Silly: Är det inte snart dags för en ny kanonvärvning & mer om Kalle Loponen: ”Han var inte nöjd själv med sin egen insats men när han fick chansen tog han den”

 

Bloggen fick kontakt med journalisten Tapio Ahlroth som följt nye VIK-backen Kalle Loponens två senaste säsonger i KooKoo i finska toppligan. Tapio arbetar på tidningen Kouvolan Sanomat.

Tapio börjar med att bjuda på sin sammanfattande text om Loponen som publicerades i tidningen:

”Ännu en säsong av prövningar i olika klubbar för Loponen. Han försökte få speltid hos HPK och Ketterä. Han kunde träna i fyra till fem veckor utan att ens spela en match. Loponen har redan sett mycket som ännu en ung spelare.

Säsongen slutade på operationsbordet. Med spelarens egna ord: ”Jag snurrar, vänder och vrider, men ingenting händer egentligen.” Men när skador öppnade upp en plats att spela på och han fick ansvar tog han tillfället i akt och gjorde det bra.”

***

Laget här i andra svenska ligan rankar Loponen riktigt högt i offensiven och kommer få en stor roll här, påpekade jag för Tapio:

– Låter bra, svarade Tapio. Han kan hantera pucken bra och även passningar i anfallszonen är en styrka. Svagheter ser jag i egen zon, där han är för mjuk eller för liten defensivt.

Är han en ren offensiv back?

– Ja, det kan vi säga. Han är mer offensiv än en defensiv försvarare.

– Hårda fakta är dock att under dessa två säsonger i KooKoo nådde han inte toppen. Och som ni kan läsa från min miniartikel ovan var han inte nöjd med sin egen insats.

– Kalle är en fantastisk person utanför isen. Jag gillar hans stil. Och jag tror att flytten till Västerås kommer att vara bra för hans karriär. Hälsa till honom!

***

Måste säga att jag gillar sunt självkritiska människor och hockeyspelare, som Loponen verkar vara. Tänker bland annat på Peter Forsberg som trots att han dominerade i NHL sågade sig själv mellan varven.

***

Är det inte dags för en ny riktigt vass och beprövad värvning snart som en lekkamrat till Komarek & Co.?

Om jag känner NJ rätt vill han inte snåla på toppspelarna och tar nog det bästa han kan få nu och sedan får man försöka spara lite på resten och lösa det då…

6 svar

 1. Lag att beundra! skriver:

  Rubins VIK-backen fixar VM brons mot USA han gör 2 sista målen för Lettland sanslöst. Verkligen ingen (skitunge) GRATTIS🥅🏒

 2. DD skriver:

  Har kollat en del på VM och jag måste säga att jag är imponerad av Lettland. Jag gillar särskild Janis Jaks och Rihards Bukartsa. Både är rightare och Jaks gjorde 25 poäng på 47 matcher i Tjeckien och Bukartsa 25 poäng på 28 matcher i Österrike.

 3. Musse skriver:

  Det är ju bara maj ännu, fick känslan när jag pratade med NJ att han har några som han vill hålla på ett tag pga av det idiotiska avtalet med Shl. Igår fick vi medlemmar följa ett klipp från fysträningen, man kan ju undra varför inte Berglund finns med här om han nu tänkt sig att spela?

  • Christoffer Franzén skriver:

   Med lite tur, är han med på fysträningen, men att klubben inte vill att det ska synas för allmänheten. Av en anledning….🙂🙂

  • Pelle skriver:

   Han får väl kanske inte vara med i och med att han inte skrivit på något kontrakt

   • Musse skriver:

    Nä den förklaringen köper jag inte, han var ju med två månader på is utan att ha skrivit på något kontrakt….
    Kanske tuffare än vi tror att göra en comeback i den åldern och med det uppehållet. Jag hoppas han kan spela men är skeptisk till att det blir något.