Sportchef Z inför Kristianstad och efter Almtuna om kräftgången och fysfrågan: “Alla inblandade måste ta ett mycket större ansvar för sin egen prestation men våra testresultat på spelarnas fys är minst lika bra”

 

VIK har gått kraftig kräftgång under en lång tid. Gulsvart har förlorat sex av sju och har över tid bara vunnit fem av de senaste 18 matcherna. Därmed är femteplatsen plötsligt hotad av Södertälje och formen är allt annat än god inför slutspelet.

Förlusten senast hemma mot Almtuna (2-4) senast fick bägaren att rinna över för många, inklusive Thomas Paananen och sportchef Patrik Zetterberg.

– Självklart är vi inte nöjda med prestationerna senaste tiden. Det är frustrerande att vi inte kommer upp i den nivå vi vill och vet att vi besitter, säger sportchefen till bloggen.

– En stor anledning till det är såklart alla skador och sjukdomar som vi dragits med i snart två månader. Det rycker sönder kontinuiteten i vårt vardagliga arbete med laget, vilket gör att det är svårt att spela ihop kedjor och backpar samt specialteams.

– Sen måste såklart alla inblandade ta ett mycket större ansvar för sin egen prestation och vara redo att kunna ge 100 % för lagets bästa varje dag, och det är kanske lite talande att sportchefen känner sig manad att säga sådana självklarheter.

Många fans ifrågasätter fysträningen sedan Helena Ambjörn lämnade, hur lyder er egen analys?

– Vi ser över alla bitar i vår verksamhet och kommer göra analyser av detta efter säsongen vilket vi alltid gör. Våra testresultat över spelarna ser minst lika bra ut denna säsong.

– I nuläget när spelet inte riktigt kuggar i och inte flyter naturligt tar det såklart mycket mer energi från spelarna än om man jämför med exempelvis förra säsongen, menar sportchefen.

– Där ligger en stor del av förklaringen till att vissa uppfattar oss som sämre tränade denna säsong, säger Patrik.

Ni har backar och målvakt i topp i poängsnitt och räddningsprocent, men bäste forward ligger 35:e i poängsnitt i HA. Kommentar?

– Självklart önskar vi att vi haft några forwards topp 20 och någon topp 10, men det viktigaste är att laget vinner och inte vilka som gör poäng, säger sportchefen, som enligt vissa rykten ska haft allvarliga samtal med spelarna efter Almtunadebaclet där det klargjorts vad som förväntas.

***

En annan rapport är att VIK ska försöka överbelasta ännu hårdare i egen zon för att försöka vinna puck tidigare då motståndarna anfaller. Dock är det då alltid en risk att man blir överspelade. Men bra att det verkar hända något och många spelare ska vara välbehövligt och sunt självkritiska.

De spelare som tycker synd om sig själva göra sig icke besvär, då passar man bättre i städer med mindre ambitiösa lag och fans.

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1582657924
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1232382776982327296";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1232382776982327296";s:5:"pDate";s:19:"2020-02-25 19:12:05";}}";

14 Kommentarer

 1. Kjell jansson

  Visst har det varit både upp och ner i resultaten under denna säsong och alla dessa skador har inte gjort att VIK knappt haft fyllt lag ibland ! Så skadorna tror jag har bidragit till mycket av motgångarna denna säsong ,sen har inte alla nyförvärv blomstrat ut och vissa av förra årets spelare har inte heller steppat upp ett steg ! Men alla kan och skall göra sitt bästa DET måste vi kunna kräva av spelare! Än är inte säsongen slut så kom igen VIK !

 2. Martin

  Västerås ligger 5a med en relativt begränsad budget sitt 2a år efter div 1.

  Kom igen nu. Ingen kris över huvudtaget.

  1. Bozo

   Det är inte främst placeringen folk oroar sig om, snarare prestationen och den synliga inställningen som dessutom blir sämre ju längre säsongen går. Prestationen som Paananen har fokuserat på.

 3. Gulsvart

  Det är fysen som brister, det kan vem som helst se, sedan får Z som signade dessa två nya fystränare säga vad han vill. Att erkänna felvärvningar och stå för det klarar inte Z av, det är hur tydligt som helst.

  1. Gurkan63

   Bra sakt. Ta ansvar Zäta och säg som det är och påstå inte att laget är bättre för du skjuter dig bara själv i foten

 4. Gurkan63

  Att säga att läget är bättre än det visa är bara rent skitsnack vore det så så skulle läget inte ligga där dom ligger en spade är en spade ingenting annat. Att det ska vara så jävla svårt att säga som det är bara att säga att läget är inte bättre än så hära vi har misslyckats till denna säsong istället för att gömma sig bakom massa klyschor som alla vet är skitsnack .Ang fysen så så pannanen tidigare att spelarna var starkare i år så pass mycket kan jag om träning att få en att lyfta lite mera det kan man göra på någon vecka med någorlunda seriös styrketräning. Men att ha bättre flås är en helt annan fråga och tar betydligt längre att få till och det är flåset som värkar vara ett av problemet i år för vik.

  1. Malte

   Tråkigt med dessa extremt negativa s.k. supporters….
   Ligger gnällbältet i Västerås?

   1. efterlyst

    Personen har en åsikt och en personlig analys av situationen och du väljer att slänga diverse epitetet för att förminska det han sakligt skriver. Skärp dig. Om någon är från gnällbältet är det du. VIK behöver inte sådana som du längre. Väx upp!

    1. Pelle

     Att anklaga någon som försöker förklara och påstå att det är rent “skitsnack”, vad är det som är sakligt med det??
     Personlig analys? Att anklaga Z för lögnare, hur gick den analysen till?
     Och slutligen NEJ, gnällbältet ligger inte i Västerås, det är Västerås som ligger i gnällbältet! Uppenbart för alla utifrån som läser här

   2. Gurkan63

    Malte du behöver inte hålla med mig i minna åsikter att kalla mig i still med gnällig det får stå för dig. Jag har lämnat en personlig åsikt ingenting annat. Du är välkommen att lämna en personlig åsikt/analys om läget i vik.

  2. Peter

   Jag kan faktiskt håller med om att VIK i även i år bättre än de visat under de senaste matcherna. De har dock en alldeles för låg lägsta nivå men vi sett att de kan även spela riktigt bra matcher.

 5. Vikarn

  Saknar ärligt talat några av grabbarna vi hade i ettan. Det var killar som krigade varje match för klubben, laget och supportrarna…

  1. Mathias Helsing Andersson

   Ja, Hade velat se Conny i PP i slutet av denna säsong!

Tweets

#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Tror du Rauchenwald flyttar hem innan Jul? 🤔 Han gör inte några direkta misstag, men sticker inte ut… https://t.co/o4y2N8gl8N

SvaraRetweetFavorit
Martin - Avatarmartin_park021Martin

@VIKFanCentral Mikael, vet du hur det funkar med försäkringar osv kopplat till långtidsskador osv?

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@JoeLongplay Gunnarsson har lite för bra CV för det. Kan bara bli bättre härifrån. Men DG behöver bli mer vaksam och ödmjuk i egen zon.

SvaraRetweetFavorit
liberty longplay - AvatarJoeLongplayliberty longplay

@VIKFanCentral Östman har imponerat sen första matchen, kan nog vara årets fynd. Däremot kan Gunnarsson bli årets flopp.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto