Silly: Två tunga nyförvärv på väg in från MoDo och Malmö som ledare för forwards och backar & J20 klarade sig kvar då även Björklöven gick upp

25 svar

 1. Sebbe skriver:

  Nyfiken vilket målvaktspar vi tänker till detta år?
  Kanske kunde hävelid vara något som mest agerat backup om detta år i DIF? https://www.eliteprospects.com/player/578759/hugo-havelid
  Kanske kunde bli bra med Andreas Ljunggren som backup?
  https://www.eliteprospects.com/player/44013/andreas-ljunggren

 2. Petri skriver:

  Hittade den här liraren när jag surfade runt på EP:
  https://www.eliteprospects.com/player/211048/christian-kasastul

  https://www.youtube.com/watch?v=rpAqiHI9_oM
  https://www.facebook.com/watch/?v=1047673385608417

  Bra stats efter USA. Kommer dock inte ihåg honom från AS tidigare.

 3. Steg på hemmaplan skriver:

  ”EN BRA SPELARE SOM VILL TA NÄSTA STEG” så presenterar VIK en av årets nyförvärv.
  En undring varför behövde den duktige Skedung byta klubb för att ta sitt nästa steg och få spela i mer offensiva roller?
  Bygg även upp en egen kärna med duktiga spelare

 4. Patrick skriver:

  Niklas Folin klar för VIK, har skrivit 2 års avtal. Mycket bra värvning. Blir lite orolig dock när jag läste att NJ får mindre pengar att röra sig med är det någon som vet nått. Med tanke på hur han har värvat fram till nu så verkare det så? Tror på NJ så det blir nog bra till slut. Längtar redan till att säsongen ska börja.

  • C skriver:

   Jag tror det är superbra om NJ får mindre pengar att röra sig med. Det låter kanske fel i första läget men kommande säsong behöver VIK främst stärka stommen och få den att dra år rätt håll. Det är sällan de dyra spelarna som har kombinationen av att både vara hungriga och vilja stanna flera säsonger i rad. Dessutom så har vi öst väldigt mycket pengar på spelare som floppat 3 säsonger i rad. Hellre några fler fyndade Dmytriw nu som gör 25-30p men är stabila över hela isen om ni förstår tänket.

   Varken BIK eller Mora hade några större budgetar gångna säsongen men gjorde det i slutändan kanon båda 2 genom att ha just yngre hungriga spelare som lyfte sig.

   Om ”vi” sponsorer orkar fortsätta på liknande nivå som tidigare kanske man kan bygga lite kapital för framtiden istället. Är ju inte omöjligt att det blir en ny ”säsongernas säsong” med utökning av SHL snart igen.

 5. Stenberg skriver:

  Värvningarna på backsidan verkar ha starka defensiva egenskaper. Tyder på att Jansson – och förstås Flood – kommer att få fortsätta att utveckla sina offensiva ”skills” med bra defensivspelare bredvid sig. Innebär det att offensive Lindelöf också får plats i backuppsättningen (han är nog dessutom billig med uttal vilja att stanna i VIKs trupp)??

  • PatrikH skriver:

   Vore kul att få med Lindelöf som kan bidra starkt offensivt, men behöver en snabb defensiv backkollega för att täcka upp bakåt.

   • Gubbe skriver:

    Alltså sluta. Lindelöf ska absolut inte ha kontrakt med VIK. Vore ett tjänstefel om han får ett erbjudande. Katastrof defensivt och offensivt bidrog han inte mycket med förra året. Ta hellre in någon junior istället som iallafall törs gå in i närkamper och kan åka skridskor.

    • Musse skriver:

     Lindelöf bidra starkt offensivt….?!?! Det har han ju inte direkt gjort de två senaste säsongerna. Det räcker med att vi får dras med Jansson som även han tappat offensiven. Nej ge den platsen till en junior och fyll på de platser som är kvar med riktigt offensiva rightbackar med vasst skott.

     • Stenberg skriver:

      Jag tycker man ska gå efter fakta vid bedömning av prestation. Trots VIKs usla säsong hade VIK tre backar i topp25-listan över poänggörare bland backar. Flood (plats3, 36p), Lindelöf (plats15, 20p) och Jansson (plats17, 20p). Endast AIK och Djurgården hade fler backar på listan =4. Brynäs och SSK lika många som VIK, övriga färre på listan eller förvånande nog Björklöven där ingen back noterades i topp25. De invärvade backarna i VIKs nya trupp är utpräglat defensiva vilka kommer att bli utmärkta partners till de offensiva backarna vi har på kontrakt plus ev Lindelöf eller någon annan back med offensiv förmåga

      • Musse skriver:

       @ Stenberg. Nja jag är tveksam till att bedöma prestation på poäng så länge det räknas andra-assister. En back börjar ju oftast med pucken och kan i princip få en poäng bara av att lämna över pucken i egen zon. Det finns ett bra citat, ”Statistik är lögn, förbannad lögn” T ex Gersish gjorde 19 mål, men det fanns en hel del i hans prestation som jag var mindre nöjd med. Ang. Lindelöf så kan vi vara överens om att vi inte är överens om att satsa vidare på honom.

       • Stenberg skriver:

        Visst, Limdelöf har vissa svaga punkter i sitt spel men i par med en bra defensivback – gäller även Jimmie – kan laget få ut mer av de offensiva styrkorna.
        Det här är Lindelöfs siffror – sex mål, plats 15 bland totalt ca 100 backar.
        15 66 Lindelöf, Alexander VIK LD 51 6 14 20 11 43:43

       • Alkemisten skriver:

        Har gärna 7 backar med en lagom mängd andra assister, dvs de sätter snabbt igång spelet med enkla med (August Tornberg är bra exempel), och en stor mängd + poäng, det enkla är oftast det bästa.
        Skott från backar ska komma på ”insidan” av täckande motståndarforward då ser inte målvakten pucken, det är detta som Jansson tappat.
        Hur korrigerar man detta? Isträning även under sommaren, bara skillsträning, inget annat.
        VIK är nog en av dom få klubbarna som inte har detta för J18 och uppåt under vår sommar.
        En del kallar det ”after season” andra ”off season”.
        VIK satsar fullt ut på gammal brunkig gymträning, varför tror ni alla var skadade förra vintern? Varför inga skillsträningar?
        Vi måste hela tiden köpa in skillstränade spelare, som sedan sakta tapper.
        Jag trodde NJ fattat något av vad Örebro gör bra men uppenbarligen fattade han inte även fast konceptet och lösning var rakt under näsan.

    • Pelle skriver:

     Gubbe.Titta på plus minus statistik så ligger Lindelöf på ×-0 och har spelat över 19min i genomsnitt.Blev 6 mål och 14 ass…Så oduglig har han inte vart..Han behöver en def skridsko stark back bredvid sig.Lindelöf är bra med puck och teknisk.Behöver bli lite tuffare.. han är nog en billig lösning.Flood och lorek är väl dom som har mest problem i försvars zoo

     • Eusebio skriver:

      Rör inte Flood, rör inte Komarek, du kan kritisera de andra, det är regeln… Flood och hans kamikazespel har inget SHL-intresse.

 6. Kolle skriver:

  Jag tror att Folin är en kanonvärvning, säger jag som MoDo-it. Verkligen ingen flashig spelare, men som ALLTID kommer till spel med rätt inställning. En spelare som står upp för laget, täcker skott och förmodligen kan få in lite karaktär i gruppen.
  För mig har VIK de senaste åren varit oerhört spretiga. Spelare som ser sig som bättre än de är och tycker att det är roligare att spela offensivt och göra poäng än ta det hårda jobbet och prioritera defensiven. Flera ledande spelare som sätter laget i skiten då man tar korkade utvisningar. Spelare som kan göra riktigt bra matcher mot bra motstånd, men vara helt urusla mot sämre lag.

  Därför är Folin rätt för VIK. Förvänta er inte många poäng från honom, men däremot täckta skott, uppoffrande spel och en kille som alltid gör sitt bästa för laget.

  • Johan Carlsson skriver:

   Tack Kolle. Det är precis en (några) sådana backar som behövs. VIK behöver byggas om från grunden och detta måste göras bakifrån. Vårt id var förut att vi var jobbiga att möta och spelade tight bakåt. Senaste 3-4 säsongerna har detta raserats och alla tror att de är stjärnor framåt och hoppas att nån annan gör jobbet bakåt. Klena backar och simmande målvakter är inte en framgångstaktik

   • Bozo skriver:

    Jansson har verkligen varit ansiktet utåt för det du beskriver. Han behöver omprogrameras. Man behöver i alla lägen hålla sig till grundspelet som man kommit överens om, även när resultaten och skadorna går emot. Annars sätter sig det aldrig.

  • Pelle skriver:

   Jag håller med dig om hur det sett ut. Discilplinen har varit bedrövlig. VIK bygger om nu med NJ vid rodret. Det tar ett par år, men kan nog bli mycket bättre redan i vinter.

  • Mr H skriver:

   Kolle: Mkt bra skrivet. Du förstår vad det handlar om. Laget behöver ha alla skills. Framför allt bli ett lag som hatar att förlora. Ett lag där varje individ vet vad han ska göra, och som kan lita på att de andra gör sitt.
   Bra skrivet även av Johan Carlsson.

  • C skriver:

   Roligt när fans från andra lag kommer in och har en proffsig och hjälpsam dialog. Superbra skrivet och grattis till klarat kontrakt!

   Angående VIK så gillar jag omtaget man gör, det verkar som att man lärt sig av misstagen och tagit till sig av kritiken. Nu gäller det att vi fans har tålamod med för den här säsongen ska ingen nämna orden att gå upp och ens, vi är inte där i näringskedjan just nu. Etablera oss som topp 6lag som Helmersson sa.

   Dock behöver vi några fler spelare med ännu tydligare ledaregenskaper men det är nog på g.

   • Mr H skriver:

    C: Bra! Ungefär som jag skrev tidigare i en längre kommentar här. Först etablera oss högt och bli tunga här i denna serie.
    Växa ekonomiskt – och se nya möjligheter därefter.