Perra Johnssons Leksand väntar, Cook petad och Fredrik Johansson kvar till 2020

Det väntar en oviss tillställning i Leksand på onsdagskvällen. Masarna har en ny tränare i form av välmeriterade Perra Johnsson. En källa på insidan säger så här till Centralen om den nye LIF-tränaren:

– Brukar ju vara bra på att få ihop grupper, så kan säkert rädda den här säsongen. Skön gubbe. Isträningarna inga höjdare och taktiskt ingen jätte. Tror inte han är så uppdaterad på det nya spelet med press över hela banan, överbelastning osv.

– Tycker personligen de borde tagit tillbaka Appelgren. Men han kanske inte var sugen?

***

Inför matchen står det klart att Fredrik Johansson förlänger sitt kontrakt till säsongen 2019-20. Viktigt då VIK i dagsläget har väldigt få trotjänare.

Dock verkar skadan vara segdragen och Freddan blir borta en tid till.

Lägg till att Eddie Davidsson ser ut att bli borta två månader och VIK:s forwardssida ser väldigt tunn ut. NJ måste agera för att bredda forwardssidan.

Under ett BLI-VIKtig-möte framkom det enligt Johan Thalberg att VIK har runt 400 000- 500 000 kronor i kassan att värva för, men att det behövs ytterligare 200 000 kronor för att värva någon bra spelare.

Det behövs ju egentligen två forwards för att ge välbehövlig bredd/spets till forwardssidan. Dock borde de sjukskrivna spelarnas löner gå på försäkring och VIK därmed får loss lite extra?

***

Charlie Cook får något överraskande stå utanför laget mot Leksand. Samtidigt får hittills formsvage Hampus Larsson lira. Jag tycker Cook inte glänst men ändå varit bättre än Larsson hittills.

Dock är det ju bra för framtiden att VIK satsar på egna yngre spelare. Detta visar ju också på vilken mördande konkurrens det är på backsidan nu.

Det är vridet att backsidan är hur bred som helst, samtidigt som forwardssidan är lövtunn. Dock kan man förstå att NJ handlade snabbt då backsnipern Maksim Matushkin blev tillgänglig.

Skulle inte förvåna om detta med Cook är ett tecken på att man kanske vill släppa amerikanen för att välbehövligt få loss pengar att investera i forwardssidan istället.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

6 Kommentarer

 1. Patrick

  Tyvärr så ser Vik inte ut och ha rätt kapacitet för att var topp 2, för mycket grundläggande saker i attityd och spel som inte stämmer, för mycket dåliga beslut, inte tillräckligt ödmjukt och onödiga utvisningar. Känns tungt att behöva konstatera men laget lyfter inte och ser inte ut att ha någon energi. Nu MÅSTE de bli seger på fredag går inte längre att säga att de är mycket kvar av serien avståndet till topp 2 växer. Jag hoppas jag har fel och att Vik visar att jag har fel. Tycker också att dem har blivit för upphåsade i media och bland sk experter och även motståndare.

 2. Marko

  Det blev ingen galaföreställning mot dalagänget från vår sida och det ser ganska segt ut spelmässigt. Jag hoppas ju naturligtvis att Fredrik Johansson kommer tillbaka så fort som möjligt för att lyfta laget. Läste också i VLT att man hoppas på att hitta en spelare till för att lyfta laget men jag tror tyvärr att vi behöver hitta flera för att höja kvaliten. Problemet är ju pengar och där är det ju begränsat. Jag tror precis som en del andra här på forumet att Cook kan vara hemma till jul för att lösgöra lite ekonomiskt utrymme. Sen anser jag fortsatt att Sorkin bör ersättas oavsett mål idag. Nåja, jag har fullt förtroende för Niklas Johansson och hoppas att han kan fynda trots begränsad ekonomi.

 3. Patrick

  Sitter och kollar på Vik-Lif, slås av att vik har så dåligt passnings spel, att spelarna inte verkar vara mentalt förberedda för match och att dem inte är tillräckligt ödmjuk inför uppgiften. Såg Bik – AIK igår där var de klart bättre kvalitet på allt och en annan mental inställning. Varför går Vik ut med en så passiv attityd i matchen, ska de bli poäng idag lär dem upp många procent. Är och vill vara positiv men de ser oro väckande ut hos Vik just nu.

 4. VIKPelle

  Är det inte 2019 som FJ är kvar till? Jag kollade EP och de skriver till 2019.

 5. Patrick

  Cook, är snart borta tror jag, annars ska de vara nå annat problem annars hade han spelat från start. Cook vill kanske hem!

 6. Mr H

  Strålande analys Mikael! Dessutom rutinerat med tankarna kring Cook – att det kanske blir något annat där.
  Lövtunn forwardssida – konstigt att det är så svårt att låna något från SHL i år.
  Leksand: 36 av 47 har lämnat Leksand på ett år!! Detta enligt Sportbladet. Tittar man noga igenom vilka det handlar om, så är det istället bra gjort att klara så många poäng som de gjort. Det finns ju inte en spelare kvar. Konstigt att de inte kan konkurrera med den omsättning de har, samt de budgetar de brukar få ihop.
  Ryno, Bergenström, Sallinen, Cehlin, Ritola, Alsenfelt, Kapstad, Guter, m.fl. Bara Ryno och Bergenström är tillräckligt svidande…
  Den här klubben ser ut att vara riktigt illa skött.

Tweets

Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@martin_park021 @VIKFanCentral Jo, det är väl i princip en naturlag… 😄 Men då får vi ta det. Tycker ändå det är rät… https://t.co/63fSqz0Gii

SvaraRetweetFavorit
Martin - Avatarmartin_park021Martin

@SeClaes @VIKFanCentral Sedan gammalt att han hänger game winning goal i tredje mot VIK 4min in i tredje! Fälth gjo… https://t.co/PpTJSjLwcp

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Kapten Jimmie Jansson om träning och annat efter första dagen på is: "Mer på allvar nu med den tydligare riktlinjen… https://t.co/jy5jw6IJo2

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral Jag tycker det var helt rätt att gå skilda vägar. Tyckte det stannade av senaste säsongen så ett mil… https://t.co/KsbYEWa8pK

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto