Silly: Skinnars lämnar och nysignade Ehrnberg kan nog hjälpa passningsspelet – se och lär lite hur Oskarshamn flyttar pucken

Johan Skinnars har det mesta men är kanske inte den snabbaste och starkaste. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Johan Skinnars till utlandet enligt VLT.se. Forwarden är ju en storstjärna i Ettan (och i lite lugnare ligor än HA) då det behövs yta och tid för att utföra de fina konsterna med klubban.

Vi får hoppas att Patrik Zetterberg istället kan hitta lite snabbare och starkare spelare med samma spelsinne och teknik som Skinnars. Någon kan snirkla lite mer på mindre ytor i trafiken.

***

Trots allt är grunden i ishockey snabbt passningsspel, fina mottagningar och snabba positionsbyten där spelare utan puck ständigt letar luckor. Detta samtidigt som puckförare klarar av att hålla blicken uppe och samtidigt kontrollera, driva och fördela pucken.

Det enkla är ofta det geniala och just ovanstående har Oskarshamn fått in. Smålänningarna slår nog flest och bäst passningar per match av alla lag. Och de får det svåra att se lätt ut.

Och gällande snabbt passningsspel och kombinationer är ju några av spelartappen trots allt kanske inte helt oersättliga just gällande den aspekten.

Frycklund, Zetterberg och Lindelöf är ju kanske, med handen på hjärtat, lite mer av individuella artister, snarare än snabba spelare som kör mycket ”give-and-go” och vill släppa pucken kvickt till nästa gubbe, i ständiga kombinationer.

Där finns ju möjligen förbättringsutrymme, på ett plan, gällande topp-6-forwards. Att närma sig Oskarshamns framgångsrika snabba passningsspel.

***

En back på inslagen väg, enligt resonemanget ovan, kan förhoppningsvis vara Carl Ehrnberg, som alltså fick ett A-lagskontrakt idag enligt VIK.se.

Endast 175 centimeter lång och bör således ha sina styrkor i rörlighet och passningsspel.

Ehrnberg är rolig att jobba med, superseriös, förstår vad som krävs för att bli bäst. Modern tvåvägsback, duktig skridskoåkare och bra förstapass. Samma enorma tävlingskalle som Kalle Östman. – Thomas Paananen (i vår podd)

 

A skilled mobile defenseman. Ehrnberg is headsy (smart) with the puck, and got good vision. – Nathan Leaman (tränade Ehrnberg i Providence College, NCAA.)

Ehrnberg verkar på pappret ha verktygen att kunna vässa VIK:s passningsspel. Spännande fortsättning följer.

***

Kanske kommer de spelare som är hyfsat snabba, tekniska och med bra spelsinne (oavsett hur små de är) blir ännu mer framtidens melodi?

2 svar

 1. David skriver:

  Vilka forwards skulle du vilja se i VIK? Har du några realistiska namn som du tänkt på?

  Det finns ju många bra lediga, men jag har några som jag skulle kunna tänka mig se i VIK, som t.ex.

  William Quist, som gjort det bra i Danmark i år.

  Filip Ahl, som var hyfsad i Tingsryd, tror att han kan komma högt upp i poängligan om han får rätt omgivning nästa säsong.

  David Åslin, har haft det lite tungt de senaste säsongerna, men där finns det ju stor potential. Är väl ganska lik Skinnars i spelstilen, men snabbare skridskoåkare.

  Ludvig Elvenes, inte så bra i år, men var ju bra när han var utlånad till Oskarshamn året innan.

  Dåligt med rightare, men du kanske har några på din lista? 🙂

  • Mikael Norén skriver:

   Hej David, det är ju svårt att sia om. Men jag har ju listat en massa forwards tidigare som finns tillgängliga på bloggen. Jag önskar dock att man får fyra centrar som kan teka denna gång. Dina namn du listar är ju intressanta 🙂