påsen skriver:

   Som vi säger på jobbet. VIK kommer aldrig att spela i SHL.

  • GbgVIK skriver:

   Byggde inte hela Paananen/Zäta-lagbygget på att få hem lokala spelare och ledare?
   Vill minnas att det gnälldes en hel del på även denna approach när det gick dåligt.
   Tror enda lösningen är att stötta laget i med- och motvind!
   Heja GulSvart!

   • Stefan skriver:

    Just så. Skaderegnet/frånvaron den här säsongen har ju varit magisk. Så som ny tränare i ett lag med redan från början 2/3 nya spelare så känns det inte helt överraskande att det haltar i spelet. Nu ska skiten avgöras dom närmsta 4 veckorna. Får dom tillbaks dom flesta i spelbart skick tror jag att dom fixar det. Tror faktiskt dom fixar det även utan.

 22. Peter skriver:

  Inte att det var avgörande (eller kanske det var det….) jag reagerade likaså på domarnivån. VIK spelar just men får endå tveksamma utvisningar emot sig. År andra sidan släpps igenom det ena och det andra. SSK fick powerplay efter först tripping, fast det är ju tveksam när man ta med domarnas bedömning efter videogranskning. När VIK spelade powerplay trippades Gersich mycket tydligt utan åtgärd…. och så fortsatt det. Inte indrar jag att spelarna skräms till passivitet.
  Skulle vara intressant att göra en analys av de senaste matcher…

 23. PatrikH skriver:

  Tyvärr görs fortfarande för enkla misstag där vi bjuder på chanser och sedan som du skriver har vi en matchotränad målvakt som inte tar de puckar man kan förvänta sig han normalt ska fixa (det var jobbigt att se två PP-mål på precis samma sätt av Dyk, lär vi oss inget?). Enda glädjen med matchen var att jag blev bjuden på matchen av en SSK-funktionär som fixade så att jag fick föreslå vem som skulle bli bästa VIK-spelare. Det var en svår uppgift, många kämpade och gjorde bra insatser (Mingoia, Oden, Gersich, Topping, Engstrand, m.fl.) men tyvärr varvade med misstag och onödiga utvisningar som sänkte laget. Det blev ett säkert kort Komarek som ändå är en drivande dynamo i anfallszon.

  • Stenberg skriver:

   Intressant val av bäste VIKare. Faktum är att Komarek var på banan vid alla Södertäljes fyra spelmål varav tre var BP för VIK. Förhoppningsvis blir det Ikonen och Skedung (när han är tillbaka) som tar hand om centerplatserna i BP så att Komarek kan koncentrera sig – och orka ännu mer – driva offensiven.

   • PatrikH skriver:

    Det var inget lätt val, jag vägde olika aleternativ och hittade hela tiden argument emot. Gav upp och insåg att det gäller att ge den lofficiellt edande spelaren the benfit of doubt.

 24. Patrick skriver:

  Blir inte ens besviken längre och då har det gått långt ……

 25. Gurkan skriver:

  Tidig golfsäsong för VIK i år – igen

 26. Bonzon skriver:

  Jag har slutat titta. Orkar inte mer…

 27. UliH skriver:

  Tungt nu