Silly: Patrik Zetterberg ska ha tackat nej till flera SHL-klubbar & så kostar en sådan som McIntyre som lämnar finska bottenklubben SaiPa

Patrik Zetterberg måste vara bra även på pussel. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Har hört från bra källor att sportchef Patrik Zetterberg tackat nej till flera SHL-klubbar angående att låna ut spelare dit under brinnande säsong. Bara att lyfta på hatten för Zäta som inte vill göra VIK till en farmarklubb.

Det skulle ju inte rimma med SHL2024 heller. Och då kommer vi osökt, för att lyfta blicken lite, in på denna långsiktiga plan nedan som vi får hoppas VIK kan fullfölja med stöd av sina samarbetspartners: Spännande gulsvarta år väntar. Detta är ju förhoppningsvis bara början.

VIK har hur som helst lagt en bra grund redan i år med JG, DG & Co. Om denna trupp kan kryddas framöver kan SHL-drömmen leva allt starkare. Så Gulsvart i bästa fall närmar sig toppklubbarna bit för bit, om allt vill sig väl.

***

Då spelarmarknaden är så tunn har jag hört att det fortsätter jobbas på övergångar inom HA. HV71 köpte ju enligt uppgift Myles Powell från Västervik för runt 700 000 kronor, plus såklart spelarens lön och boende med mera.

Det säger något om marknaden. Vad jag hört börjar prislappen ofta runt 300 000 kronor för att köpa loss ”HA-stjärnor” i mindre klubbar. Och det verkar inte vara så att någon HA-klubb är i akut ekonomisk knipa heller, plus såklart att tabellen är jämn och att många är indragna i bottenstriden.

Med denna övergångskostnad plus lön och boende/bil blir det lätt nog runt en halv miljon det kostar för några månaders spel. Då blir det ju en balansgång huruvida man ska vänta på att man då kan få loss någon bättre spelare närmare 15:e februari.

Så kanske kostar gissningsvis en sådan som Trevor Cheek i Kristianstad (om nu KIK överhuvudtaget vill sälja) 500 000 kronor totalt för att få över. För att ta ett aktuellt exempel på en mycket intressant spelare i som skulle passa bra i VIK framför kassen.

Det blir en stor månadskostnad för en totalt sett ändå på högre nivåer ganska oprövad spelare – i alla fall i relation till någon annan man kanske kan få över närmare klockan 23.59 den 15 februari, men samtidigt måste man ju våga satsa för att vinna det stora priset.

***

Hörde att NHL-meriterade veterancentern David McIntyre (ex-SaiPa) är på väg till tyska toppligan. Där sa en insatt att han kostar minst 30 000 Euro netto + boende/bil m.m. för dessa återstående månader. Då blir totalkostnaden resten av säsongen kanske ungefär densamma för en sån som Cheek grovt gissat.

Många siffror och spelare att värdera för sportcheferna…

2 svar

  1. Marko skriver:

    Ja, det bästa vore ju om man slapp köpa loss spelarna men det kanske är enda sättet att få den ” rätte”
    Nu har ju VIK säkerligen en del pengar trots covidkaoset men det är inte lätt att ta beslut med denna ”döda” marknad.
    Men visst skulle ex en Cheek muntra upp stämningen lite precis som Bozo skrev.

  2. Bozo skriver:

    Skulle älska att ha Trevor Cheek i laget, perfekt i ett underdog lag och en spelartyp VIK skulle må bra av.