Succéerna sätter saker på sin spets och ”SHL2024” kanske behöver bli mer ”SHL2022”, vad är felet då även Almtuna lånar ut toppspelare & Immo kanske snart på marknaden igen?

Frycklund lämnar. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

William Wikman och Mikael Frycklund har varit sanslöst bra halvvägs in i säsongen. Lukas Zetterberg och Isak Skedung har också varit fantastiska. De har dessutom åldern för SHL, även om klockan kanske börjar ticka lite för 28-årige Frycklund.

Särskilt Wikman och Skedung lär vara högvilt för SHL-klubbar då de kan spela i så många olika roller.

Kvartetten ovan har redan SHL-rutin. De har olika typer av band till VIK och varandra som gör att de kanske spelar i VIK för en ”close to home discount” som man säger i NHL – ”hemmarabatt”.

Det är inte osannolikt att alla fyra kommer få SHL-erbjudanden till nästa säsong. Erbjudanden som kanske aktiveras om VIK missar SHL. Och att ersätta denna kvartett lär kosta massor då Z Sr. måste ha in liknande spetskvaliteter.

Även Lunsjö kan räknas hit om forwarden kommer tillbaka starkt från sin skada, möjligen också relativt unge Hakkarainen.

Med andra ord är det nog taktiskt klokt att försöka gå ”all in” med de sista spetsvärvningarna inför transfer deadline som är den 15:e februari. För ovan nämnda kvartett kan nog nästan spela i SHL nästa säsong om de vill. Oavsett hur det går för VIK…

***

Dock är spelarmarknaden fortsatt oerhört trög. Vi ser ju också ruttna lån där exempelvis Almtuna lånar ut sin kapten som därmed missar AIS-matcher (!). Detta efter att Mora gjorde något liknande.

Allsvenskan är knappast en framtidsliga för lag med ambitioner som VIK. Hoppas VIK kan lämna farmen snarast möjligt.

***

Hörde att Tor Immo haft det mycket tufft i sin nya tjeckiska klubb Karlovy Vary. Detta enligt en insatt som tror att Köpingssonen snart skulle komma ut på marknaden igen.

Immo lirar i fjärdeline och ska inte imponera tempomässigt eller fysiskt. Inte lätt att byta land och liga alla gånger…

5 svar

 1. Bozo skriver:

  Pratas inte om VIKs spelare någonannanstans än i detta forum och VLT. Men visst det kan ändras om VIK spelar i finalen i år. Men det är väl bara att plussa på lönen med upp till 50% då, för ett SHL-satsande lag med stegring är väl inte det något problem.

 2. Bosse skriver:

  Sen har vi de andra 3 nämnda.

  Wikman, absolut. Han är ju lite torped och kan passa i många lag i en 3-4 kedja. Skedung får nog fortsätta visa formen lite till för ”så jävla bra” som du skriver tycker iallafall inte jag att han har varit. 13p på 22 matcher är ju heller inget exceptionellt. Dock så har han +12 vilket är oerhört bra. Sen vet väll varenda sportchef i SHL att Wikman har det svårt utan Skedung så man vill nog ha båda isåfall. Men så ”heta” som du målar upp dem är nog lite ”halv hybris” om
  du förlåter kritiken. VIKare spås ofta en lite bättre framtid i den här bloggen än vad utfallet visar sig bli 😉

  Sen att ens dra upp Hakka här.. han gjorde en superinsats när han kom men sen har det väll varit väldigt ojämnt. Många matcher utan poäng. 6p på 10 matcher totalt är väll heller inget att skriva hem om. Fryklund är ju typ en mil före här som producerar match efter match. Hakka måste höja sig lite igen och bli jämnare om han ens ska vara kvar på den här nivån, det är det nog inte bara jag som tänkt trots att han trollband hela hallen för en månad sen.

  Nja Micke, du har kanske en räv bakom örat och andra avsikter med ditt inlägg men jag tror nog lite tvärt om mot det du skriver. Vi har aldrig haft en så bra chans att få behålla de spelare vi vill ha kvar som till nästa säsong. Därmed inte sagt att vi inte ska satsa nu, för ramlar DIF ur SHL och HV missar att gå upp, då har vi 2 giganter vi ska ta oss förbi kommande säsong och det blir knappast lättare.

  På 3 år så har vi bara 3 chanser att gå upp så in med det som går ekonomiskt i slutet av januari och hoppas på bra form och medstuds. Annars satsar vi vidare nästa år. Hoppas nyckelspelarna med Gustavsson i spetsen är skadefria, då utmanar vi på allvar.

  Framtiden får utvisa vem som har rätt 😊

 3. Bosse skriver:

  Det finns olika att att se på ovan nämnda situation.

  Fryklund har redan lämnat VIK 3 gånger för att prova lyckan på annat håll men aldrig lyckats någon annanstans. Har har bara 2 riktigt bra säsonger poängmässigt i karriären och det var säsongen 18-19 i VIK och nuvarande säsong.

  Lucas Z har en liknande resa med största likheten att han har 2 riktigt bra säsonger poängmässigt som Fryklund och det är exakt samma säsonger. Jag tror det ska väldigt mycket till för att de ska lämna laget så länge VIK satsar mot SHL på det här sättet. De vill nog vara väldigt
  säkra på att ta en topp 6 plats i laget de går till för just nu upplever de säkerligen sina roligaste stunder som hockeyspelare. Så jag tror de blir kvar även om vi missar att gå upp i år.

 4. Bozo skriver:

  Kan även Växjö vara intresserade av tränarduon nu när Hallam lämnar? Är det någon klubb som skulle våga så är det dom.

 5. Rättare sagt skriver:

  Rättelse: Almtuna lånade ut lagkaptenen till DIF där han ska spela 2 matcher och han missade 1 match med sitt lag. En match Almtuna vann dessutom.