På nytt dominant Kyle Topping gjorde fyra mål på 27 minuter i Östersund – men sedan checkade nästan hela VIK ut på ett riktigt svagt sätt och nära förlust

Konstant fighting face på Kyle Topping? FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

25 svar

 1. Petri skriver:

  Måste göra något åt Engstrand, snart… Botten på +/-:

  22. Konstantin Komarek -2
  23. Ludvig Östman -2
  24. Gustaf Kangas -2
  25. Nick Hutchison -6
  26. Eric Engstrand -16

 2. Anton skriver:

  Är mycket tal om att vik måste få en en ny spelare, såg att Oskarshamn släpper Logan Hutsko. Han kanske är ett alternativ för VIK.

  • Petri skriver:

   Bra ålder och rightare… Varför har han haft problem i OKG?
   Och undrar vad han kostar med 2:årigt SHL avtal?…

 3. Fredrik skriver:

  VIK Hockey är ett mittenlag i HA.
  Halva truppen håller inte för ett topp 4 lag.
  Spelar ingen roll hur mycket pengar det pumpas in i VIK, det blir aldrig något lyft!
  Ni som drömmer om SHL…keep on dreaming för det kommer inte hända inom den närmaste framtiden. Finns ingen vinnarkultur i föreningen, överhuvudtaget!!!

 4. Johan skriver:

  Helt välförtjänta hyllningar till skarpskytten Topping och Nilo👏👏

  Apropå forwards, det är inte lätt för dem att göra något konstruktivt med backpassningar via rundeln eller flippad via sarg/plexiglas. Tappar fart och energi när pucken inte sitter på bladet.
  Analysera tredje periodens insats och korrigera till nästa

 5. Bozo skriver:

  Minns inte vi vunnit så här många matcher i Norrland som denna säsong. Det brukar bli noll max en vanligtvis, även när vi lirade Ettan.

 6. Herra Berra skriver:

  Det är klart att du tar Hutchison som exempel efter statistiken som publicerades här i förrgår då Engstrand äntligen var bänkad och då har Hutch näst sämst statistik.

  Jimmie Jansson har ett långtidskontrakt och är lagkapten men har de senaste 2,5 säsongerna levererat siffror som en medelspelare i hockeyallsvenskan.

  Det är i första hand vi fans som betalar hans lön med tv tittande, sponsring, Swishning och publikintäkter.

  Innan satsningen var Janssons siffror klart bättre. Vi som fans har absolut rätt att kräva mer av en sån stöttepelare i föreningen som Jimmie förväntas vara. Är det någonstans såna åsikter ska ventileras så är det just i det här forumet.

  • Herra Berra skriver:

   Detta var ett svar till Viiik som skrev en kommentar längst ner

   • Viiik skriver:

    Jag tog Hutch av anledningen att ingen verkar klaga ett skit på honom. Men JJL är ju enligt statistiken bättre än honom i 5 mot 5. Samt gjort 3poäng mindre och är back. så jag tycker att klagandet över honom är lite väl obefogat.

    Förra säsongen var JJL 9:e starkaste poängback i HA. Säsongen innan var han 14:e bästa poängback. Det anser inte jag vara en medelspelare.
    Om vi sen pratar om poäng kontra kaptensskap när du pratar om ”levererat siffror”, så finns det många kaptener som inte gör poäng alls.
    Kaptensskap är attityd, energi och väldigt mycket av kaptensskapet är också bakom stängda dörrar där vi fans inte har insyn eller insikt.

    Klart att det är vi som betalar hans lön och har ”rätt” att ”sätta krav” men det är just åsikter, jag anser att åsikterna kring Jimmie är lite väl ofta och i min mening obefogade.

    Jag anser med min åsikt att han är viktigare än all kritik han får/fått. Han är en bättre spelare i 5 mot 5 än Hutch i statistiken, men det klagas inte på att Hutch ska spela mindre. obefogad kritik helt enkelt, anser jag.

    • Herra Berra skriver:

     Om vi jämför Hutchison och Jansson så har du såklart en poäng men det är fel spelare att jämföra med även om folk nog fram till här om dagen inte riktigt förstått hur svaga siffror Hutchison har på sina första 20 matcher i VIK.

