Tingsrydkännare om Christoffer Björklund: ”Vissa matcher var han vår bästa back”

Broc Little föll tungt i slutet på säsongen, här framför ögonen på Christoffer Björklund till vänster.

Centralen fick tag i Tingsrydsexperten Holger Berndt som kunde berätta lite om nyförvärvet Christoffer Björklund, som gjorde hela åtta mål från backplats varav sex mål i power play.

Det var faktiskt bättre än någon back i VIK denna säsong rent målmässigt.

– Vissa matcher var han vår bäste back. Annars såg jag väl både Tom Koivisto och Robin Jacobsson som bättre över hela säsongen, menar Holger.

– Hans styrka är skridskoåkningen och puckkontrollen. Han har en bra blick för spelet, det är en offensiv back. Han brister lite defensivt men gjorde stora framsteg detta året.

– Jocke (Fagervall) lade ner mycket individuell teori och videoanalyser med ”Björka”. Han fick då självförtroende.

– Rent mentalt kan han svaja. Då kan det bli riskfyllt i egen zon. Fysiskt i närkampspelet kan han komma till korta. Jag tror alla i klubben vill ha honom kvar. Ni får en bra back, säger Holger avslutningsvis.

Holger Berndt har även intervjuat Christoffer för TAIF-bloggen här.

***

Låter ju intressant, särskilt det om att Fagervall verkar vara motsatsen till Waltin gällande att uppmuntra spelare som har det tungt.

Desto mer man tänker på det, desto intressantare känns det med Fagervall till nästa säsong. Plus att Niklas Johansson verkar ha väldigt sunda tankar om lagbygget.

***

Mer om mötet med VIK-ledningen kommer. Kan redan nu berätta att Niklas Johansson vill införa dryga böter för den klubb som försöker förhandla med spelare under brinnande säsong.

Kan detta ha påverkat att Little och Karlsson inte valde att vara på plats mentalt i förkvalserien? När AIK bjuder 150 000 kr/månad kan det kanske vara tufft att riskera en skada och så vidare…