Silly: Koll på tänkbara eventuella nyförvärv – kanske passar VIK bättre för Bordson nu och några tänkbara Ettanfynd plus några ”gamla godingar”

Sex spelare på plan och en sjunde på läktaren. Så är det ofta i Västerås. Men nu är det högst ovissa tider... Arkivfoto: RUNE ÅHLÉN

 

Dags för lite Silly. Känsliga läsare varnas, nedanstående är lite inside skamlöst blandad med egna spekulationer. Bloggen (och VLT) har redan diskuterat vissa namn.

VIK vill ha ett spetsigare lag med tydligare rollfördelning och balans. Och även om det ska in beprövad spets är det såklart även av stor vikt att Patrik Zetterberg dessutom kan fynda mer ”okända” namn för mindre pengar.

Bloggen har hört lite gott om några eventuellt tänkbara namn, samt egna spekulationer, plus några beprövade namn.

Detta nedan med fokus på högerfattade spelare som jag tror VIK vill ha som lekkamrater till vänsterfattade pucktrollarna Anton Svensson och Alexander Lunsjö (som jag hört alltså trivs oerhört bra här…).

Och om bägge toppbackarna Jansson & Trivellato (bägge leftare) stannar blir det ännu viktigare att hitta även rightare på backplats:

BACKAR

Marcus Karlström, 26, En late-bloomer som utvecklats stort i Almtuna säsongen som gick. Väldigt allround rightare som är bra över hela isen. VIK har enligt uppgift ”koll” på backen, men det har garanterat flera lag. Vad bloggen såg vore det en mycket bra topp-4-back i VIK utan att det kanske kostar skjortan.

Henrik Nilsson, 29, storväxt defensivstark rightare med mycket SHL-rutin som kan spela ganska tufft. Spelar i samma lag (Dornbirn) i Österrike som Jerome Leduc tidigare (och många vill nog även se Leduc igen, eller?) med habila 27 poäng på 54 matcher. Ett defensivt backalternativ i toppklass om Niclas Lundgren blir lika svår som tidigare att locka till hemstaden?

Alexander Molldén, 25, Ytterligare en late-bloomer. En kunnig på insidan tyckte backen ”såg spännande ut i Kristianstad. Grymt skott.” Gjorde flest mål av alla backar i PP i hela HA med sex fullträffar från sin högerslägga. Frågan är hur totaltspelet är, en insatt menade att han utvecklat det.

Tobias Aronsson, 22, Mariestad: En insatt menade att ”Aronsson är fin och bra räckvidd. Lugn, rörlig, ruggigt smart tvåvägsback”. Gjort succé i ett Mariestad som slog favoriten Boden med 3+3 på sex slutspelsmatcher. Dock leftare.

Adam Thilander, 22, Skövde: Gjorde hela 41 poäng på 33 matcher Ettan. Den 22-årige rightbacken har öst in poäng i Ettan några säsonger nu. Även 2+4 på 13 matcher i Almtuna i HA för några säsonger sedan. Juniorlandslagsmeriter.

FORWARDS

Sebastian Kaijser, 23, Boden: En kunnig insatt menade att ”något HA-lag borde plocka Kaijser, verkar ha utvecklat spelet med puck, 55 poäng på 35 matcher, och kan spela tufft.” Just tuffhet och storlek är något VIK behöver få in nu när Anthon Eriksson och Sam Marklund (och kanske även Henrik Hetta) lämnar. Dock leftare.

Gary Nunn, 31, vindsnabb rightare som ofta öst in poäng i lite sämre ligor, men var även bra i AIK tidigare. Bloggen gillade Nunns genombrottsförmåga, frågan är bara hur bra kanadensaren är på distansskytte, i tighta slutspel och i PP?

Zach Budish, 29, storväxt välmeriterad rightare som grötar på bra i succélaget Västervik. Inte den bästa skridskoåkaren, men är en spelartyp VIK saknat de senaste åren, ”front-of-net-player” med bra händer som kan göra mål. Ryktas finnas med på en gulsvart bruttolista, men behöver en bra omgivning som jobbar fram puckar, ser det ut som.

Rob Bordson, 32, välmeriterad tung centertank (leftare) som gjorde succé i Västervik, fantastisk tekare som även gör poäng, fin playmaker. Enligt rykten hade Bordson spelat i VIK istället för Steven Iacobellis om familjen Bordson inte förväntat/fått tillökning. Så det finns nog upparbetade kontakter. Fyller dock 33 i juni så åldern kan vara ett litet frågetecken.

Thomas Valkvæ Olsen, 27. En ren och skär målskytt. Tung rightare som öst in mål i Leksand och Södertälje, senast i Norge. Nog öppen för förslag i dessa tider. Passar perfekt för ett lag, som VIK, som vill ha in beprövad spets i form av hypervasst högerskytte.

***

Vilka övriga fynd och tänkbara beprövade spetsar tror bloggens kunniga läsare vore bra för VIK? Kommentera gärna! Finns såklart många, många fler. Bland annat i Nordamerika.

7 Responses

 1. Allkemisten skriver:

  Har följt Tobias Aronsson i flera år, absolut den jag skulle satsa på för att få en spelande back.

 2. Pelle skriver:

  Varför inte filip ahl🤔🤔

 3. N Lidström skriver:

  Enligt Sanny & Svensson (podden), ryktas Benker å Hertzberg till Almtuna

 4. Kenneth skriver:

  Oliver Arle Östergren 22år Leftare Kumla
  2018-19, 37 matcher 41 poäng
  2019-20, 35 matcher 33 poäng
  2020-21, 36 matcher 52 poäng

 5. Kalle skriver:

  Alexander lavoie var det väl snack om?

  • Mikael Norén skriver:

   Hej Kalle, ja Lavoie finns i länken i artikeln. Han är ju väldigt skicklig i PP och högerfattad, men ska vara lite av en lyxlirare också, som fått lämna klubbar eftersom han bidrar för lite i spelet. Men ska man vässa PP är det ju en bra start.

 6. Jari Vitala skriver:

  Porsberger måste vara intressant. Gör nog minst 30 poäng i rätt omgivning samt skulle öppna upp PP då Z inte är ensam högerskytt som kan avsluta