     Det är nog mer rimligt att jämföra Jansson nu och Jansson för 3 säsonger sen. Att Jansson gör mycket poäng är jättebra men då han sedan 2,5 säsong tillbaka är inne på nästan lika många mål bakåt som framåt så blir hans bidrag till VIK hockey i spelet 5-5 ungefär samma som snittspelaren i HA har. Läs inlägget från MR C för 2 dagar sen.

     I slutspelet mot BIK på våren innan SHL satsningen kom bar Jansson laget på sina axlar. Då var hans +/- mycket bättre också.

     Sen satsningen presenterades, Jansson blev lagkapten och Gunnarssson värvades så har hans spel och siffror varit klart sämre.

     Ska VIK nå SHL med Jansson i laget måste hans försvarsspel förbättras avsevärt och jag tror att det faktiskt är på gång. Han har inte levererat som han förväntas göra och till skillnad från transatlanterna har han långtidskontrakt. Då kan vi ställa mer krav också.

     Jimmie är en mycket ödmjuk och sund person så det tror jag inte att han själv är nöjd heller.

     Det är en elitverksamhet VIK bedriver och man måste kunna ställa krav på spelarna.

     • Viiik skriver:

      Det är absolut en bra tanke med att jämföra honom med honom själv för några år sen. samt vad kaptensskapet och vad det gör osv.

      Går vi på slutspelssiffrorna har han nästan identiska siffror nu som innan kaptensskapet.
      kollar man grundserie så är siffrorna ganska snarlika också utom att just +/- statistiken som blivit något sämre de senaste åren.
      Som för hela laget i och med att hela laget gått tyngre.
      Förra säsongen var han 6:e bästa i +/- i hela laget.

      Så återigen tycker jag att han får obefogat mycket ”skit”.

      Sen vill jag också att han ska lyfta sig, men det önskar man ju om hela laget. 🙂
      Klart det är en elitverksamhet och man ska kunna ställa krav och ha förhoppningar.

      Men kraven kontra statistiken är lite väl hård och obefogade mot just JJL. Anser jag.

      • Herra Berra skriver:

       Nu börjar vi nog få en mer samsyn.

       Vill dock poängtera att första säsongen i SHL satsningen hade Jansson 26 poäng och + 4
       August Thornberg hade 22 poäng och +30

       Samma målvakter och samma forwards på isen.

       Nu var ju Thornberg och Roe exceptionellt bra men anledningen till att Jansson bara hamnade på plus 4 var att han själv gick bort sig bakåt många gånger under säsongen så att motståndarna gjorde mål pga hans misstag. Att han gör 26 poäng den säsongen är ju jättebra men det kompenserar ju mer de mål han själv förorsakat bakåt än lyfter laget.

       Minns jag rätt så har han varit inne på mest mål bakåt av alla backar i VIK 2 säsonger i rad nu. Det måste ändras om VIK ska utmana mot SHL.

       Jag gillar Jansson och är glad att han är här men han kan inte fortsätta slarva bakåt. Jag tror att pressen att nå SHL, kaptenskapet och viljan att spela PP gjort att han tappat fokus i de här säsongerna. Det är inte okej att vara inne på nästan ett mål bakåt per match och det är nog det många stör sig på.

       Den är det bra att du försvarar honom. Han är en riktig kulturbärare och betyder massor utanför isen.

 7. TOPPING skriver:

  Topping räddade VIK +Halonen. Obegripligt att Skedugn får teka speciellt vid utvisningar innebär nästan alltid att motståndarnas backar får pucken och målchans. Tur som sagt att han inte tvekade på slutet av matchen. Sista perioden en VIK skandal mot botten laget man blir mörkrädd. VIK måste spela NORMALT mot Djurgården på fredag annars garanterad förlust.

  • Mathias skriver:

   Skedung har 60.23% i tekningar defensiv zon. Endast Komarek har bättre med sina 62.23%.

   • Mathias skriver:

    Rättelse: Dessa siffror är offensiva tekningar, Skedung är bäst i laget på defensiva tekningar med 47.76%

 8. Mahias skriver:

  Tycker dmytriw och gersich får för lite cred av gemene man.

  Innan toppings avstängning gjorde han 3 mål på tio matcher, i dessa matcher spelade han några matcher med gersich bredvid sig, och några matcher med dmytriw bredvid sig, men aldrig alla tre tillsammans.

