Östmans sorti ökar verkligen pressen på Z och Paananen på flera sätt, Gynges otroliga resa från VIK och nu AIK igen & ytterligare en massa troligt lediga centernamn

Bilder från avancemanget från Ettan vi aldrig tröttnar på med Zäta och Paananen. Duon kunde aldrig översätta den magin till SHL-jubel. FOTO: RUNE ÅHLÉN

11 svar

 1. Bozo skriver:

  Skulle vara intressant att kunna jämföra Z med andra sportchefer.

  • Mr H skriver:

   ?

   • Bozo skriver:

    Ser nu att mitt inlägg blev redigerat. Angående apan Ola så lät man 90-talet en pilkastande apa mäta sig med välbetalda analytikerproffs när det gällde att hitta vinnaraktier och apan slog de flesta.

 2. Mr H skriver:

  Z hinner säkert landa någon som Östman snart och låt oss då hoppas på någon väl-scoutad med bra fysik. Här finns ju hur mycket uppslag som helst!!
  Plus kanske en chansning från ECHL som också kan spela center, som kan vända spelet, åka skridskor, och inte kostar så mycket. Då börjar VIK få lite bredd framåt. Truppen måste vara bredare och spetsigare än ifjol. En lite dyrare (AHL), och en lite billigare chans-center från en mindre liga. Då kan Z samtidigt spara något och vi får lite mer bredd offensivt!!
  I övrigt så är det roligt och hoppfullt att VIK har dubblat sin omsättningen trots pandemin, samt har nästan 10 miljoner i eget kapital. Superbra signaler!!
  https://www.vlt.se/2022-06-21/offensiva-budgetbeskedet-fran-vik-hogre-risktagande
  Det går att tro att de här siffrorna kommer att vara ännu bättre utan corona nästa säsong.
  Jag håller tummarna.

 3. PeterT skriver:

  Exaktemente, en jäkla press på framför allt Z:a.
  Styrelsen basunerar ut i VLT, minst en semifinalplats för en godkänd säsong. Hur kan man säga det, när vi inte ens har fullt lag??
  Pallar verkligen Z:a detta??

  • Pelle skriver:

   Man kan väl inte sänka målsättningen man hade sist? VIK var ju besvikna över att bara gå till kvartsfinal.

   Själv skulle jag gärna se att man hade final som målsättning, så inte hoppet blir så stort med nästa års målsättning. Men då måste man värva därefter också. Jag får inte känslan att sportchefen har någon koll på AHL. Finns det scoutinghjälp? Vigneault-typer måste hittas.

   • Peter T skriver:

    Min poäng är att målsättningen måste sättas, när du har alla parametrar.
    Vi vet inte vilket lag vi mönstrar den 23/9 eller vilket datum det nu är. Inte bara vi som har budget på drygt 15 millar, och som vill upp till SHL.
    Osäker på om Z:a är rätt sportchef för att ta oss till högre höjder.

    • Gurkan skriver:

     Är väl klart att man kan sätta en målsättning om semi redan nu? Känns som många glömmer att vi har kvar väldigt många bra spelare, se Svensson, Z, Fryklund osv och de spelare som ska in nu är spelare som ska vara bättre än de som lämnat..

     Ser det som mer eller mindre självklart att VIK kommer gå in med en bättre trupp nästa säsong än ifjol. Förstår inte var ni pessimister hittar det negativa, redan nu? Skulle vi starta serien idag så har vi likvärdig eller aningen bättre trupp, på pappret, .redan nu mot ifjol, hur skulle tre-fyra värvningar som ”ska göra laget bättre” göra att det sämre, om ni inte ALLA värvningar floppar, vilket inte är särskilt troligt. Mer pengar = mer säkerhet och mindre chansningar. Z kommer hitta spelare…

  • C skriver:

   Peter, det är ju ganska givet med minst semi eftersom man inför sponsorer mm sagt att vi ska gå upp inom 3 år och åkte ut i kvarten senast. Går vi inte till semifinal nu i år så är det ju totalfiasko enligt 3 års planen och då ska nog huvena rulla också. Tycker redan att laget ser mycket starkare ut plus att JG och Gunnarsson vet vad som väntar från start.

   Bra att styrelsen går ut och ställer in kursen så att alla vet vart vi ska!