Silly: Högerfattad nordamerikansk ytter ska vara klar för topplag i HA & rykten om att Björklöven ska ta in hela fyra forwards varav minst två från AHL

Denna bild är aldrig fel. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Nu verkar det börja hända grejer. Intressant värre att förre agenten Niklas Granberg twittrade detta:

Vad bloggen hör jagar Björklöven två AHL-forwards, och totalt ska de ha in fyra forwards. Och VIK jagar som sagt en toppcenter och en vass ytter. Troligen är AHL den huvudsakliga jaktmarken även där.

Det ska vara klart också med en välmeriterad högerfattad nordamerikansk ytter till Allsvenskan, antingen gissningsvis till Djurgården, Löven eller MoDo. VIK ska också varit med och huggit, men även om budgeten ökat finns det rikare lag i Allsvenskan…

Tyvärr har bloggen inte fått loss något mer.

***

Kollade med en källa om marknaden just nu:

”Kommer vara några bra kontrakt som skrivs nu i dagarna i HA. De flesta i branschen säger att det kommer öppna upp sig mer om typ någon vecka (NHL-free agency öppnar ju 13:e juli) och kanske bättre att ha lite is i magen fram till dess.

Fortfarande finns många lediga AHL-spelare. Men nästan alla vill avvakta och se om de får något nytt i AHL och de lever med drömmen om NHL även om den är minimal.”

***

Hörde gott från insatt om centern Kyle Topping. Men denne valde tidigare schweiziska andraligan. Enligt rykten var VIK med även där och högg.

6 svar

 1. Peter skriver:

  Det finns ju en del spelare på väg från KHL? T.ex Tyler Graovac… man kan ju alltid drömma men SHL borde väl har värvat klart snart? Schweiz finns ju inte heller så många platser kvar för utländska spelare…
  Men med senaste backvärvning varit förväntningar högre. Vi får se hur det blir. Hoppas att det blev så för att få in såets på center och FW…

 2. Pelle skriver:

  Illa om VIK inte ens kan konkurrera med Schweiziska andraligan.

  VIK borde göra som Löven. Det har ju visat sig framgångsrikt.

  • Peter skriver:

   Vad menar du med göra som löven? Vik har tyvärr inte samma förutsättningar som löven.

   • Pelle skriver:

    Med tanke på att VIK har snålat på flera av värvningarna (åtminstone om man gör anspråk på att vara ett topplag) så borde det finnas pengar till två bra AHL-spelare till dom sista platserna.

    Löven har förstås råd med att värva fler dyra spelare än VIK och även ha en större bredd. Förra säsongen hade Löven ett antal skador när de mötte VIK i kvarten, men hade ändå ett starkt lag.
    VIK borde sträva efter att ha råd med bredden. Kanske kommer nästa år. Svårt att gå upp annars.

    • Viiik skriver:

     jag har skrivit det förr och jag skriver det igen, VIK kan inte jämföra sig med Löven pga en stor stor skillnad, Löven har slutsålt nästan alla sina hemmamatcher. de snittar mer publik än VIK och har således mer pengar. Ska vi göra som Löven måste VIK bli bättre på att få folk till arenan!

     • Jacob skriver:

      Helt rätt, det skiljer 1500 åskadare per match. 1500*250kr*26 matcher är nästan 10 miljoner i högre omsättning bara i grundserien. Det är 2/3 av hela viks spelarbudget och 1/4 av viks omsättning. Löven omsatte 70 miljoner utan att äga arenan. Ser man det så så fattar man att det inte går att jämföra.