Varför krångla till analysen: Alldeles för många forwards har floppat och hur ska VIK undvika att hamna så här fel igen forwardsmässigt?

Kan VIK få fart i spelarutvecklingen igen? FOTO: RUNE ÅHLÉN

6 Responses

 1. Bozo skriver:

  LÅNA ALDRIG MER SPELARE FRÅN SHL SOM HAR KONTRAKT NÄSTA ÅR.

  Bättre att ta in någon från Ettan och utveckla.

  • Gurkan63 skriver:

   Håller helt med dig Bozo. Oavsett vilken det är, Hur mycket tror du att Zetterbergs återkomst till vik beror på att pappa är verksam i vik ?

 2. Jack skriver:

  Bra sammanfattat! Skotten på mål (på målvakten) är okey MEN forwardproblemet är också att ofta skjuter på målvakten eller utanför målburen. Har aldrig sett VIK skjuta så dåligt även när man träffar. Ledarstab och spelare måste ”läsa” motståndarnas målvakter bättre. Man har svaga punkter som måste nyttjas! Gör research. Det kan löna sig.

 3. Musse skriver:

  Tessier är väl etta i poängligan före Hertzberg med sina 33p? Och han har väl levt upp till förväntningarna kan jag tycka. En av få som visar engagemang och tjafsar med motspelare och domare för att försöka väcka sig själv och laget. Kommer landa kring 40p. som är ok.
  Värvningar är ju mer eller mindre alltid chansningar, så även förra året men då överträffade de alla förväntningar.
  Håller med om att årets forwards underpresterat. Vi saknar nu karaktärer som Frycklund och Östman som drev laget offensivt. I ett lag måste alla lagdelar fungera. Jansson och Leduc har levererat offensivt men i egen zon saknas spelskickliga spelare som Alex och Living. Alla backar utom Leduc och Åkerström har inte förmågan att lösa situationer ut ur egen zon. Det kladdas och går för sakta bakifrån och då får heller inte forwards sina snabba spelvändningar. Jag är övertygad om att Z kommer leta andra karaktärer till nästa år. Tabelläget är ju ok men inte spelet. Vi ska vara glada att vi inte kan åka ur och fortsätta bygga långsiktigt.

 4. Gurkan63 skriver:

  En bra analys , frågan är hur så många kan flippa under samma säsong ? Själv tycker jag att sluta plocka in spelare från SHL dom plattsar inte i sinna lag och det utav en anledning och att tro att dom ska blomma ut u vik är bara dumt att tro på. Vik har gått ifrån 2 vinnande saker denna säsong den ena var att byta ut fystränaren den andra var att plocka in spelare från SHL. Dom som väljer att dra har gjort sitt val och sluta och tro att vik ska stå där och ta tillbaks er när ni floppar i era nya klubbar. Om ingen storsponsor dyker upp så lär vik harva i allsvenskan under mycket lång tid.

 5. Göteborgaren skriver:

  Efter förra säsongens succé kanske förväntningarna och trycket varit för stora på spelarna. Det brukar ju talas om att andra året är tufft. Klubbens målsättning har varit Topp-8, men vi supportrar önskar Topp 2-3.
  En viktig del i kräftgången just nu tror jag är alla skador. Under den perioden fick många spelare slita oerhört hårt och gjorde fantastiska prestationer men förlusterna kom ändå. Nu känns det som om farten försvunnit från spelet, det som gav framgång i början, och att självförtroendet är i botten.
  De två närmaste matcherna är oerhört viktiga för slutet på säsongen. Förra gången VIK mötte Kristianstad borta, blev det än viktig vändning och början på bättre spel. Den matchen följs av Karlskoga hemma, en match som alltid ger energi. Här finns en möjlighet till vändning och bättre självförtroende.

  Blir det däremot förlust, krävs en ny tillfällig röst i båset om något ska hända.