Scout om Oskarshamns tunga backvärvning i Liwing och IKO:s backsida har den rutin VIK saknar…

Oskarshamn gjorde en av sina bästa säsonger någonsin senast. Laget ser definitivt ut att bli att räkna med nu också då man laddat upp försvaret rejält med tunga namn som Tom Linder, Björn Karlsson (om frisk) och nu senast Jonas Liwing. Enligt @snackarhockey på Twitter har dessutom sylvasse (men lite glidande) playmakern Nicolas Deschamps fru deklarerat att de stannar på Facebook.

Många känner säkert till Liwing men 33-åringen har varit två säsonger i Tyskland senast. Bloggen talade med en NHL-meriterad Europascout om Liwings Tysklandsäventyr:

– Jag gillade honom i AIK. Var en bra, men inte enastående, värvning för Iserlohn. Gjorde det som annonserats. Bra med pucken och PP-material även i DEL. Iserlohn var nöjda med honom.

– Men naturligtvis var han ”tvungen” att flytta till Hamburg för bättre pengar (gissar uppemot 80 000 Euro netto), men som så många andra ”penga-spelare” lyckades han inte där. Gjorde egentligen inga avtryck alls i Hamburg. Bör emellertid vara en mycket bra back nu för Allsvenskan.

***

I stark kontrast till Oskarshamns tunga backsida skriker VIK:s dito efter en uppgradering. Samtidigt lite kul att unga backar nu verkligen kommer få chansen. Men en till tung rutinerad pjäs hade lugnat nerverna lite. Eller mycket.

Hur går det för VIK-ledningen i äskandet för backpengar? Vet att det finns intresse att starta insamling externt men svårt så pass nära den senaste insamlingen. Nu finns det knappt några intressanta/rimliga lediga backar kvar i SHL/Allsvenskan längre.

VIK-ledningen lär kanske få gå ifrån principen att bara värva det man sett och börja titta mot AHL/ECHL eller Mellaneuropa. Dags för oss att börja EP-scouta…

3 svar

  1. Mikael Norén skriver:

    Stefan, jag har försökt kolla upp Goumas, får se om jag hittar något.

  2. Johan Österman skriver:

    Nu är det klart att Urbas inte blir kvar i VIK, han är klar för Vallacher SV. Bara att önska honom lyckatill och tacka för den tiden han var i VIK, han är varmt välkommen åter.

  3. Stefan skriver:

    Ingen kommentar om Moras nye Kevin Guomas? Skulle va kul att höra nån utomstående uttala sig.