Ögonbrynshöjande transfers då Lindvall kommer och Mårtensson går

På fredagen kom två besked angående lagbygget. Först blev det klart att 21-årige och 180 cm långe (eller korte) Gustaf Lindvall (bilden) ersätter Daniel Sperrle som komplement till Lars Johansson i kassen.

Lindvall hade ingen vidare säsong i Sundsvall statistikmässigt med bara 89,7 räddningsprocent i serien.

Skellefteåprodukten hade också svaga siffror i kvalet då Sundsvall föll ur allsvenskan med 81,9 i räddningsprocent på tre matcher. Kontakter i Sundsvall är mycket förvånade att VIK satsar på Lindvall som var andremålvakt i Sundsvall de sista fyra månaderna och var inte speciellt het på marknaden.

Men det är säkerligen en mycket billig spelare som gör att VIK har råd att satsa på några fler toppspelare längre fram. Lindvall var dock bra i matcherna mot VIK och har tre elitseriematcher på meritlistan.

Detta gör att VIK blir ännu mer svårbedömda nästa säsong, då även målvaktssidan kommer ha ganska stora frågetecken som behöver rätas ut…

***

Viktor Mårtensson lämnar VIK efter nio poäng och 208 utvisningsminuter på 107 matcher, trots att 71 % av VIK-fansen som röstat på Centralen ville behålla Viktor.

Det är alltid synd att tappa en karaktärslirare som “Big Vic”, men VIK-ledningen gjorde förmodligen bedömningen att laget behöver lite mer fart och produktion i fjärdekedjan.

Just “secondary scoring” har varit en av VIK:s svagheter med en offensivt  extremt svag fjärdekedja. Nu när laget kanske inte kommer ha toppar som Little & Karlsson måste troligtvis fler behöva producera.

Om Mårtensson kan förbättra snabbheten och tekniken kommer det lag som plockar upp 23-åringen göra ett fynd. Men frågan är om Borlängesonen kan förbättra dessa aspekter av spelet. Niklas Johansson trodde uppenbarligen inte det…

pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:65:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/05/hockey-ice.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@tkabt06 Spännande, hur beskriver du honom?

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Joakim Hillding, kvalhjälte i Växjö och Oskarshamn, ska nu försöka göra det i Västerås & kan centern få igång Zette… https://t.co/nbiZ73ZaNh

SvaraRetweetFavorit
Carl Juborg - AvatarJuborgCarl Juborg

@robbieblind @VIKFanCentral Piggt av VIK att damma av skylten i egna kanalen.

SvaraRetweetFavorit
Carl Juborg - AvatarJuborgCarl Juborg

@robbieblind @VIKFanCentral Kan vara det i bästa sporttv-väg jag sett från Västerås efter Road to Superettan och Inside VIK : )

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto