Söderkvist: ”Filander är mer taktisk och vi skulle kanske behöva mer tyngd”

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Centralen fick byta några ord med VIK-legenden Marcus Söderkvist som hade lite intressant att komma med.

Hur är läget Marcus?

– Som vanligt vid den här tiden är man ganska sliten, vi tränar ganska mycket mängdträning nu. Men jämför jag med föregående år känner jag mig starkare.

Hur känns laget?

– Det känns som vi har ett starkare lag i offensiven, med bra spetsspelare, men vi skulle kanske behöva lite mer tyngd! Vi får se vad Niklas hittar på!

Jämför Filander med Fagervall!

– Jag tycker det är svårt att jämföra tränare, men som jag har uppfattat Filander är han lite mer taktisk än vad Fagervall var.

Vad menar du med det?

– Martin är väldig noga på att ge taktisk feedback till varje spelare. Vad gör man bra/mindre bra, och vad man behöver träna på. Men det är lite för tidigt att kunna jämföra dem redan nu!

Vilka är ledartyper i laget nu när ex. Lindh har slutat?

– Jag tycker alla är ledartyper på sitt sätt, men vist är det de äldre med lite mer erfarenhet som har ett stort ansvar.

***

NJ hoppas alltså landa en klassback av Brendan Mikkelsons kaliber. Helst såklart Brendan själv, som tjänade 150 000 dollar i AHL ifjol. Insamlingen rullar vidare.

Många funderar nog på om man ska ge eller ej.

Undertecknad har givit en slant och tänkte lite så att detta är ju mitt stora intresse. När andra köper ett fiskespö för 10 000 kr eller en skidutrustning för många tusenlappar så satsar vi på vårt intresse som vi mår bra av (för det mesta).

Det gjorde valet lättare i alla fall för mig att ge en slant denna väldigt unika säsong! Tänk vad det skulle vara fantastiskt att vara i SHL många år framöver och få behålla våra egna stortalanger!

I skrivande stund är det 305 personer som givit 215 516 kronor. Det har börjat bli drag sedan NJ tydliggjorde målet.

 

3 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  g-s, jag det var intressant att höra, spelare brukar inte vara så konkreta.
  ***
  asd, ska kolla på det 🙂

 2. asd skriver:

  Skulle du inte kunna uppdatera poängligan efter kvällens drabbning, Mikael? 🙂

 3. g-s skriver:

  Intressant att en spelare, i det här fallet söderkvist upplyser tyngd. Kan tänka mig att det ger en trygghet som gynnar hela laget (inte minst spetsen) att ha en tuff fysisk spelare som kan dela ut rejäla tacklingar mot motståndarna. Själv skulle jag vilja se en som även kan ta för sig och beskydda om så behövs..

  Ps. Bra skrivet ang insamlingen!