Silly: En balansspelare som Erik Jinesjö Karlsson som lämnar MoDo skulle nog passa perfekt i VIK, Ian till Kristianstad & ny högst spekulativ löneskiss

 

Centern Erik Jinesjö Karlsson får lämna MoDo i förtid. En sådan stabil centertyp, som även kan göra runt 30 poäng, vore troligen perfekt som en balansspelare i detta VIK i en andrakedja. Skulle inte förvåna om VIK är intresserade.

När MoDo gick upp 2022-23 var Lerumssonen en viktig doldis som ledande BP-forward i slutspelet gällande istid, och även en hel del PP i grundserien. Även bra produktion framåt, inklusive slutspel.

Enda svagheten i tvåvägsdynamiken på pappret är bleka tekningssiffror, men VIK har kanske andra som kan göra det.

Och i SHL var J-K bara en av fyra forwards som inte hade negativ plus/minus i MoDo. I SHL var J-K också fortsatt en topp-4-forward i BP för MoDo.

J-K har också gjort hela sju säsonger tillsammans med Niklas Folin, en annan ex-MoDoit som kommer från Göteborgstrakten. Så kanske finns en stor vänskap där?

***

Frågan är bara om en sådan som Erik Jinesjö Karlsson passar in budgeten?

Nedan en ny högst spekulativ löneskiss, och återigen måste känsliga läsare lämna eller blunda/kisa nu:

Om detta stämmer någorlunda, och jag brukar ju inte alltid vara helt fel ute, borde det finns utrymme att värva något bra ytterligare, om man då samtidigt lånar ut någon till Ettan.

Detta om budgeten kanske ligger runt 15,5 miljoner eller något sådant.

Intressant då vi snart kommer få besked om det ekonomiska resultatet. Detta efter tunga smällar för bland annat Södertälje och Björklöven. Hur ser de siffrorna ut i VIK? Det påverkar såklart om det blir någon mer värvning.

***

Ian Blomquist hamnar i starka Ettanklubben Kristianstads IK. Perfekt då Ian troligen kommer få en massa matcher i ett bra lag efter en ryckig tid i VIK.

Trots svaj (framförallt framför sig) slutade 21-åringen på 90,0 i räddningsprocent över sina 34 matcher totalt i VIK. Återstår att se om Partillesonen kan få sin karriär på rätt köl igen i Skåne efter att tidigare bland annat blivit uttagen till JVM.

5 svar

  1. Revisorn skriver:

    Jäkligt trött klubbval av Jinesjö. Tyska andraligan är väl knappt bättre än allsvenskan. Förra året gjorde Tobias Lindberg 51p på 54 matcher i den serien. Spelade i Sverige senast i Södertälje och Väsby. Man kanske är bra betalt…

  2. David skriver:

    Såg tyvärr att Erik tyvärr är klar för ravensburg i Tysklands andra liga

  3. Mattias Karlsson skriver:

    Är Noel Franzen klar?