  Efter topping kom tillbaka från sin avstängning har han alltså spelat i Lina med gersich och dmytriw i alla matcher, på dessa matcher har han gjort 10 mål på 6 matcher. Nu är några av dessa mål i andra spelformer, men topping har klart lyft sig med kemin i den linan, både gersich och dmytriw är duktiga på att öppna upp åt kyle då de drar åt sig försvarare. Vill inte ta ifrån något från honom naturligtvis, men jag tror fortfarande att denna lina gör mycket för varandra.

 9. Musse skriver:

  Försöker alltid vara positiv efter match, men ikväll, ja vad säger man…. Topping och Halonen högsta klass, Dmytriw får också godkänt i min bok, lika nyttig för laget som Skedung brukar vara. Tur att Skedung blev bortplockad i näst sista teken då Dmytriw sällan förlorar en tek i den tekningscirkeln. Vinner de båda sista klockrent men backarna lyckas ställa till det ändå. Bohm som är vår största defensiva back lyckas inte låsa pucken med endast sekunder kvar, helt otroligt. Han och Jansson är ju direkt speldumma. EP är nivåer ifrån hur han var innan hjärnskakningen. Krupic hade väl 100 missar ikväll. Kommer aldrig gå hela vägen med dessa backar. Ja, nu var jag negativ och less på ett uruselt spel.

  • C skriver:

   Intressant det där med tekningarna. Jag har sett att Skedung självmant byter när han fått en ”varning” ganska ofta fast han inte behöver. Har du sett något om varför? Tvångsbyte vid tekning togs ju bort för några säsonger sen.

   • Hoho skriver:

    I allsvenskan Som typ enda liga i hela Europa är det tillbaka, vissa fel leder till varning men du får teka, och några andra fel leder till att du får byta.

   • Pelle skriver:

    Är det inte så att det blir utvisning om tekaren upprepar felet vid nästa tekningsförsök? Kan ju vara ett sätt att undvika utvisning.

    • C skriver:

     Intressanta svar. Behöver gräva djupare i det här. Det jag är helt säker på att efter 2 varningar vid tekning blir det utvisning oavsett om det är samma eller olika spelare som fått varningarna.

     Skedda kanske har en variant och blir han varnad så ”får” han inte göra den med just den här domaren och då byter han hellre plats. Såg att Helmersson bytte in bara Skedda igår för att teka de sista sekunderna så nog bedöms han som bästa trakten i defensiv zon.

     Domarna har dock tappat bort det där
     för ingen får en andra varning så ingen blir utvisad längre. Har till och med hört domarna snacka internt om att ”nu är ”spelarens namn” VÄLDIGT nära en 2a” efter ett andra tekningsfel.

 10. Kalle skriver:

  Jag var en av alla tyckare som inte tyckte lindelöf hade något i detta av vik att göra. Men gud så fel jag hade. Han är en av få backar som oftast gör sitt jobb. Gillar också när våra spelare står upp. 5 min fighting är ingen onödig utvisning. Annars det uppenbara, topping har klass. Men kommer inga yttrar igång med så bra centrar så lär både en center och en ytter behövas. Vore inte helt förvånande om en till back ska in också.
  Ut ska Engstrand helt klart. Frågan är också jacobssons status och vad han kan bidra med över tid. Östman lär också kunna bli utbytt. Och Jansson mindre speltid.

  • Viiik skriver:

   När ska folk börja sluta klaga på Jimmie.

   Vi tar en jämförelse med Hutchinson
   21 spelade matcher.
   Hutch: 12p, -6, varit inne på 11 mål framåt och 17 bakåt.
   Jimmie: 9p, -1, varit inne på 14 mål framåt och 15 bakåt.

   Av hutch’s 10 mål är 5st i PP, dvs man får inte + i +/- statistiken.
   Jimmie har 0 mål i PP

   Vilket således gör att Jimmie är en bättre spelare än Hutch att ha på isen när det är 5 mot 5.

   Jimmie är 14:e bästa poängback i ligan.
   Orkar inte ens ta reda på hur långt ner Hutch ligger.

   Sen håller jag med om att vissa saker som Jimmie gör är galna, men skippa skitsnacket nu.