Om vi tar på oss supporterhatten för en stund inför Södertälje kan vi hoppas att all positiv energi kring Freddans tröjhissning kan smitta för VIK som tagit poäng i sex av åtta

Klassisk bild från festen 2018. Fredrik Johanssons mångsidighet blev förresten inte lätt att ersätta. FOTO: RUNE ÅHLÉN

5 svar

 1. Musse skriver:

  Jag tror du har rätt ang NJ för han kan vara rätt tuff mot importer. Men jag hoppas du har fel för utan Speers har vi ingen som tar de viktiga tekningarna i egen zon, ( tex Skedung vinner knappt en tekning, inte JJ heller ) Salminen skulle jag tro får upp poängsnittet rejält om han skulle lira med Berglund. De två är på en annan nivå mot övriga trubbiga forwards.

 2. Patrick Edelo skriver:

  Mikael du har så jävla rätt i allt du skriver. Fråga vad har Aronsson tagit i vägen? Inte för att jag saknar honom.

 3. C skriver:

  Hoppas alla sluter upp ikväll! Dags att se framåt
  (Så gott det går).

  Poäng framåt i all ära men vad bidrar spelaren med i totalen? Det är för mig en mycket viktigare fråga, särskilt när VIK går så pass dåligt i HA.

  Det stora problemet med Dower Nilsson är
  defensiven. Han har kostat oss endel poäng (i det tysta). Bland annat mot Västervik borta när han först jobbar hem som en tokig och avstyr deras 4-2 läge för att sen helt missa att markera den enda spelaren i slottet som gör mål. Sånt ser man sällan Skedung/Aronsson missa.

  Dower ligger på 9 mål framåt och16 mål bakåt (-7) på sina 19 spelade matcher. Dock så har han legat -7 rätt länge nu så han har iallafall lyckats spela oavgjort i matcherna den sista tiden vilket är positivt.

  Även Robertson var riktigt svag bakåt 2 gånger om när SSK bjöds på 2-1 senast så att ha 2 lovande juniorer är inte bara frid och fröjd.

  Jämför med Isac Skedung som har 20-10 (+10) på 35 spelade matcher.
  Skedung är inne på 0,57 mål framåt per match men bara 0,28 bakåt i 5-5. (Detta i laget som släppt in mest mål i serien)
  Dower är inne på 0,47 mål framåt och 0,87 mål bakåt per match.

  Grejen med Skedung är att siffrorna är väldigt lika som förra säsongen så en bättre 3-center över tid hittar man knappt. Sen finns ju powerplay, att skapa utvisningar mm så allt handlar inte om att vara inne på få mål bakåt men när det pratats om vilka som ska bänkas så är Skedung den sista center man tar bort för han är den enda center som gör det som förväntas av honom den här säsongen.

  Hade vi haft 4 centrar med Skedungs siffror hade vi grovt räknat haft 40 mål plus och således legat 2a i serien bakom Modo. Dock hade vi vunnit matcherna i snitt med 2-1 eller 3-1 å då hade folk varit missnöjda att vi gör för få mål.

  Dock så har som sagt Dower börjat lära sig ligga lite mer rätt nu och många av de insläppta kom ju i början av serien så hoppas vi kan få nytta av honom på riktigt snart. Unga spelare har såklart en helt annat utvecklingskurva så hoppas det lossnar på riktigt för honom nu.

  • Mikael Norén skriver:

   Tack C för bra input! Håller såklart med att helheten är viktig, med plus och minus osv. Det jag försökte påtala är att jag tycker att Dower har en helt annan offensiv potential än Skedung, Aronsson och Speers, och få klarar ju att bli topp-2-centrar och de är svåra att få tag i. Men allt bygger såklart på att man inte läcker bakåt, men även här att Dower stabiliserats något.

   • C skriver:

    Ser nu att man kan tolka det som att jag var kritiskt till ditt inlägg men så var det absolut inte. Tycker du har rätt i allt!

    Mer saker jag funderat på ett tag att vi i allmänhet pratar så mycket om poängen framåt men att det viktigaste är att vi vinner matcherna! Skulle kanske skrivit det vid ett annat tillfälle!

    Därav gör tex Skedung en supersäsong i det tysta vilken kanske la lyftas fram mer. Att ligga +10 i dagens VIK är det få centrar som skulle klarat.